Постанова
від 29.09.2010 по справі 2а-6503/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018,  м. Львів,  вул. Чоловського, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

29 вересня 2010 р.                                                                                    № 2а-6503/10/1370  

 Державна податкова інспекція у Галицькому районі м. Львова   

до

 ТОВ Виробничо-комерційна фірма "Вітон" Лтд   

про

 про припинення юридичної особи ,

                                                        В С Т А Н О В И В:

           Державна податкова інспекція у Галицькому районі м. Львова звернулася до адміністративного суду з позовом до  ТОВ  Виробничо –комерційної фірми «Вітон»Лтд про припинення юридичної особи у зв’язку  відсутністю юридичної особи за вказаною адресою.

Підставами позову є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.   

В судове засідання представник позивача не з’явився подав клопотання про слухання справи без участі представника позивача, позовні вимоги підтримує повністю.

 Представник відповідача в судове засідання не з’явився, заперечень на позов не подав.

 Постанова в повному обсязі виготовлена 29 вересня 2010 року.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши наявні у справі докази та надавши їм оцінку, суд дійшов до висновку, що позов підлягає до задоволення.

Згідно Довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, державним реєстратором, як передбачено ч.8 ст.19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»від 15 травня 2003 року № 755-IV, з наступними змінами та доповненнями,  було внесено  інформацію щодо відсутності юридичної особи за вказаною адресою 09.09.2009 року № запису 14151430004001489.

У відповідності до вимог ч.1 ст.18 цього ж Закону, якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін.

Відповідач взятий на облік платника податків у ДПІ у Галицькому  районі м. Львова 30.08.1994 року за № 3112, що підтверджується довідкою про взяття на облік платника податків.

У відповідності до довідки ДПІ у Галицькому районі  м. Львова, відповідач станом на 30.03.2010 року заборгованості перед бюджетом відсутня.

                  Відповідно до вимог ч.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” однією з підстав для постановлення судом рішення щодо припинення юридичної особи є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.   

               Як передбачено п.17. ч.1 ст.11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»,  органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Як передбачено ч. 6 ст. 38 вищенаведеного Закону, у разі, якщо в судовому рішенні щодо припинення юридичної особи у зв’язку з її ліквідацією не призначена комісія з припинення (ліквідаційна комісія), державний реєстратор не пізніше трьох робочих днів від дати надходження такого судового рішення вносить до Єдиного державного реєстру запис, в якому вказує як голову комісії з припинення згідно з відомостями, внесеними до Єдиного державного реєстру, має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без довіреності, якщо інше не встановлено судовим рішенням.

За таких обставин, суд вважає, що позовні вимоги підставні і обґрунтовані, а тому адміністративний позов підлягає задоволенню.

Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог ст. 94 КАС України, зокрема, частин 2 та 3, судові витрати у формі судового збору, з відповідача не належить стягувати.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 17-19, 69-71, 86, 94, 98, 158, 160, 163, 167  Кодексу адміністративного судочинства України від 06.07.2005 року № 2747-IV (із змінами та доповненнями), суд –

П О С Т А Н О В И В :

1.          Адміністративний позов задовольнити повністю.

2.          Припинити юридичну особу –Товариство з обмеженою відповідальністю ВКФ «Вітон»ЛТД (ідентифікаційний код 19141329 адреса:  79011, м. Львів, вул. Вітовського, 9 А, кв. 5).

3.          Копію постанови у день набрання нею законної сили надіслати державному реєстратору для внесення до  Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи. Державному реєстратору вказати як голову комісії з припинення (ліквідаційної комісії) юридичної особи керівника органу управління або засновника (учасника) юридичної особи.

          Постанова суду першої інстанції може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду, у порядку та строки згідно ст. 186 КАС України.

          Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення.  

          Якщо суб'єкта владних повноважень було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.   

Постанова суду першої інстанції, набирає законної у порядку та строки згідно ст. 254 КАС України.

                  Суддя                                                                                                          Карп'як Оксана Орестівна

Дата ухвалення рішення29.09.2010
Оприлюднено09.10.2010
Номер документу11546694
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6503/10/1370

Постанова від 29.09.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

Ухвала від 15.07.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

Ухвала від 15.07.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні