Ухвала
від 04.12.2023 по справі 372/6142/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/6142/23

Провадження № 6-189/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 грудня 2023 року Суддя Обухівського районного суду Київської області Сташків Т.Г., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 про поновлення виконавчого провадження,

В С Т А Н О В И В :

04.12.2023 року до суду надійшла заява ОСОБА_1 про поновлення виконавчого провадження.

Суд дослідивши заяву та додані до неї додатки, дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 183 ЦПК України, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), відомості про наявність або відсутність електронного кабінету;

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

Необхідно звернути увагу, що зазначаючи у заяві найменування суду до якого подається заява ОСОБА_1 вказала Обухівський міськрайонний суд.

У той же час, заяву подано через канцелярію Обухівського районного суду Київської області.

Також, заявником не конкретизовано зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника, оскільки ОСОБА_1 у своїй заяві просить: «Поновити виконавче провадження у справі за Рішенням колегії судів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Київської області від 20 травня 2010 року справи № 22 ц 3239 про усунення перешкод у користуванні моєю земельною ділянкою шляхом знесення забору» (мовою оригіналу), що є незрозумілим для суду.

Крім того,згідно ч.2ст.183ЦПК Україниписьмові заява,клопотання чизаперечення підписуютьсязаявником чийого представником. До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Матеріали заяви про поновлення виконавчого провадження не містить відомостей про надіслання (надання) його копії іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Разом із тим, суд роз`яснює, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Керуючись ст.ст.183, 260 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 про поновлення виконавчого провадження, - повернути заявнику без розгляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Заявник має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення заявникові даної ухвали суду.

Суддя : Т.Г. Сташків

Дата ухвалення рішення04.12.2023
Оприлюднено08.12.2023
Номер документу115443868
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —372/6142/23

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні