Постанова
від 17.08.2010 по справі 3639/10/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"17" серпня 2010 р.

13 год.55 хв. Справа № 2-а-3639/10/2170

Херсонський окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого судді: Кисиль ової О.Й.,

при секретарі: Козловій Н.О. , < Довідник > < Текст >

за участю: представника поз ивача - Мкртчян А.С.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

державної податкової інсп екції у м. Херсонідо гаражно-б удівельного кооперативу "Мор як" про припинення юридичної особи,

встановив:

Державна податкова ін спекція у м. Херсоні (далі - п озивач, ДПІ) звернулась до суд у з позовом до гаражно - будіве льного кооперативу «Моряк» ( далі - відповідач) про припине ння юридичної особи.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримала, зазначивши, що наявність в Єдиному державн ому реєстрі запису про відсу тність юридичної особи за вк азаним її місцезнаходженням є підставою для постановлен ня судового рішення щодо при пинення юридичної особи.

Відповідача повідомлено с удом про час і місце розгляду справи, але поштовий конверт зі всіма документами поверн увся з відміткою про те, що нео бхідно уточнити номер.

Відповідно до ст.33 кодексу а дміністративного судочинст ва України від 06.07.2005 № 2747-IV у разі ненадання особами, які беру ть участь у справі, інформаці ї щодо їх поштової адреси суд овий виклик або судове повід омлення надсилаються: юридич ним особам та фізичним особ ам - підприємцям - за адресою місцезнаходження (місця пр оживання), що зазначена в Єд иному державному реєстрі юр идичних осіб та фізичних о сіб - підприємців. У разі відс утності осіб, які беруть учас ть у справі, за такою адресою в важається, що судовий викли к або судове повідомлення в ручене їм належним чином. Вра ховуючий той факт, що адреса в ідповідача на яку направляли сь судом процесуальні докуме нти підтверджується витягом з Єдиного державного реєстр у, суд вважає, що відповідач бу в належним чином повідомлени й про час і місце розгляду спр ави.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд дійшо в висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з на ступних підстав.

Гаражно-будівельний коопе ратив «Моряк» зареєстровани й як юридична особа 18 грудня 2006 р. Місце реєстрації: м. Херсон , вул. Нафтовиків.

Як платник податку відпові дач знаходиться на обліку в д ержавній податковій інспекц ії у м. Херсоні з 20.12.2006 року за №2739.

Згідно до вимог законодавс тва України відповідач як юр идична особа зобов' язаний н адавати податковим органам д екларації про доходи, інші не обхідні відомості для нараху вання податків та інших обов ' язкових платежів, сплачува ти податки та інші обов' язк ові платежі в порядку і в розм ірах, встановлених законом. С троки подання податкових дек ларацій встановлені ст. 4 Зако ну України «Про порядок пога шення зобов' язань платникі в податків перед бюджетом та державними цільовими фондам и» від 21.12.2000 року № 2181-III..

При проведені перевірки ві дповідача, було зафіксовано, що гаражно - будівельний кооп ератив «Моряк» не знаходитьс я за адресою: м. Херсон, вул. Наф товиків.

У зв'язку з цим, в Єдиному дер жавному реєстрі юридичних та фізичних осіб - підприємців б уло зроблено запис про відсу тність юридичної особи за вк азаною адресою.

Згідно п.2 ст. 38 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців» від 15.05.2003 рок у №755-ІV підставою для постанов лення судового рішення про п рипинення юридичної особи, щ о не пов'язано з банкрутств ом юридичної особи, зокрема є наявність в Єдиному державн ому реєстрі запису про відсу тність юридичної особи за вк азаним її місцезнаходженням .

Відповідно до ч.2 ст.247 господ арського кодексу України від 16.01.2003 року № 436-IV скасування держ авної реєстрації суб'єкта го сподарювання провадиться за рішенням суду, що є підставою для ліквідації даного суб'єк та господарювання відповідн о до статті 59 цього Кодексу.

Законом України «Про держа вну податкову службу в Украї ні» від 04.12.1990 року №509-ХІІ, а саме п .17 ст.11 передбачено, що органи д ержавної податкової служби у випадках, в межах компетен ції та у порядку, встановлени х законами України, мають пра во звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною з аявою) про скасування держав ної реєстрації суб'єкта підп риємницької діяльності.

Оскільки відповідач відсу тній за місцем державної реє страції та не має заборгован ості до бюджету, суд погоджує ться з вимогами позивача про припинення юридичної особи гаражно - будівельного коопе ративу «Моряк».

Керуючись ст. ст. 158 - 163, 167 КАС Укр аїни, суд,-

постановив:

Позов державної податко вої інспекції у м. Херсоні до г аражно-будівельного коопера тиву «Моряк» про припинення юридичної особи задовольни ти.

Припинити юридичну особу - гаражно - будівельний коопер атив «Моряк», код ЄДРПОУ 34785430.

Копію постанови направити державному реєстратору та с торонам по справі.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Одеського апеляційного адм іністративного суду через су д першої інстанції шляхом по дачі апеляційної скарги в 10-де нний строк з дня її проголоше ння, а в разі складення постан ови у повному обсязі відпові дно до ст. 160 КАС України чи прий няття постанови у письмовому провадженні апеляційна скар га подається протягом десяти днів з дня отримання копії по станови.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіст ь отримання копії постанови суду безпосередньо в суду, то десятиденний строк на апеля ційне оскарження постанови с уду обчислюється з наступног о дня після закінчення п'ятид енного строку з моменту отри мання суб'єктом владних повн оважень повідомлення про мож ливість отримання копії пост анови суду.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлений строк. У разі под ання апеляційної скарги пост анова, якщо її не скасовано, на бирає законної сили після за кінчення апеляційного розгл яду справи.

Суддя Кисильо ва О.Й.

кат. 6.6.2

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.08.2010
Оприлюднено09.10.2010
Номер документу11547201
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —3639/10/2170

Постанова від 17.08.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні