Постанова
від 10.09.2010 по справі 2а-2944/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 вересня 2010 р. Справ а № 2а-2944/10/1870

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Соп'яне нко О.В.

за участю секретаря судового засідання-Усенко І .М.,

представника відпов ідача - Маркової Я.Г.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в примі щенні суду в м. Суми адміністр ативну справу за позовом Де ржавної податкової інспекці ї в місті Суми до Сумського м іського об' єднаня громадян "Квартет" мешканців будинку п о вул. Лінійна, 26, м. Суми про при пинення юридичної особи ,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до су ду з вищезазначеним позовом. Свої вимоги мотивує тим, що С умське міське об"єднання гро мадян "Квартет" мешканців буд инку по вул. Лінійна, 26, м. Суми з ареєстроване Виконавчим ком ітетом Сумської міської ради 23.03.2006 року як юридична особа та взято на облік як платника по датків в Державній податкові й інспекції в м. Суми. Згідно д овідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців за № 374203 зазначено, що 11.11.2008 року внесе на інформація щодо відсутнос ті юридичної особи Сумське м іське об"єднання громадян "Кв артет" мешканців будинку по в ул. Лінійна, 26, м. Суми відсутнє за місцезнаходженням, у зв' язку з чим на підставі ч.1 ст. 19 З акону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців” від 15.05.2003 року № 755 - 4 із змінами та доповненнями виконавчий орг ан юридичної особи або уповн оважена ним особа зобов' яза ний подавати державному реє стратору за місцезнаходженн ям реєстраційної справи юрид ичної особи заповнену реєстр аційну картку про внесення з мін до відомостей про юридич ну особу, які містяться в Єди ному Державному реєстрі. Від повідач по справі дій по внес енню змін до відомостей стос овно місцезнаходження не зд ійсювало. Тому позивач проси ть суд припинити підприємниц ьку діяльність відповідача.

Позивач по справі в судове з асідання не з"явився, просить розглядати справу без участ і представника Державної под аткової інспекції в місті Су ми.

Представник відповідача в судовому засіданні позовні вимоги визнала в повному об"є мі.

Перевіривши матеріали спр ави, оцінивши докази в їх суку пності суд вважає, що позов об ґрунтований і підлягає задов оленню в повному обсязі, вихо дячи з наступного.

В судовому засіданні встан овлено, що відповідач,Сумськ е міське об"єднання громадян "Квартет" мешканців будинку п о вул. Лінійна, 26, м. Суми іденти фікаційний код 34013431 зареєстров ане Виконавчим комітетом Сум ської міської ради 23.03.2006 року як юридична особа /а.с.23/.

Відповідно до довідки Держ авної податкової інспекції , Сумське міське об"єднання гр омадян "Квартет" мешканців бу динку по вул. Лінійна, 26, м. Суми ідентифікаційний код 34013431 , ст аном на 27.10.2009 року не має заборг ованості зі сплати податків, зборів (обов"язкових платежі в), що контролюються органами Державної податкової адміні страції /а.с.5/.

Згідно довідки з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців за № 374203 зазначено, що 11.11.2008 р оку внесена інформація щодо відсутності юридичної особи - відповідача за місцезнаход женням / а.с.6/

Відповідно до ч. 1 ст. 19 Закон у України “Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців” ві д 15.05.2003р. № 755-ІV припинення юриди чної особі здійснюється за с удовим рішенням, прийнятим у випадках, передбачених зако ном. Підставами для постанов ляння судового рішення щодо припинення юридичної особи, зокрема є відсутність юриди чної особи - відповідача за мі сцем реєстрації.

Доказів подачі ( надіслання рекомендованим листом) держ авному реєстратору за місцез находженням реєстраційної с прави юридичної особи заповн ену реєстраційну картку про внесення змін до відомостей про юридичну особувідповід ач не подав, тому діяльність юридичної особи підлягає при пиненню, а адміністративний позов - задоволенню.

Керуючись ст. ст.86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний по зов Державної податкової ін спекція в місті Суми до Сумс ького міського об' єднаня гр омадян "Квартет" мешканців бу динку по вул. Лінійна, 26, м. Суми про припинення юридичної о соби - задовільнити в повно му обсязі

Припинити підприємницьку діяльність Сумського місько го об' єднаня громадян "Квар тет" мешканців будинку по вул . Лінійна, 26, м. Суми (м.Суми, вул. Л інійна, 26, ід. номер 34013431) зареєс трованого Виконавчим коміте том Сумської міської ради 23.03.20 06 року .

Копію постанови суду напра вити державному реєстратору за місцем знаходження Сумсь кого міського об' єднаня гро мадян "Квартет" мешканців буд инку по вул. Лінійна, 26, м. Суми для внесення до Єдиного держ авного реєстру запису про су дове рішення щодо припинення підприємницької діяльності .

Постанова може бути оска ржена до Харківського апеляц ійного адміністративного су ду через Сумський окружний а дміністративний суд шляхом п одачі апеляційної скарги на постанову суду протягом дес яти днів з дня складення постанови в повному обсязі.

Якщо постанову було прогол ошено за відсутності особи, я ка бере участь у справі, то стр ок подання апеляційної скарг и обчислюється з дня отриман ня нею копії постанови.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання апеляційної скар ги. У разі подання апеляційно ї скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеля ційного розгляду справи.

Суддя О.В. Соп'яненко

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.09.2010
Оприлюднено09.10.2010
Номер документу11545490
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2944/10/1870

Ухвала від 04.03.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.В. Соп'яненко

Постанова від 10.09.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.В. Соп'яненко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні