Ухвала
від 05.12.2023 по справі 288/2790/23
ПОПІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 288/2790/23

Провадження № 2/288/475/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 грудня 2023 року смт. Попільня

Попільнянський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді Зайченко Є. О.,

за участю секретаря судових засідань - Плетенецької Т.Ю.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт.Попільня Житомирської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Андрушківської сільської ради Житомирського району, Житомирської області про зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Попільнянського районного суду Житомирської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Андрушківської сільської ради Житомирського району, Житомирської області про зобов`язання вчинити певні дії.

Від представника відповідача надійшли клопотання про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: - ОСОБА_2 та Житомирську районну державну адміністрацію, оскільки Попільнянською районною державною адміністрацією надано дозвіл ОСОБА_2 на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) під нерозподіленими (невитребуваними) земельними частками (паями) з метою передачі в користування на умовах оренди, які перебувають у спільній нерозподіленій власності громадян власників земельних часток (паїв), а Житомирська районна державна адміністрація є правонаступником Попільнянської районної державної адміністрації, якою на підставі договору оренди було передано земельну ділянку ОСОБА_2 , а тому рішення по даній справі може вплинути на їх права та обов`язки.

Представник відповідача в підготовче судове засідання не з`явилась, надала до суду лист про проведення судового засідання призначеного на 05.12.2023 без її участі, заяву про залучення третіх осіб у справі підтримує у повному обсязі та просить їх задовольнити.

Представник позивача в підготовче судове засідання не з`явився, надіслав на адресу суду заяву в якій просив судове засідання призначене на 05.12.2023 проводити без його участі, не заперечує проти задоволення клопотання щодо залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ОСОБА_2 , проти задоволення клопотання про залучення Житомирської районної державної адміністрації заперечує, оскільки вони не є розпорядниками даних земель.

Суд, дослідивши подані клопотання та матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Нормами частини першої статті 53 ЦПК України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до частини третьої статті 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі (частина п`ята статті 53 ЦПК України).

На підставі вищевикладеного враховуючи те, що судове рішення, ухвалене за результатами розгляду даної справи, може вплинути на права та обов`язки ОСОБА_2 та Житомирської районної державної адміністрації, суд приходить до висновку про наявність підстав для залучення їх до участіусправі, як третіх осіб, які не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись статтями 53, 198 - 200, 258-261 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_3 про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору задовольнити.

Залучити до участі в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Андрушківської сільської ради Житомирського району, Житомирської області про зобов`язання вчинити певні дії, як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору:

- ОСОБА_2 (РНОКПП: НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 );

- Житомирську районну державну адміністрацію (код ЄДРПОУ: 04053476, 10003, місто Житомир, вулиця Лесі Українки,1).

Розгляд справи призначити в підготовчому судовому засіданні на 22 січня 2024 року на 14 годину 00 хвилин з викликом сторін та інших осіб, які беруть участь у справі та третім особам направити копію ухвали та позовну заяву з додатками.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Попільнянського

районного суду Є. О. Зайченко

СудПопільнянський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення05.12.2023
Оприлюднено07.12.2023
Номер документу115410023
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —288/2790/23

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні