Ухвала
від 06.12.2023 по справі 766/8420/23
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/8420/23

н/п 1-кп/766/2275/23

УХВАЛА

про продовження строку дії запобіжного заходу

06.12.2023року Херсонський міський суд Херсонської області в складі:

головуючої судді: ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря: ОСОБА_2 ,

прокурора: ОСОБА_3 ,

особи, відносно якої подано клопотання

про застосування примусових

заходів запобіжного характеру: ОСОБА_4 ,

захисника: ОСОБА_5 ,

законного представника: ОСОБА_6 ,

обвитнуваченого ОСОБА_7 ,

захисника ОСОБА_8 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу у виглядіпоміщення до психіатричного закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають небезпечну поведінку, відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за ознаками суспільно небезпечних діянь, передбачених ч. 4 ст. 185, ч.3 ст.15, ч.4 ст.185, ч.1 ст.360, ч.2 ст.360 КК України,

В С Т А Н О В И В:

До Херсонського міського суду Херсонської області надійшло клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за ознаками суспільно небезпечних діянь, передбачених ч. 4 ст. 185, ч.3 ст.15, ч.4 ст.185, ч.1 ст.360, ч.2 ст.360 КК України.

Під час підготовчого судового засідання прокурором заявлене клопотання про продовження ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді поміщення до психіатричного закладу в умовах, що виключають його небезпечну поведінку, а саме до Дніпровській філії «Спеціальний заклад з надання психіатричної допомоги» Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України».

Обґрунтовуючи вказане клопотання прокурор вказував, що строк запобіжного заходу у вигляді поміщення ОСОБА_4 до психіатричного закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають його небезпечну поведінку, закінчується 14.12.2023. До вказаного строку не можливо завершити судовий розгляд клопотання, збереження та не зменшення ризиків можливого переховування її від суду, можливості перешкоджання кримінальному провадженню іншим чином та вчинення іншого кримінального правопорушення, прокурор вважає за необхідне продовжити запобіжний захід у вигляді поміщення до закладу з надання психіатричної допомоги строком на 60 (шістдесят) днів.

Особа, стосовно якої розглядається клопотання, - ОСОБА_4 , зазначив, що проти задоволення клопотання.

Законний представник не заперечував проти задоволення клопотання.

Захисник зазначив, що обставини, викладені в клопотанні, не підтверджені доказами, тому просить відмовити в задоволенні клопотання.

Заслухавши учасників справи, суд дійшов наступного.

Відповідно до ст. 508 КПК України до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішувалося питання про їх застосування, можуть бути застосовані судом такі запобіжні заходи: 1) передання на піклування опікунам, близьким родичам чи членам сім`ї з обов`язковим лікарським наглядом; 2) поміщення до закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають її небезпечну поведінку.

Передбачені частиною першою цієї статті запобіжні заходи застосовуються судом до особи з моменту встановлення факту розладу психічної діяльності чи психічної хвороби.

Застосуванняпередбачених запобіжних заходів здійснюється згідно із загальними правилами, передбаченими цим Кодексом.

Згідно ч.3 ст.315 КПК України під часпідготовчого судового засідання суд за клопотанням учасників судового провадження має право обрати, змінити, продовжити чи скасувати заходи забезпечення кримінального провадження, в тому числі запобіжний захід, обраний щодо обвинуваченого. При розгляді таких клопотань суд додержується правил, передбаченихрозділом IIцього Кодексу.

Згідно реєстру матеріалів досудового розслідування вбачається та документів, долучених прокурором разом із клопотанням вбачається, що ухвалою слідчого судді від 06.10.2023 відносно ОСОБА_4 було змінено запобіжний захід з "Тримання під вартою" на "поміщення до закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають небезпечну поведінку особу", строком до 17.10.2023 року включно. Ухвалою Херсонського міського суду Херсонської області запобіжний захід продовжено до 14.12.2023 року.

Зокрема, при обранні запобіжного заходу слідчим суддею було встановлено ризики можливого переховування обвинуваченої від суду, можливості вчинення іншого кримінального правопорушення, а також іншим чином перешкоджати провадженню.

З огляду на те, що ризики, які стали підставою для застосування щодо ОСОБА_4 запобіжного заходу у виглядіпоміщення до психіатричного закладу в умовах, що виключають його небезпечну поведінку, продовжують залишатись, з метою забезпечення його належної процесуальної поведінки під час судового розгляду клопотання, продовження запобіжного заходу щодо нього у виглядіпоміщення до психіатричного закладу в умовах, що виключають небезпечну поведінку особи,є обґрунтованим.

Враховуючи, що інші учасники справи в підготовче засідання не з`явились, розгляд необхідно вікласти.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст.315, 508 КПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора задовольнити.

Продовжити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українцю, уродженцю м. Херсон, громадянину України, не працюючому, не одруженому, з середньою освітою, перебуваючому на обліку в КНП «Херсонський міський психіатричний центр» ХМР з 1996 року з діагнозом: шизофренія, параноїдальна форма, F20, зареєстрованому та проживаючому за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимому, запобіжний захід у вигляді поміщення до закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають її небезпечну поведінку, а саме до Дніпровської філії «Спеціальний заклад з надання психіатричної допомоги» Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України»., строком на60 (шістдесят) днів, тобто до 03.02.2024 року включно.

Ухвала може бути оскаржена до Херсонського апеляційного суду протягом п`ятиднів з дня її оголошення.

СуддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.12.2023
Оприлюднено07.12.2023
Номер документу115438847
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження запобіжного заходу у виглядіпоміщення до психіатричного закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають небезпечну поведінку, відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за ознаками суспільно небезпечних діянь, передбачених ч. 4 ст. 185, ч.3 ст.15, ч.4 ст.185, ч.1 ст.360, ч.2 ст.360 КК України

Судовий реєстр по справі —766/8420/23

Ухвала від 08.05.2024

Кримінальне

Херсонський апеляційний суд

Батрак В. В.

Ухвала від 26.02.2024

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

Вирок від 20.03.2024

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

Ухвала від 06.12.2023

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

Ухвала від 06.12.2023

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

Ухвала від 29.11.2023

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

Ухвала від 08.11.2023

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

Ухвала від 10.11.2023

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

Ухвала від 03.11.2023

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

Ухвала від 18.10.2023

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні