Постанова
від 04.10.2010 по справі 2а-4073/10/1670
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

      

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 жовтня 2010 року < ЧАС >

м. Полтава

Справа № 2а-4073/10/1670

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду  Клочко К.І., розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції в Полтавській області до Приватного підприємства "Інтеркул", третя особа - Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради, про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

27 серпня 2010 року  Кременчуцька об'єднана державна податкова інспекція в Полтавській області звернулась до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Приватного підприємства "Інтеркул" про припинення юридичної особи, посилаючисьна наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням.

Як вбачається з матеріалів справи ухвала про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі направлялась відповідачу на адресу згідно Довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Поштове направлення повернуто на адресу суду з відміткою "відмова від отримання".

Відповідно до частини одинадцятої статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Суд,  вивчивши та дослідивши наявні в матеріалах справи документи, прийшов до наступних висновків.

Відповідно до положень пункту 8 статті 19 Господарського кодексу України всі суб'єкти господарювання зобов'язані здійснювати первинний (оперативний) та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог закону фінансову звітність і статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визначені законом.

Частиною другою статті 9 Закону України «Про систему оподаткування»встановлено, що платники податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Абзацом шостим частини другої статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”  передбачено, що підставою для постановлення рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до пункту 17 статті 11 Закону України «Про державну податкову службу»голови державних податкових адміністрацій і начальники державних податкових інспекцій та їх заступники мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою про скасування державної реєстрації (припинення) суб’єкта підприємницької діяльності.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись  статтями  7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183-2  Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Кременчуцької об’єднаної державної податкової інспекції у Полтавській області до Приватного підприємства "Інтеркул", третя особа – Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради, про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу - Приватне підприємство "Інтеркул", що зареєстроване 01 вересня 2008 року Виконавчим комітетом Комсомольської міської ради Полтавської області за номером 1 585 102 0000 000811 (свідоцтво про державну реєстрацію серії А00 № 648983; ідентифікаційний код 35713409).

Копію постанови, після набрання нею законної сили, направити Державному реєстратору Комсомольської міської ради Полтавської області для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи Приватного підприємства "Інтеркул".

Постанова підлягає негайному виконанню.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови з одночасним поданням  її копії до суду апеляційної інстанції.

   

          Суддя                                                                                К.І. Клочко

Дата ухвалення рішення04.10.2010
Оприлюднено09.10.2010
Номер документу11545398
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4073/10/1670

Постанова від 04.10.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 30.08.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні