Постанова
від 21.09.2010 по справі 2а-6070/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 вересня 2010 р. Справ а № 2а-6070/10/1870

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Шапова л М.М.

за участю секретаря судового засідання-Ілляшенк о О.Г.,

представника позива ча - О.М.Привалова.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в примі щенні суду в м. Суми адміністр ативну справу за позовом уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Недригайлівському ра йоні до Приватного підприєм ства Агрофірма "Мир" про стяг нення заборгованості ,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, УПФУ в Недригай лівському районі Сумської об ласті, просить суд стягнути з відповідача - Приватного пі дприємства “ Мир” заборгован ість за виплату та доставку п ільгових пенсій за червень 2010 року в сумі 148,27 грн. і мотивує це тим, що відповідно до ч.2 При кінцевих положень Закону Укр аїни “Про загальнообов'язков е державне пенсійне страхува ння” та р. 6 Інструкції про пор ядок обчислення і сплати стр ахувальниками та застрахова ними особами внесків на зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування до ПФУ, в ідповідач зобов' язаний від шкодувати витрати Пенсійног о фонду на виплату та доставк у пенсій, призначених на піль гових умовах застрахованим о собам, які працювали або прац юють на роботах із шкідливим и і важкими умовами праці за с писком № 2 виробництв, професі й, посад і показників, що дають право на призначення пенсій за віком на пільгових умовах .

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вим оги підтримав, просив їх задо вольнити в повному обсязі, по силаючись на обставини викла дені в позовній заяві.

Відповідач, в судове засід ання не з' явився, про час і мі сце розгляду справи повідомл ений належним чином ( а.с.20 ), кло потання про розгляд справи б ез його участі чи клопотання про відкладення розгляду сп рави суду не надав.

З огляду на викладене суд ви знає можливим справу розглян ути без участі в судовому зас іданні представника відпові дача на підставі наявних у ні й доказів.

Перевіривши матеріали спр ави і оцінивши наявні докази в їх сукупності, суд визнає, щ о позов підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Згідно з ч. 3 ст. 18 Закону Украї ни “Про загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння” страхові внески є цільо вим загальнообов'язковим пла тежем, який справляється на всій території України в порядку, встановленому ци м Законом.

Відповідно до ст. 20 Закону У країни “Про загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування”, обчислення страх ових внесків застрахован их осіб здійснюється страх увальниками на підставі бухг алтерських та інших докумен тів, відповідно до яких прова диться нарахування (обчислен ня) або які підтверджують нар ахування (обчислення) заробі тної плати (доходу), на які в ідповідно до цього Закону на раховуються страхові внеск и.

Страхувальники зобов'язан і сплачувати страхові внеск и, нараховані за відповідний базовий звітний період, не п ізніше ніж через 20 календарн их днів із дня закінчення цьо го періоду.

Відповідно до частини 2 Прик інцевих положень Закону Укра їни “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня” в розмірі 100 відсотків фак тичних витрат на виплату і до ставку пенсій, призначених в ідповідно до абзацу першого частини 2 Прикінцевих положе нь Закону застрахованим особ ам, які працювали або працюют ь на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за спи ском № 2 виробництв, професій, посад і показників, затвердж ених Кабінетом Міністрів Укр аїни та за результатами атес тації робочих місць, на посад ах, що дають право на призначе ння пенсії за віком на пільго вих умовах та відповідно до п . 6.1 розділу 6 Інструкції про пор ядок обчислення і сплати стр ахувальниками та застрахова ними особами внесків на зага льнообов'язкове державне пен сійне страхування до Пенсійн ого фонду України, відшкодув анню підлягають витрати Пенс ійного фонду на виплату та до ставку пенсій, призначених н а пільгових умовах.

Згідно п. 6.4. розділу 6 Інструк ції розмір сум до відшкодува ння на поточний рік визначає ться щорічно у розрахунках ф актичних витрат на виплату т а доставку пільгових пенсій, які надсилаються підприємст вам до 20-го січня поточного ро ку та протягом 10 днів з новопр изначених (перерахованих) пе нсій.

Згідно до п. 6.8. розділу 6 Інстр укції підприємства повинні в носити до Пенсійного фонду с уму фактичних витрат на випл ату та доставку пенсій, призн ачених на пільгових умовах, щ омісячно до 25 числа.

Із копії свідоцтва про дер жавну реєстрацію ( перереєст рацію) суб' єкта підприємниц ької діяльності - юридичної о соби ( а.с. 10) вбачається, що відп овідач є юридичною особою та зареєстрований як суб' єкт підприємницької діяльності .

З розрахунків фактичних ви трат на виплату та доставку п енсій, призначених відповідн о до частини 2 прикінцевих пол ожень Закону України «Про за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування» в ча стині пенсій, призначених ві дповідно до п.п. «б»-«з» ст. 13 За кону України «Про пенсійне з абезпечення» за 2010 рік (а.с.6-7), як і відповідачу надсилалися по штовим повідомленням 11.06.2010 рок у, що підтверджується копією поштового повідомлення (а.с.10 ), вбачається, що витрати на ви плату та доставку пенсій, при значених на пільгових умовах (Список 2) понесених за червен ь 2010 року в загальному розмірі складають 148 грн. 27 коп. У зв' яз ку з порушенням відповідачем строків відшкодування витра т на виплату та доставку пенс ій, призначених на пільгових умовах, за червень 2010 року за н им утворилася заборгованіст ь в сумі 148 грн. 27 коп., що підтвер джується розрахунками (а.с.5-7) т а поясненнями представника п озивача.

На день розгляду справи по с уті відповідно до розрахунк у суми заборгованості (а.с.5) за боргованість відповідача с кладає за червень 2010 року 148,27 гр н.

Таким чином, судом встановл ено, що відповідач не відшкод ував УПФУ в Недригайлівськом у районі Сумської області ви трати на виплату та доставку пенсій, які працювали або пра цюють на роботах із шкідливи ми і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, профес ій, посад і показників, затвер джених Кабінетом Міністрів У країни та за результатами ат естації робочих місць, на пос адах, що дають право на призна чення пенсії за віком на піль гових умовах. Тому суд вважає , що вимоги позивача щодо стяг нення вказаної заборгованос ті є обґрунтованими та таким и, що підлягають задоволенню .

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний по зов управління Пенсійного ф онду України в Недригайлівсь кому районі до Приватного п ідприємств Агрофірма "Мир" п ро стягнення заборгованості - задовольнити в повному о бсязі.

Стягнути з Приватного підп риємства Агрофірма "Мир" (42135, Су мська область, Недригайлівсь кий район, с. Беседівка, поточн ий рахунок 26001470187002 в СФ КБ "Приват Банк", МФО 337546, код 31952144) на користь управління Пенсійного фонду України в Недригайлівському районі Сумської області заб оргованість за червень 2010 рок у в сумі 148 (сто сорок вісім) грн . 27 коп. з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій призначених особам, що працю ють або працювали у відповід ача за списком № 2 виробниц, ро біт, професій, посад і показни ків, що дають право на признач ення пенсії на пільгових умо вах.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Сумський окружний адм іністративний суд шляхом под ачі апеляційної скарги на по станову суду протягом десяти днів з дня складення постано ви в повному обсязі.

Якщо постанову було прогол ошено за відсутності особи, я ка бере участь у справі, то стр ок подання апеляційної скарг и обчислюється з дня отриман ня нею копії постанови.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Суддя < Текст > М.М. Шаповал

< Список > < Дата >

З оригіналом згідно

Суддя М.М. Ш аповал

Повний текст постан ови складено 24 вересня 2010 року

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.09.2010
Оприлюднено09.10.2010
Номер документу11545538
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6070/10/1870

Постанова від 21.09.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

Ухвала від 07.07.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

Постанова від 21.09.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні