Ухвала
від 07.12.2023 по справі 214/7184/22
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/7184/22

2/214/1512/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 грудня 2023 року Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, у складі:

головуючого судді Малаховської І.Б.,

за участю секретаря Нестеренко К.А.

розглянувши увідкритому судовомузасіданні вм.Кривому Розі,цивільну справаза позовомвиконавчого комітетуСаксаганської районноїради умісті КривомуРозі до ОСОБА_1 третіособи:Криворізький міськийцентр соціальногослужб длясім`ї,дітей тамолоді комунальнийзаклад «Центрсоціально-психологічноїреабілітації дітей№1»Криворізької міськоїради пропозбавлення батьківськихправ тастягнення аліментів,в порядкузагального позовногопровадження безфіксації судовогозасідання задопомогою звукозаписувальноготехнічного засобу, -

Установив:

Представник виконавчого комітету Саксаганської районної ради у місті Кривому Розі звернулась до суду з позовом про позбавлення батьківських прав ОСОБА_1 у відношенні дітей ОСОБА_2 та ОСОБА_3

11 жовтня 2023 року від представника позивача на адресу суду надійшла заява про залишення даної позовної заяви без розгляду у зв`язку з отриманням висновку ЛКК про неспроможність батьком виконувати батьківські обов`язки.

Представник позивача до зали судового засідання не з`явилася, надала суду заяву про розгляд справи за її відсутності.

Відповідач в судове засідання не з`явився, надав суду заяву про визнання позову та розгляд справи у його відсутність.

Інші учасники судового засідання, будучи належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи до зали судового засідання також не з`явилася, клопотань про відкладення розгляду справи суду не надали.

Суд дослідивши клопотання представника позивача та матеріали цивільної справи доходить до наступного висновку.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради від 17 серпня 2023 рок № 314 та № 313 малолітньому ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 та малолітній ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 надано статус дитини позбавленої батьківського піклування , відповідно.

Відповідно до п. 5 ч. 1ст. 257 ЦПК Українисуд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Згідно ч. 2ст. 257 ЦПК України, особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно. Залишення позову без розгляду на підставі заяви позивачаце форма закінчення справи без ухвалення рішення. Саме по собі подання заяви про залишення позову без розгляду не є необґрунтованими діями позивача, оскільки це є його диспозитивним правом, передбаченим нормамиЦПК України, що не містить обмежень у його реалізації. При цьому суд не перевіряє підстави подання такої заяви.

Судовим розглядом встановлено, що представник позивача скористалась своїми процесуальними правами, передбаченими ст.ст. 43 та 49 ЦПК України, та подала до суду заяву про залишення позовної заяви розгляду.

Крім того, судом враховано, що залишення даної позовної заяви без розгляду не порушує права та законні інтереси малолітніх ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , оскільки рішенням виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради від 17 серпня 2023 рок № 314 та № 313 останнім вже надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування.

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги, що представник позивача до початку розгулу справи по суті подала заяву про залишення позову без розгляду, суд доходить висновку по залишення позовної заяви виконавчого комітету Саксаганської районної ради у місті Кривому Розі до ОСОБА_1 треті особи: Криворізький міський центр соціального служб для сім`ї, дітей та молоді комунальний заклад «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей №1» Криворізької міської ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.257,260 ЦПК України, суд

Постановив:

Позовну заяву виконавчого комітету Саксаганської районної ради у місті Кривому Розі до ОСОБА_1 треті особи: Криворізький міський центр соціального служб для сім`ї, дітей та молоді комунальний заклад «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей №1» Криворізької міської ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя І.Б. Малаховська

Дата ухвалення рішення07.12.2023
Оприлюднено08.12.2023
Номер документу115461803
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —214/7184/22

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 03.02.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні