Ухвала
від 05.12.2023 по справі 682/2857/23
СЛАВУТСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 682/2857/23

Провадження № 2/682/780/2023

У Х В А Л А

05 грудня 2023 року

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючої-судді Маршал І.М.,

секретаря судового засідання Захарчук С.П.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в місті Славута справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Горинь Агро» про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою,-

встановив:

Представником позивача подано до суду заяву, в якій вона просить подану нею позовну заяву про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою залишити без розгляду, та повернути сплачений збір.

Представник позивача в заяві до суду клопотав про розгляд справи за його відсутності.

Представник відповідача в судове засідання надала заяву про розгляд справи за їх відсутності.

У відповідності до вимог п. 5 ч.1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду. Таке право сторони позивача визначено як виключне.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Клопотання про повернення сплаченого судового збору позивача задоволенню не підлягає, оскільки такий повертається лише при залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розглядуу зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, абоза його заявою (клопотанням).

Керуючись ст.ст. 257, 258 ЦПК України, суд,-

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Горинь Агро» про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Маршал І. М.

Дата ухвалення рішення05.12.2023
Оприлюднено11.12.2023
Номер документу115472609
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод в користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —682/2857/23

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Маршал І. М.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Маршал І. М.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Маршал І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні