Ухвала
від 07.12.2023 по справі 905/1548/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.:(057) 702-07-99, факс: (057) 702-08-52,

гаряча лінія: (096) 068-16-02, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ: 03499901, UA368999980313151206083020649


У Х В А Л А

ПРО ПРИЙНЯТТЯ ЗАЯВИ ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ

У СПРАВІ ПРО БАНКРУТСТВО

07.12.2023 Справа № 905/1548/23

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «АЛЬФА ГРУП ЦЕНТР» (код ЄДРПОУ 39229261; адреса: 02091, м. Київ, вул. Харківське шосе, буд. 114А)

до Товариства з обмеженою відповідальністю «СОЛО ГАЗ» (код ЄДРПОУ 44366307, адреса: 85400, Донецька область, м. Селидове, вул. Гоголя, буд. 16)

про відкриття провадження у справі про банкрутство

Суддя Величко Н.В.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «АЛЬФА ГРУП ЦЕНТР» звернулось до Господарського суду Донецької області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «СОЛО ГАЗ» на підставі ч. 1 ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства, посилаючись на наявність у боржника непогашеної заборгованості, що виникла за договором постачання від 17.10.2022, у розмірі 211500,00 грн. (двісті одинадцять тисяч п?ятсот гривень 00 коп.), а також призначити розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю «СОЛО ГАЗ» арбітражного керуючого Потупало Наталію Ігорівну (свідоцтво № 1167 від 02.07.2013) за її згодою (вх.№11000/23 від 29.11.2023).

Матеріалам присвоєний єдиний унікальний номер справи 905/1548/23 та за наслідками автоматизованого розподілу справ між суддями передані на розгляд судді Величко Н.В.

Розглянувши подані заявником документи, судом встановлено, що заява Товариства з обмеженою відповідальністю «АЛЬФА ГРУП ЦЕНТР» відповідає вимогам Кодексу України з процедур банкрутства, що є підставою для постановлення ухвали про прийняття заяви до розгляду.

Відповідно до п. 2-1 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених ч. 1 ст. 34, ч. 2 ст. 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим ч. 3 ст. 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Як встановлено, заявником надано пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для призначення розпорядником майна боржника, а саме: Потупало Наталії Ігорівни (свідоцтво № 1167 від 02.07.2013), якою подано відповідну заяву про згоду на участь у справі. З огляду на викладене, суд не вбачає правових підстав для здійснення запиту до автоматизованої системи для визначення кандидатури арбітражного керуючого для участі у справі.

Суд зазначає, що огляду на обставини, пов`язані з військовою агресією Російської Федерації, у тому числі введенням воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженого Законом України від 24.02.2022 № 2102-IX, та його неодноразове продовження Указами Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», затвердженими відповідними Законами України, що триває дотепер, а також беручи до уваги наявність загрози життю, здоров`ю учасників судового провадження при перебуванні у приміщенні Господарського суду Донецької області в місті Харкові, враховуючи рекомендації Ради суддів України від 02.03.2022, тимчасово до усунення вищезазначених обставин, на час існування небезпеки для учасників провадження, пов`язаної з перебуванням останніх у приміщенні суду, можливість участі у судовому засіданні учасників справи або їх представників безпосередньо у приміщенні суду є обмеженою, тому судові засідання за особистої участі учасників судового процесу не проводяться.

Разом із тим, на теперішній час відновлена технічна можливість брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів, у порядку ст. 197 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст.ст. 34, 35, 36 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «АЛЬФА ГРУП ЦЕНТР» про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «СОЛО ГАЗ» до розгляду.

2. Проведення підготовчого засідання призначити на 19.12.23 о 13:00 год., що відбудеться у приміщенні суду, кабінет № 318.

3. Зобов`язати боржника у строк до 12.12.2023 включно надати суду: відзив на заяву про відкриття провадження у справі, до якого долучити докази відправлення заявнику копії відзиву, а також статутні документи підприємства, довідку органів приватизації (органів, уповноважених управляти об`єктами державної власності) про наявність або відсутність на балансі підприємства, щодо якого відкрито провадження у справі, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до статутного капіталу боржника.

У відзиві боржника зазначаються:

- заперечення боржника щодо вимог заявника (заявників);

- загальна сума заборгованості боржника перед кредиторами за зобов`язаннями, що передбачають виплату грошових коштів, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), з виплати заробітної плати;

- відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків;

- відомості про всі рахунки, на яких ведеться облік прав на цінні папери, що належать боржнику у депозитарних установах, їх реквізити;

- відомості про проведення боржником діяльності, пов`язаної з державною таємницею;

- докази необґрунтованості вимог заявника (за наявності).

- інші відомості, що мають значення для розгляду справи.

4. Звернути увагу сторін, що з 18 жовтня 2023 року введено в дію Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами" від 29.06.2023 № 3200-IX. Зокрема, приписами частини шостої статті 6 Господарського процесуального кодексу України (у редакції Закону, з урахуванням змін) унормовано, що адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

5. Роз`яснити сторонам їх право подавати до суду заяви про розгляд справи в їхній відсутності за наявними матеріалами в порядку частини третьої статті 196 ГПК України.

6. Повідомити, що участь у судовому засіданні можлива для учасників справи виключно в режимі відеоконференції та відбудеться лише за умови наявності об`єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення судового засідання у приміщенні Господарського суду Донецької області.

7. Дану ухвалу направити боржнику, державному реєстратору за місцем знаходження боржника, арбітражному керуючому Потупало Н.І., відділу державної виконавчої служби за місцем реєстрації боржника.

8. Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua

9. Ухвала набрала законної з моменту її підписання 07.12.2023 та не підлягає оскарженню.

Суддя Н.В. Величко

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення07.12.2023
Оприлюднено11.12.2023
Номер документу115486518
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/1548/23

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 19.12.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 07.12.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні