Ухвала
від 08.12.2023 по справі 734/353/23
КОЗЕЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/734/253/23 Справа № 734/353/23

У Х В А Л А

іменем України

08 грудня 2023 року смт Козелець

Козелецький районний суд Чернігівської області у складі:

Головуючого судді Соловей В.В.,

секретар судових засідань Проценко М.А.,

із участю позивача ОСОБА_1 , представника відповідача адвоката Михайленка Д.В., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , яка діє у своїх інтересах та в інтересах малолітніх дітей, - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 і ОСОБА_5 , до Остерської об`єднаної територіальної громади в особі Остерської міської ради Чернігівського району Чернігівської області, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Служби у справах дітей Остерської міської ради Чернігівського району Чернігівської області про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю,

в с т а н о в и в:

у провадженні Козелецького районного суду Чернігівської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , яка діє у своїх інтересах та в інтересах малолітніх дітей, - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 і ОСОБА_5 , до Остерської об`єднаної територіальної громади в особі Остерської міської ради Чернігівського району Чернігівської області, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Службу у справах дітей Остерської міської ради Чернігівського району Чернігівської області про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю. Позивачем ОСОБА_1 заявлені позовні вимоги про визнання права власності на житловий будинок із господарськими надвірними спорудами, що розташований у АДРЕСА_1 у рівних частинах (кожному по 1/5 частині) за набувальною давністю.

Відповідачем Остерською міською радою Чернігівського району Чернігівської області подане клопотання про витребування доказів витребування з Ватутінської міської державної нотаріальної контори (код ЄДРПОУ 33843040, місцезнаходження 20251, м. Ватутіне, вул. Зоряна, б. 18-Б Черкаської області) спадкової справи після ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка на день смерті проживала за адресою АДРЕСА_2 . Вказане клопотання обґрунтоване тим, що померла ОСОБА_6 була власником домоволодіння у АДРЕСА_1 , на день смерті проживала у АДРЕСА_2 . Витребування інформації про відкриття спадкової справи про прийняття спадщини після померлої ОСОБА_6 та відомості спадкової справи допоможуть всебічно, повно та об`єктивно розглянути цивільну справу і залучити спадкоємців до участі у справі.

У судовому засіданні представник відповідача адвокат Михайленко Д.В. вимоги клопотання про витребування доказів підтримав. Позивач ОСОБА_1 погодилася з вимогами вказаного клопотання.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Вислухавши позиції учасників судового розгляду, вивчивши вказане клопотання, суд вважає, що клопотання відповідача Остерської міської ради Чернігівського району Чернігівської області про витребування доказів є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки наведені докази відповідач Остерська міська рада Чернігівського району Чернігівської області і представник відповідача адвокат Михайленко Д.В. не можуть самостійно зібрати для доведення обставин справи.

Керуючись ст.ст. 82, 84, 258 і 260 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

клопотання відповідача Остерської міської ради Чернігівського району Чернігівської області про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з Ватутінської міської державної нотаріальної контори (код ЄДРПОУ 33843040, місцезнаходження 20251, м. Ватутіне, вул. Зоряна, б. 18-Б Черкаської області) копію спадкової справи після ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка на день смерті проживала за адресою АДРЕСА_2 .

Витребувані документи необхідно надати у термін до 25 грудня 2023 року до Козелецького районного суду Чернігівської області (17000, смт. Козелець, вул. Свято-Преображенська, 7 Чернігівської області).

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів із дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів із причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя

СудКозелецький районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення08.12.2023
Оприлюднено11.12.2023
Номер документу115492872
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі)

Судовий реєстр по справі —734/353/23

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Соловей В. В.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Соловей В. В.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Соловей В. В.

Ухвала від 17.08.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Соловей В. В.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Соловей В. В.

Ухвала від 03.02.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Соловей В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні