Ухвала
від 06.12.2023 по справі 5/219-6-10-8-к
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Коцюбинського, 2А, м. Ужгород, 88000, e-mail: inbox@zk.arbitr.gov.ua, вебадреса: http://zk.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"06" грудня 2023 р. м. УжгородСправа № 5/219-6-10-8-К

Суддя Господарського суду Закарпатської області Андрейчук Л.В., розглянувши клопотання, яке надійшло від арбітражного керуючого Ракущинця Андрія Андрашовича (вх. №02.3.1 - 02/8754/23 від 06.12.2023 року)

за заявою - Кооперативу „Ізоліровщик, м. Ужгород

до Комунального підприємства „Ужгородтеплокомуненерго, м. Ужгород

про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Закарпатської області від 30.11.2017 у цій справі припинено процедуру санації КП "Ужгородтеплокомуненерго" та повноваження керуючого санацією, визнано боржника банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру і призначено ліквідатора.

Господарським судом 08.12.2017 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України здійснене офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Пізніше, ухвалою суду від 01.12.2020 призначено ліквідатором банкрута нового арбітражного керуючого - Чорнія М.В.

18.11.2021 ліквідатором подано до суду звіт та ліквідаційний баланс КП "Ужгородтеплокомуненерго" та клопотання про затвердження звіту ліквідатора про нарахування і виплату грошової винагороди у справі про банкрутство.

Ухвалою суду від 08.12.2021 затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс боржника; визнано погашеними грошові вимоги 16-ти кредиторів у справі. Цією ж ухвалою ліквідовано банкрута з виключенням юридичної особи банкрута з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Провадження у справі №5/219-6-10-8-К закрито.

Постановою Західного апеляційного господарського суду від 21.07.2022 у даній справі постановлено ухвалу Господарського суду Закарпатської області від 08.12.2021 скасувати, у задоволенні клопотання ліквідатора про затвердження звіту та ліквідаційного балансу Ужгородського комунального підприємства теплових мереж "Ужгородтеплокомуненерго" та його ліквідацію - відмовлено. Cправу повернуто до місцевого господарського суду для подальшого розгляду на стадію ліквідаційної процедури.

Ухвалою суду від 12.10.2022 справу прийнято до провадження (нового розгляду) новим складом суду (суддя Пригуза П.Д.), призначено судове засідання на 17.11.2022 року, запропоновано Комітету кредиторів терміново визначитися з кандидатурою арбітражного керуючого для виконання обов`язків ліквідатора, про що повідомити господарський суд у строк до 10.11.2022 року.

Ухвалою суду від 04.07.2023 звіт арбітражного керуючого Чорнія Мар`яна Володимировича про виконання повноважень ліквідатора у справі взято до уваги; відсторонено арбітражного керуючого Чорнія Мар`яна Володимировича від виконання повноважень ліквідатора у справі № 5/219-6-10-8-к про банкрутство УКПТМ «Ужгородтеплокомуненерго» - за його заявою; затверджено звіт ліквідатора про нарахування грошової винагороди, здійснення витрат арбітражного керуючого Чорній М.В. в процедурі ліквідації банкрута УКПТМ «Ужгородтеплокомуненерго» у справі №5/219-6-10-8-К за період з 22.07.2022 по 21.06.2023: грошова винагорода 219 075,97 грн., витрати - 299,72 грн.; призначено арбітражного керуючого Ракущинця Андрія Андрашовича (свідоцтво про право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 66 від 15.02.2013 року) ліквідатором у справі № 5/219-6-10-8-к про банкрутство УКПТМ «Ужгородтеплокомуненерго»; постановлено арбітражному керуючому Чорнію Мар`яну Володимировичу протягом 15 днів з дня призначення ліквідатором Ракущинця А.А. передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору; постановлено комітету кредиторів здійснити контроль роботи ліквідатора та у межах своєї компетенції забезпечити завершення ліквідаційної процедури у справі, прийняти відповідне рішення щодо схвалення звіту і ліквідаційного балансу банкрута та подати його до цієї справи. Також даною ухвалою призначено судове засідання у справі для розгляду звіту ліквідатора (за готовності і ліквідаційного балансу) на 06 грудня 2023 року.

Розпорядженням керівника апарату Господарського суду Закарпатської області №02-02/148/23 від 19.07.2023 у зв`язку з відрахуванням судді Пригузи П.Д. зі штату суду (закінчення строку відрядження) призначено повторний автоматизований розподіл судової справи №5/219-6-10-8-К.

Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 19.07.2023 призначений суддя Андрейчук Л.В. для розгляду даної справи.

Ухвалою суду від 20.07.2023 прийнято справу №5/219-6-10-8-К до провадження. Призначено судове засідання для розгляду звіту ліквідатора і ліквідаційного балансу (за готовності) на 06 грудня 2023 року. Постановлено комітету кредиторів здійснити контроль роботи ліквідатора та у межах своєї компетенції забезпечити завершення ліквідаційної процедури у справі, прийняти відповідне рішення щодо схвалення звіту і ліквідаційного балансу банкрута та подати його до цієї справи.

Ухвалою суду від 06.12.2023 продовжено процесуальний строк ліквідаційної процедури банкрута строк повноважень ліквідатора на 10 календарних місяців, до 10.10.2024 року включно.

06.12.2023 на адресу суду від ліквідатора також надійшла заява про визначення умов продажу майна банкрута, а саме об`єкту нерухомого майна, що знаходиться за адресою: Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Квітів, 53А. В такій заяві ліквідатор зазначає, що на виконання ст. 61 КУзПБ, ним проведено інвентаризацію майна банкрута, сформовано ліквідаційну масу банкрута, докази чого надані до матеріалів справи про банкрутство.

10.11.2023 комітетом кредиторів банкрута погоджено загальний порядок продажу майна банкрута.

02.12.2023 арбітражним керуючим Ракущинець А.А. повідомлено про проведення зборів комітету кредиторів, які призначено на 05.12.2023 з метою визначення умов продажу.

05.12.2023 комітетом кредиторів банкрута не прийнято рішення щодо надання згоди на продаж майна банкрута та не погоджено умови продажу такого майна.

Відтак, арбітражний керуючий звернувся до суду з відповідною заявою для визначення умов аукціону.

Розглянувши дану заяву, суд зазначає наступне.

Частиною 1 ст. 75 КУзПБ передбачено, що арбітражний керуючий визначає умови продажу за погодженням з комітетом кредиторів та забезпеченим кредитором (щодо майна, яке є предметом забезпечення). До обов`язкових умов продажу належать: склад майна (лот); початкова ціна; крок аукціону.

Арбітражний керуючий зобов`язаний направити умови продажу членам комітету кредиторів та протягом 20 днів з дня, коли вони одержали чи мали одержати умови продажу, скликати комітет кредиторів. Якщо майно є предметом забезпечення, арбітражний керуючий зобов`язаний направити умови продажу забезпеченому кредитору (ч. 4 ст. 75 КУзПБ).

Відповідно до приписів ч. 6 ст. 75 КУзПБ, Комітет кредиторів, забезпечений кредитор можуть прийняти рішення про: надання згоди на продаж майна на запропонованих умовах; надання згоди на продаж майна, змінивши умови продажу; відмову в наданні згоди на продаж майна з обґрунтуванням причин.

Частиною 7 ст.75 КУзПБ передбачено, що у разі якщо комітет кредиторів або забезпечений кредитор прийняв рішення про відмову в наданні згоди на продаж майна або не прийняв жодного рішення на засіданні комітету кредиторів чи протягом 20 днів з дня, коли забезпечений кредитор одержав чи мав одержати умови продажу, або якщо арбітражний керуючий не згоден з прийнятим комітетом кредиторів або забезпеченим кредитором рішенням, арбітражний керуючий зобов`язаний звернутися до суду. У такому разі умови аукціону визначаються судом.

Судом встановлено, що ліквідатором пропонується визначити умови продажу майна банкрута, а саме об`єкту нерухомого майна, що знаходиться за адресою: Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Квітів, 53А на наступних умовах:

Об`єкт продажу складається з адміністративної будівлі, що за даними інвентарної справи БТІ складаються з: адміністративної будівлі (літ. "А"), гаражу (літ. "Б"), гаражу (літ. "В"), огорожі (№1), воріт (№2), воріт з хвірткою (№3) і замощення (літ. "І") та знаходяться за адресою: Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Квітів, 53А.

Проводити аукціон через систему електронних торгів Prozorro.Sale або інших систем електронних торгів.

Початкова ціна об`єкту продажу на першому аукціоні - ціна, збільшена на 25% від ринкової вартості, що визначається за результатами проведення оцінки відповідно до ЗУ "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні", тобто початкова ціна становить 17 342 487.50 грн.

Початкова ціна об`єкту продажу на повторному аукціоні - ціна, зменшена на 20 відсотків початкової ціни першого аукціону.

Початкова ціна об`єкту продажу на другому повторному аукціоні - ціна, зменшена на 25 відсотків початкової ціни першого повторного аукціону щодо кожного об`єкта відповідно.

Крок аукціону: 1 % початкової ціни об`єкту продажу відповідно.

Суд зазначає, що ст. 79 КУзПБ визначено особливості проведення повторного та другого повторного аукціону. У разі закінчення аукціону без визначення переможця замовник аукціону протягом одного місяця зобов`язаний оголосити про проведення повторного аукціону. Початковою ціною повторного аукціону є зменшена на 20 відсотків початкова ціна першого аукціону. У разі закінчення першого повторного аукціону без визначення переможця замовник аукціону протягом одного місяця (а якщо продається заставлене майно - протягом 45 днів) зобов`язаний оголосити про проведення другого повторного аукціону. Початковою ціною другого повторного аукціону є зменшена на 25 відсотків початкова ціна першого повторного аукціону.

Судом встановлено, що згідно даних звіту про незалежну оцінку вартості будівель та споруд, що знаходяться за адресою: Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Квітів, буд. 53А від 04.12.2023, ринкова вартість об`єкту оцінки станом на 30.11.2023 складає 13 873 990.00 грн. Відтак, суд зазначає, що ліквідатор вірно визначив початкову ціну об`єкту продажу на першому аукціоні, шляхом збільшення її на 25% від ринкової вартості, що визначається за результатами проведення оцінки відповідно до ЗУ "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні".

Відтак, суд вважає за доцільне затвердити умови продажу майна Ужгородського комунального підприємства теплових мереж "Ужгородтеплокомуненерго", а саме об`єкту нерухомого майна, що знаходиться за адресою: Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Квітів, 53А.

Керуючись ст. ст. 75 - 79 КУзПБ, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визначити наступні умови продажу майна Ужгородського комунального підприємства теплових мереж "Ужгородтеплокомуненерго", а саме об`єкту нерухомого майна, що знаходиться за адресою: Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Квітів, 53А:

Об`єкт продажу складається з адміністративної будівлі, що за даними інвентарної справи БТІ складаються з: адміністративної будівлі (літ. "А"), гаражу (літ. "Б"), гаражу (літ. "В"), огорожі (№1), воріт (№2), воріт з хвірткою (№3) і замощення (літ. "І") та знаходяться за адресою: Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Квітів, 53А.

Проводити аукціон через систему електронних торгів Prozorro.Sale або інших систем електронних торгів.

Початкова ціна об`єкту продажу на першому аукціоні - ціна, збільшена на 25% від ринкової вартості, що визначається за результатами проведення оцінки відповідно до ЗУ "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні", тобто початкова ціна становить 17 342 487.50 грн.

Початкова ціна об`єкту продажу на повторному аукціоні - ціна, зменшена на 20 відсотків початкової ціни першого аукціону.

Початкова ціна об`єкту продажу на другому повторному аукціоні - ціна, зменшена на 25 відсотків початкової ціни першого повторного аукціону щодо кожного об`єкта відповідно.

Крок аукціону: 1 % початкової ціни об`єкту продажу відповідно.

Копію ухвали направити кредиторам, боржнику та ліквідатору.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і може бути оскаржена до Західного апеляційного господарського суду у порядку та строки, встановлені ст. ст. 254 - 258 ГПК України.

Суддя Л.В. Андрейчук

Дата ухвалення рішення06.12.2023
Оприлюднено08.12.2023
Номер документу115441644
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —5/219-6-10-8-к

Ухвала від 16.05.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 16.05.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 16.05.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 16.05.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 16.05.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 15.05.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 15.05.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 15.05.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 08.05.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 08.05.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні