Ухвала
від 08.12.2023 по справі 404/9747/23
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/9747/23

Номер провадження 2/404/2420/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 грудня 2023 року місто Кропивницький

Суддя Кіровського районного су ду міста Кіровограда Людмила Дмитріївна Кулінка, розглянувши матеріали позовної заяви Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка (місцезнаходження: 25006, місто Кропивницький, вулиця Шевченка, будинок № 1), до ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Центральноукраїнським державним університетом імені Володимира Винниченка подано позов про стягнення з ОСОБА_1 основного боргу в сумі 9546,00 грн., 3 % річних відповідно до вимог статті 625 Цивільного кодексу України в сумі 477,82 грн., та інфляційних втрат відповідно до вимог статті 625 Цивільного кодексу України в сумі 2443,78 грн.

Згідно зі статтею 27 Цивільного процесуального кодексу України, яка визначає підсудність за місцем проживання або місцезнаходженням відповідача, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

За відомостями відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 .

На запит суду Відділом реєстрації місця проживання особи управління у сфері державної реєстрації департаменту надання адміністративних послуг Кропивницької міської ради повідомлено що, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на території Кропивницької міської територіальної громади не зареєстрована. За даним Реєстру, вказана громадянка зареєстрована у Олександрівській територіальній громаді Кропивницького району Кіровоградської області.

Водночас, у відповідності до відповіді № 355819 від 08.12.2023 року з Єдиного державного демографічного реєстру, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 .

Отже, з`ясована судом адреса зареєстрованого місця проживання відповідача ( АДРЕСА_2 ), знаходиться поза межами підсудності Кіровського районного суду міста Кіровограда.

Таким чином, позивачем не додержано правила подання позову, встановлені частиною другою статті 27 Цивільного процесуального кодексу України.

Частиною дев`ятою статті 187 Цивільного процесуального кодексу України визначено, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Згідно пункту 1 частини першої статті 31 Цивільного процесуального кодексу України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо: справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

За таких обставин, вважаю за необхідне, передати справу на розгляд Олександрівському районному суду Кіровоградської області.

На підставі викладеного, керуючись частиною першою статті 27, пунктом 1 частини першої статті 31, частиною дев`ятою статті 187, статтею 260, пунктом 9 частини першої статті 353 Цивільного процесуального кодексу України, суддя,

У Х В А Л И В:

Матеріали позовної заяви Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка (місцезнаходження: 25006, місто Кропивницький, вулиця Шевченка, будинок № 1), до ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), про стягнення заборгованості, передати за підсудністю на розгляд Олександрівському районному суду Кіровоградської області (місцезнаходження: 27300, Кіровоградська область, селище міського типу Олександрівка, вулиця Вишнева, будинок № 21).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено Цивільним процесуальним кодексом України. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст судового рішення складено 08.12.2023 року.

Суддя Кіровського районного

суду міста Кіровограда Людмила КУЛІНКА

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда Л. Д. Кулінка

Дата ухвалення рішення08.12.2023
Оприлюднено11.12.2023
Номер документу115497194
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —404/9747/23

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Олександрівський районний суд Кіровоградської області

МАКСИМОВИЧ І. В.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні