Вирок
від 07.12.2023 по справі 344/22769/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/22769/23

Провадження № 1-кп/344/1477/23

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 грудня 2023 року м.Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області в складі судді ОСОБА_1 розглянувши в порядку спрощеного провадження без проведення судового розгляду в судовому засіданні, за відсутності учасників судового розгляду, обвинувальний акт та додані до нього матеріали про обвинувачення ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що народилася у місті Івано-Франківськ зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 та проживає по АДРЕСА_2 , громадянки України, з середньо-спеціальною освітою, одруженою, має на утриманні одну малолітню дитину, раніше не судима, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 .

у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.2 ст.125 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_2 умисно заподіла легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров`я.

Кримінальний проступок вчинено за наступних обставин.

Так, 22 жовтня 2023 року близько 19 год малолітній ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , перебував за місцем проживання у квартирі АДРЕСА_3 , спільно із матір`ю ОСОБА_4 . У цей до помешкання зайшли ОСОБА_5 та ОСОБА_2 , які на ґрунті особистих неприязних відносин вчинили конфлікт з малолітнім ОСОБА_3 з приводу розміщеного ним коментаря в мультимедійній платформі для створення та онлайн-обміну аматорськими відеокліпами «TikTok».

Надалі, ОСОБА_2 , будучи обуреною діями малолітнього ОСОБА_3 , перебуваючи під впливом негативних емоцій, усвідомлюючи суспільно-небезпечний і протиправний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки і, хоча не бажаючи, але свідомо припускаючи настання шкоди щодо здоров`я малолітнього ОСОБА_3 , кинула мобільний телефон марки «Sony» чорного кольору в ділянку його голови, заподіявши йому тілесні ушкодження у вигляді рани в ділянці голови, про що свідчить наявність рубця в цій ділянці, які згідно висновку експерта відносяться до легких тілесних ушкоджень, що викликали короткочасний розлад здоров`я.

Вивчивши обвинувальний акт та додані до нього матеріали суд вважає, що вина обвинуваченої ОСОБА_2 у вчиненні інкримінованого їй кримінального проступку повністю знайшла своє підтвердження та кваліфікує її дії за ч.2 ст.125 КК України, як умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров`я.

Згідно з ст.65 КК України особі, яка вчинила кримінальне правопорушення, має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень, а відповідно до ст.50 КК України покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як засудженими, так і іншими особами.

Призначаючи покарання обвинуваченій ОСОБА_2 суд враховує: ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, яке відповідно до ст.12 КК України є кримінальним проступком; дані про особу винного, який відповідно є раніше не судимою особою, одруженою, з середньою - спеціальною освітою, має на утриманні одну малолітню дитину ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , на обліку в лікарів психіатра та нарколога не перебуває.

Обставиною, яка відповідно до ст.66 КК України пом`якшує покарання, суд визнає щире каяття. Обставиною, яка обтяжує покарання ОСОБА_2 відповідно до ст.67 КК України, суд визнає вчинення кримінального правопорушення щодо малолітньої дитини.

Отже, враховуючи вищенаведене, суд вважає, що ОСОБА_2 слід призначити основне покарання у виді штрафу в межах санкції ч.2 ст.125 КК України і таке покарання буде достатнім, справедливим та необхідним для її виправлення, а також достатнім для запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як самою ОСОБА_2 так і іншими особами.

Запобіжний захід щодо обвинуваченої ОСОБА_2 не обирався, підстави для його обрання відсутні.

Цивільний позов не заявлявся.

Процесуальні витрати відсутні.

Долю речових доказів вирішити відповідно до ст.100 КПК України.

Керуючись ст.ст. 368, 370, 373, 374, 381, 382, 394 Кримінального процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

ОСОБА_2 визнати винуватою у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.2 ст.125 КК України та призначити їй покарання у виді штрафу в розмірі 100 (сто) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 (одна тисяча сімсот) гривень.

Речові докази по справі після набрання вироком законної сили:

- цифровий носій інформації диск СD-R із відеозаписом (постанова дізнавача від 07.11.2023 року) залишити при матеріалах справи;

- мобільний телефон марки «Sony» чорного кольору (постанова дізнавача від 22.11.2023 року) вважати повернутим потерпілому.

Копію вироку не пізніше дня, наступного за днем його ухвалення, надіслати учасникам судового провадження.

Вирок суду може бути оскаржений шляхом подачі апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд протягом тридцяти днів з дня отримання його копії з урахуванням особливостей, передбачених у ч. 1 ст. 394 КПК України, а саме: даний вирок не може бути оскаржений в апеляційному порядку з підстав розгляду провадження за відсутності учасників судового провадження, не дослідження доказів у судовому засіданні або з метою оспорити встановлені досудовим розслідуванням обставини.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.12.2023
Оприлюднено11.12.2023
Номер документу115488500
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —344/22769/23

Вирок від 07.12.2023

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Тринчук В. В.

Ухвала від 04.12.2023

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Тринчук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні