Ухвала
від 23.09.2010 по справі 2а-4144/10/1070
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: № 2а-4144/10/1070 Головуючий у 1-й інстанції: Щавінський В.Р.

Суддя-доповідач: Бєлова Л.В.

У Х В А Л А

Іменем України

"23" вересня 2010 р. м. Київ

Київський апеляційний адм іністративний суд у складі к олегії суддів:

головуючого: Бє лової Л.В.

суддів: Данилов ої М.В.,

Бистрик Г.М.

при секретарі: К омісаренко В.Д.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у м. Києві с праву за апеляційною скаргою позивача - Дочірнього підпр иємства з іноземними інвести ціями «Аіро Кейтеринг Сервіс из Україна»на ухвалу Київськ ого окружного адміністратив ного суду від 02 квітня 2010 року п о справі за позовом Дочірньо го підприємства з іноземними інвестиціями «Аіро Кейтерин г Сервісиз Україна»до Держав ної авіаційної адміністраці ї України, Державної санітар но-епідеміологічної служби н а повітряному транспорті Укр аїни, третя особа: Державне пі дприємство «Міжнародний аер опорт Бориспіль»про визнанн я неправомірними дій, скасув ання рішення, зобов' язання вчинити певні дії та встанов лення відсутності повноваже нь ,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Київсько го окружного адміністративн ого суду від 26 березня 2010 року к лопотання позивача - Дочірнь ого підприємства з іноземним и інвестиціями «Аіро Кейтери нг Сервісиз Україна»задовол ено, вжито заходи забезпечен ня даного позову шляхом зупи нення дії Постанови про заст осування адміністративно-за побіжних заходів за порушенн я санітарного законодавства №01 від 25.02.2010 р., винесену Головни м державним санітарним лікар ем ПТ України Корнієнко Мик олою Миколайовичем віднос но Дочірнього підприємства з іноземними інвестиціями «Аі ро Кейтерінг Сервісіз Україн а" (08307, Київська область, м. Борис піль-7, Міжнародний аеропорт "Б ориспіль", код за ЄДРПОУ 24210469), а т акож заборонити Державному п ідприємству "Міжнародний аер опорт "Бориспіль" (08307, Київська область, м. Бориспіль-7, Міжнар одний аеропорт "Бориспіль", ко д за ЄДРПОУ 20572069), у тому числі йо го власній або залученій слу жбі охорони, Державній авіац ійній адміністрації України (01135, м. Київ, пр. Перемоги, 14, код з а ЄДРПОУ 34764473) та Державній сані тарно-епідеміологічній служ бі на повітряному транспорті України (03151, м. Київ, вул. Волинс ька, 66-а, код за ЄДРПОУ 19358359), а тако ж їх посадовим особам, перешк оджати у будь-який спосіб гос подарській діяльності ДПІІ « Аіро Кєйтерінг Сервісіз Укра їна»з виготовлення та постач ання бортового харчування (к етерінг) на території міжнар одного аеропорту Бориспіль", у тому числі (але не виключно) шляхом:

- застосування до нього будь -яких обмежень (або змін) режим у роботи підприємства, його ц ехів та інших об'єктів, технол огічних процесів, а саме: обме жень, тимчасових заборон, заб орон, припинень, зупинень тощ о; шляхом видання обов'язкови х до виконання приписів, розп оряджень, рішень, постанов то що;

- шляхом обмеження або прип инення доступу працівників т а/або транспортних засобів, в антажів ДПІІ «Аіро Кєйтерінг Сервісіз Україна»до контрол ьованих зон і перону аеропор ту «Бориспіль»та/або до орен дованих приміщень цеху борто вого харчування;

- шляхом обмеження або зупи нення (у тому числі шляхом опе чатування або опломбуванням джерел) постачання електрое нергії, газопостачання, водо постачання та водовідведенн я;

- шляхом опечатування або о пломбуванням джерел енергії , сировини, приміщень, агрегат ів, механізмів, засобів транс портування тощо;

- шляхом надання вказівок (р озпоряджень), що містять такі можливі перешкоди для діяль ності ДПІІ «Аіро Кєйтерінг С ервісіз Україна».

Ухвалою Київського о кружного адміністративного суду від 02 квітня 2010 року скасо вано ухвалу Київського окруж ного адміністративного суду про забезпечення позову 2а-4144/1 0/1070 за позовом Дочірнього підп риємства з іноземними інвест иціями «Аіро Кейтеринг Серві сиз Україна»до Державної аві аційної адміністрації Украї ни, Державної санітарно-епід еміологічної служби на повіт ряному транспорті України, т ретя особа: Державне підприє мство «Міжнародний аеропорт Бориспіль»про визнання непр авомірними дій, скасування р ішення, зобов' язання вчинит и певні дії та встановлення в ідсутності повноважень.

Не погоджуючись із вк азаною ухвалою суду першої і нстанції, позивачем подано з аяву про апеляційне оскаржен ня та апеляційну скаргу, в які й просить скасувати ухвалу К иївського окружного адмініс тративного суду від 02 квітня 2 010 року та постановити нову ух валу, якою залишити в силі вжи ті ухвалою від 26.03.2010 року заходи забезпечення позову, а клопо тання відповідача про скасув ання заходів забезпечення по зову - без задоволення. .

Заслухавши суддю-доповід ача, перевіривши матеріали с прави та доводи апеляційної скарги, колегія суддів вважа є, що апеляційна скарга підля гає залишенню без задоволенн я, а ухвала суду першої інстан ції - без змін, виходячи з нас тупного.

Відповідно до статті 199 КАС У країни за наслідками розгляд у апеляційної скарги на ухва лу суду першої інстанції суд апеляційної інстанції має п раво залишити апеляційну ска ргу без задоволення, а ухвалу суду - без змін.

Так, при постановленні оска ржуваної ухвали суд першої і нстанції дійшов висновку про скасування ухвали Київськог о окружного адміністративно го суду про забезпечення поз ову від 26 березня 2010 року.

З такими висновками суду пе ршої інстанції колегія судді в погоджується, виходячи з на ступного.

Частиною 2 статті 118 КА С України передбачено, що від повідач або інша особа, яка бе ре участь у справі, у будь-який час має право заявити клопот ання про заміну одного спосо бу забезпечення адміністрат ивного позову іншим або скас ування заходів забезпечення адміністративного позову. Т аке клопотання розглядаєтьс я не пізніше наступного дня п ісля його одержання й у разі о бґрунтованості та терміново сті вирішується ухвалою нега йно без повідомлення позивач а та інших осіб, які беруть уча сть у справі.

З матеріалів справи вбача ється, що 02.04.2010 р. від Державної с анітарно-епідеміологічної с лужби на повітряному транспо рті України до суду надійшло клопотання про скасування з аходів забезпечення позову.

Вказане клопотання обґрун товується тим, що судом не бул о враховано ті обставини, що п ідприємство забезпечує борт овим харчуванням, як авіапас ажирів так і членів екіпажу. Ф акти, підтверджені Департаме нтом контррозвідувального з ахисту економіки держави Слу жби безпеки України щодо вид ачі на борт екіпажам напівси рих котлет, наявності битого скла в харчуванні, хробаків т а ін., призвело до відмови екіп ажу від бортового харчування . Ці факти СБУ розцінено, як не дбале виконання службових об ов'язків з боку ДПІІ «Аіро Кей терінг Сервісіз Україна»і ві дсутності на підприємстві си стеми перевірки та контролю якості приготування їжі.

Відповідно до статт і 43 ЗУ «Про забезпечення саніт арного та епідемічного благо получчя населення», оскаржен ня постанов, розпоряджень, пр иписів, висновків головних д ержавних санітарних лікарів та посадових осіб державної санітарно-епідеміологічної служби не припиняє їх дії.

У зв' язку з вищевикл аденим, колегія суддів дійшл а висновку про правомірність постановлення ухвали суду п ершої інстанції від 02 квітня 2 010 року, тому підстави для її ск асування відсутні.

Відповідно до ста тті 200 КАС України суд апеляці йної інстанції залишає апеля ційну скаргу без задоволення , а ухвалу суду - без змін, якщ о визнає, що суд першої інстан ції правильно встановив обст авини справи та ухвалив судо ве рішення з додержанням нор м матеріального і процесуаль ного права.

Виходячи з наведеного, кол егія суддів Київського апеля ційного адміністративного с уду приходить до висновку, що ухвала суду першої інстанці ї постановлена з дотриманням норм процесуального права, д оводи апеляційної скарги не спростовують висновки суду п ершої інстанції, у зв' язку з чим підстав для її скасуванн я не вбачається.

Керуючись ст. ст. 117, 118, 160, 199, 200, 205, 206 КАС України, суд ,-

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу позив ача - Дочірнього підприємст ва з іноземними інвестиціями «Аіро Кейтеринг Сервісиз Ук раїна»на ухвалу Київського о кружного адміністративного суду від 02 квітня 2010 року - зал ишити без задоволення.

Ухвалу Київського окружно го адміністративного суду ві д 02 квітня 2010 року - залишити б ез змін.

Ухвала набирає закон ної сили з моменту її проголо шення та може бути оскаржена в порядку визначеному статт ею 211 КАС України.

Ухвала складена в повному обсязі 24.09.2010 року.

Головуючий суддя Л.В.Бєлова

Судді

Дата ухвалення рішення23.09.2010
Оприлюднено09.10.2010
Номер документу11545906
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнанн я неправомірними дій, скасув ання рішення, зобов' язання вчинити певні дії та встанов лення відсутності повноваже нь

Судовий реєстр по справі —2а-4144/10/1070

Ухвала від 23.09.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бєлова Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні