Постанова
від 30.09.2010 по справі 9833/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний ад міністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

місто Харків

30 вересня 2010 р. справа № 2-а- 9833/10/2070

Суддя Харківськ ого окружного адміністратив ного суду Сліденко А.В., розгля нувши в порядку скороченого провадження адміністративн у справу за позовом

Державної податкової інс пекції у Фрунзенському райо ні міста Харкова

до Приватного підприємства "Агро-ДНК"

про припинення юридичної осо би , -

встановив:

До Харківського окружно го адміністративного суду з позовом про постановлення рі шення щодо припинення юридич ної особи відповідача, Прива тного підприємства "Агро-ДНК "(індивідуальний ідентифікац ійний номер - 35071452) звернувся суб ' єкт владних повноважень - Державна податкова інспекці я у Фрунзенському районі міс та Харкова.

В обґрунтування заявлених вимог позивач указав, що всуп ереч приписам чинного законо давства відповідач на протяз і більше року не подає до орга ну державної податкової служ би України податкових деклар ацій.

Відповідач, Приватне підпр иємство "Агро-ДНК" заперечень проти позову не подав.

Суд відзначає, що згідно з с т.183-2 КАС України даний позов пі длягає розгляду та вирішенню в порядку скороченого прова дження.

При цьому, суд відміч ає, що оскільки матеріали спр ави містять докази, які в свої й сукупності повно та всебіч но висвітлюють обставини спі рних правовідносин, а завдан ням адміністративного судоч инства України згідно з ч.1 ст. 2 КАС України є захист прав, св обод та інтересів фізичних о сіб, прав та інтересів юридич них осіб у сфері публічно-пра вових відносин від порушень з боку органів державної вла ди, органів місцевого самовр ядування, їхніх посадових і с лужбових осіб, інших суб'єкті в при здійсненні ними владни х управлінських функцій на о снові законодавства, в тому ч ислі на виконання делеговани х повноважень, і неухильне до тримання судом вимог даної н орм процесуального закону є обов'язковим в кожній адмі ністративній справі, то спі р підлягає вирішенню на підс таві наявних у справі докуме нтів.

Розглянувши матері али справи, вивчивши доводи п озову, дослідивши наявні у сп раві докази в їх сукупності, п роаналізувавши зміст норм ма теріального і процесуальног о права, які врегульовують сп ірні правовідносини, суд вих одить з таких підстав та моти вів.

За матеріалами справи відп овідач пройшов передбачену ч инним законодавством процед уру державної реєстрації, вн аслідок чого набув правового статусу юридичної особи , що п ідтверджується свідоцтвом.

Долученими до позову довідками підтверджено, що я к платник податків, зборів (об ов' язкових платежів) відпов ідач знаходиться на обліку в Державній податковій інспек ції у Фрунзенському районі м . Харкова, заборгованості пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами не має.

Обов' язки відповідача як платника податків, зборів (об ов' язкових платежів) визнач ені ч.1 ст.9 Закону України «Про систему оподаткування», згі дно з п.2 якої відповідач повин ен подавати до державних под аткових органів та інших дер жавних органів відповідно до законів декларації, бухгалт ерську звітність та інші док ументи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів).

Так, згідно з ст.2 Зако ну України "Про оподаткуванн я прибутку підприємств" відп овідач має статус платника п одатку на прибуток, а відтак, п овинен звітувати до Державно ї податкової інспекції у Фру нзенському районі м.Харкова з даного податку в порядку п.11 .1 ст.11 Закону України "Про опода ткування прибутку підприємс тв".

Відповідно до п.п. «б»п.п.4.1.4 п.4.1 ст.4 Закону України «Про пор ядок погашення зобов' язань платників податків перед бю джетами та державними цільов ими фондами»податкові декла рації подаються за базовий п одатковий (звітний) період, що дорівнює календарному кварт алу або календарному піврічч ю (у тому числі при сплаті квар тальних або піврічних авансо вих внесків), - протягом 40 кален дарних днів, наступних за ост аннім календарним днем звітн ого (податкового) кварталу (пі вріччя).

Зібрані судом по даній адмі ністративній справі докази с відчать про те, що відповідач є реально існуючим суб' єкт ом права, статус юридичної ос оби не втратив, а відтак, згідн о з законом повинен щокварта льно подавати декларації з п одатку на прибуток до Держав ної податкової інспекції у Ф рунзенському районі м.Харков а. Матеріалами справи підтве рджено, що вказаної вимоги за кону відповідач не дотримавс я і на протязі більше року до п озивача декларацій з податку на прибуток не подавав.

Абзацом 5 ч. 2 ст. 38 Закон у України „Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців” пере дбачено, що підставами для по становлення судового рішенн я щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкру тством юридичної особи є неп одання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, доку ментів фінансової звітності відповідно до закону.

Судом не виявлено фактів т ого, що заявлена позивачем ви мога будь-яким чином порушує права, свободи та інтереси юр идичної особи Приватного під приємства "Агро-ДНК" у сфері п ублічно-правових відносин.

За таких обставин, за явлені Державною податковою інспекцією у Фрунзенському районі м.Харкова вимоги про постановлення судового ріше ння про припинення підприємн ицької діяльності юридичної особи Приватного підприємст ва "Агро-ДНК" визнаються судом нормативно та документально обґрунтованими у зв' язку з чим підлягають задоволенню.

Оскільки позивачем н е заявлялась вимога про приз начення судом ліквідаційної комісії відповідно до ч.5 ст.38 З акону України "Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", т о означена вимога в силу ч.2 ст .11 КАС України судом при розв'я занні спору не вирішується.

Керуючись ст.ст. 8 і 19 К онституції України, ст.ст.7-11, 183-2 Кодексу адміністративного с удочинства України, суд, -

постановив:

Адміністративний позов Державної податкової інспек ції у Фрунзенському районі м іста Харкова до юридичної ос оби- Приватного підприємств а "Агро-ДНК" про припинення юри дичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу - П риватне підприємство "Агро- Д НК" (місцезнаходження - 61000, м. Х арків, вул. Танкопія,буд.37,кв34 , ідентифікаційний код - 35071452)

У десятиденний строк з моме нту отримання копії постанов и сторона чи інша особа, стосо вно якої суд вирішив питання про її права, свободи, інтерес и чи обов'язки, може оскаржити дану постанову в апеляційно му порядку шляхом подання ап еляційної скарги до Харківсь кого апеляційного адміністр ативного суду через Харківсь кий окружний адміністративн ий суд.

Постанова є остаточ ною, крім випадків її оскарже ння в апеляційному порядку.

Суддя Сліденко А.В.

Дата ухвалення рішення30.09.2010
Оприлюднено09.10.2010
Номер документу11545689
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —9833/10/2070

Ухвала від 04.08.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сліденко А.В.

Постанова від 30.09.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сліденко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні