Постанова
від 04.10.2010 по справі 2а-7415/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 04 жовтня 2010 р.                                                             Справа № 2а-7415/10/1870

Суддя Сумського окружного адміністративного суду  Кунець О.М. розглянувши в приміщенні суду в м. Суми в порядку скороченого провадження адміністративну справу за  позовом  Державної податкової інспекції в м. Суми  до  Сумської міської громадської організації "Союз Чорнобиль України"  про припинення юридичної особи ,-

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспекція в м. Суми звернулася до суду з позовом до  Сумської міської громадської організації "Союз Чорнобиль України" про припинення юридичної особи. Свої вимоги мотивує тим, що відповідач – Сумська міська громадська організація "Союз Чорнобиль України", зареєстрований виконавчим комітетом Сумської міської ради 20.11.2001 року. Відповідач  є платником податків, зборів та інших обов’язкових платежів, у зв’язку  з чим на підставі п. 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” зобов’язаний подавати до податкової інспекції декларації, фінансову звітність та інші документи і відомості, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів (обов’язкових платежів). З 09.08.2007 року відповідач не подає до органів державної податкової служби податкову звітність. Тому  позивач просить суд припинити юридичну особу.

Ухвала про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі та інформація про права та обов’язки, які направлялися відповідачу, були повернуті до суду з відміткою пошти: “за вказаною адресою не значиться”. Відповідно до положень ч. 11 ст.35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином. З огляду на вищезазначене, суд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином для реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів.

Суд, вивчивши матеріали справи,  вважає, що позов обґрунтований і підлягає задоволенню в повному обсязі, виходячи з наступного:

Судом встановлено, що відповідач - Сумська міська громадська організація "Союз Чорнобиль України", 20.11.2001 року зареєстрований виконавчим комітетом Сумської міської ради як юридична особа, що підтверджується копією довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців /а.с.5/ та копією довідки Головного управління статистики у Сумській області  /а.с.7/.

Відповідно до довідки  Державної податкової інспекції в м. Суми №44302 від 14.06.2010 р. Сумська міська громадська організація "Союз Чорнобиль України", ідентифікаційний номер 24020881,  не подає до податкової інспекції декларації (розрахунки) з 09.08.2007 року  та за даними особових рахунків заборгованості перед бюджетом немає /а.с.4/.

Відповідно  до п. 4 ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців” від 15.05.2003 р.  № 755-ІV  підставою для постановляння судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Судом встановлено, що відповідач більше року не подає до Державної податкової інспекції в м. Суми передбачені чинним законодавством податкові декларації.

Тому, у суду є всі підстави для припинення юридичної особи Сумської міської громадської організації "Союз Чорнобиль України".

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 183-2, 186, 254, 256 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов  Державної податкової інспекції в м. Суми  до  Сумської міської громадської організації "Союз Чорнобиль України"   про припинення юридичної особи –задовольнити в повному обсязі.

Припинити юридичну особу Сумської міської громадської організації "Союз Чорнобиль України" (40030, м. Суми, вул. Горького, 2, ід. код 24020881) зареєстрованої виконавчим комітетом Сумської міської ради 20.11.2001 року рішенням за №41.

Копію постанови суду направити державному реєстратору за місцем знаходження Сумської міської громадської організації "Союз Чорнобиль України" для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи.

Постанова підлягає негайному виконанню. < Сума стягнення (цифрами) > < Текст >

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги  на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                              (підпис)                               О.М. Кунець

< Список > < Дата > 

          З оригіналом згідно

          Суддя                                                                                 О.М. Кунець

          

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.10.2010
Оприлюднено09.10.2010
Номер документу11545603
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7415/10/1870

Ухвала від 13.09.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Постанова від 04.10.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні