Ухвала
від 05.12.2023 по справі 235/3157/23
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/235/599/23

Справа № 235/3157/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

05 грудня 2023 року м.Покровськ

Суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Величко О.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання АДРЕСА_1 ) до Покровської районної державної адміністрації (місцезнаходження Донецька обл. м.Покровськ пл.Шибанкова, 11), третя особа яка не заявляє самостійних вимог ОСОБА_2 (місце проживання АДРЕСА_1 ) про визнання права забудовника в порядку спадкування, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Покровської районної державної адміністрації про визнання права забудовника в порядку спадкування.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст.175, 177 ЦПК України, підсудна Красноармійському міськрайонному суду Донецької області, підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до абз.2 ч.4 ст.19, ч.ч.3,4 ст.274 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Пункт 24 Постанови Пленуму Верховного суду України №7 від 30.05.2008 «Про судову практику у справах про спадкування» зобов`язує суди при розгляді справ даної категорії перевіряти наявність або відсутність спадкової справи стосовно спадкодавця у державній нотаріальній конторі за місцем відкриття спадщини, наявність в матеріалах справи обґрунтованої постанови про відмову нотаріуса у вчиненні нотаріальної дії, зокрема, відмови у видачі свідоцтва про право на спадщину тощо.

Враховуючи, що заявлений спір не може бути врегульований судом без дослідження відповідної спадкової справи, суддя вважає за необхідне витребувати у приватного нотаріуса Покровського районного нотаріального округу Донецької області Толочко А.Г. інформацію щодо кола спадкоємців ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , які звертались до нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини після смерті останньої.

Керуючись ст.ст.19, 187, 196, 274 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Покровської районної державної адміністрації, третя особа яка не заявляє самостійних вимог ОСОБА_2 про визнання права забудовника в порядку спадкування та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання на 11.45 годину 28.12.2023 рік.

4. Відповідачу протягом15днів з дня отримання ухвали подати відзив на позовну заяву.

До відзиву надати:

1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем;

2) документи, що підтверджують надіслання відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

5. Позивачу протягом5днів з дня отримання відзиву надати відповідь на відзив.

До відповіді на відзив надати:

1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується відповідь на відзив;

2)документи,що підтверджуютьнадіслання відповідіна відзиві доданихдо нього доказівіншим учасникамсправи.

6. Відповідачу протягом5днів з дня отримання відповіді на відзив надати свої заперечення.

До заперечень надати:

1) докази, що підтверджують заперечення;

2) документи, що підтверджують надіслання заперечень і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

7. Витребувати у приватного нотаріуса Толочко А.Г. інформацію щодо кола спадкоємців ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , які звертались до нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини після смерті останньої.

Попередити приватного нотаріуса Толочко А.Г., що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд вправі застосувати до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ст.144 ЦПК України

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: https://ka.dn.court.gov.ua .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКрасноармійський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення05.12.2023
Оприлюднено07.12.2023
Номер документу115428139
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —235/3157/23

Рішення від 08.02.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Величко О. В.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Величко О. В.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Величко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні