Постанова
від 05.10.2010 по справі 2а-7946/10/13/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

  вул. Київська, 150, м. Сімферополь, Автономна Республіка Крим, Україна, 95493

  ПОСТАНОВА

Іменем України

05 жовтня 2010 р.

Справа №2а-7946/10/13/0170

 

 

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим у складі судді Ольшанській Т.С. , при секретарі Барабановій А.І. розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу  

за позовом   Державної податкової інспекції у м. Ялта АР Крим         

до   Приватного підприємства "Аметов Алім Айдерович"             

про припинення юридичної особи,

за участю представників сторін:

від позивача - не з'явився;

від відповідача -  не з'явився;

Обставини справи: Державна податковм інспекція у м. Ялта АР Крим звернулась до Окружного адміністративного суду АР Крим із адміністративним позовом до Приватного підприємства "Аметов Алім Айдерович" про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідачем не подаються більше року податкові декларації.

Позивач у судове засідання не з’явився, про час та місце судового засідання був сповіщений належним чином - судовою повісткою.

Відповідач у судове засідання не з’явився, заперечення на позов суду не надав, був сповіщені належним чином – судовою повісткою. Письмових заперечень на позов суду не надав.

Відповідно до ч. 6 ст. 71 КАС України суд вважає можливим розглянути справу на підставі наявних доказів.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши надані докази,  суд,  

ВСТАНОВИВ:

  Відповідач зареєстрований 07.06.2001 Рішенням (Розпорядженням) Виконавчого комітету Ялтинської міської ради як юридична особа, номер запису в журналі обліку реєстраційних справ 04055765Ю0020006, що підтверджується Свідоцтвом про державну реєстрацію (а.с.8).

З першого кварталу 2009 року відповідач не надає у податкову інспекцію податкові декларації, документи фінансової звітності, що підтверджується Довідкою позивача.

Відповідно до ст. 4 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами і державними цільовими фондами” платники податків повинні представляти до органів ДПІ звітність з періодичністю, встановленою нормами діючого законодавства.

Пункт 1.2 статті 9 Закону України “Про систему оподаткування” передбачає обов'язок платників податків, зборів (обов'язкових платежів) подавати в державні податкові органи відповідно до діючого законодавства декларації та бухгалтерську звітність.

Відповідно до частини 1 статті 51 Господарського кодексу України підприємницька діяльність припиняється на підставі рішення суду.

Згідно до п. 4 ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб–підприємців” однією з підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби  податкових декларацій, документів фінансової звітності.

Відповідач згідно до положень ст. 71 КАСУ не надав доказів оформлення податкових декларацій, іншої звітності та відправлення цих матеріалів позивачу.     

На підставі викладено, керуючись ст. 94, 158-161, ч.1 ст. 162

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Юридичну особу – Приватне підприємство "Аметов Алім Айдерович" (98637, АР Крим, м. Ялта, вул. Крупської, 50, кор. 2, кв.44: ЄДРПОУ 31505453) зареєстровану 07.06.2001 Рішенням (Розпорядженням) Виконавчого комітету Ялтинської міської ради (номер запису в журналі обліку реєстрації 04055765Ю0020006) припинити.

 Копію цієї постанови, після набрання нею законної сили, направити до державного реєстратора.

Постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її проголошення. Якщо проголошено вступну та резолютивну частину постанови або справу розглянуто у порядку письмового провадження, постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її отримання у разі неподання апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим протягом 10 днів з дня проголошення. У разі проголошення вступної та резолютивної частини постанови або розгляду справи у порядку письмового  провадження, апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Севастопольського апеляційного адміністративного суду.     

  Суддя                                Ольшанська Т.С.

 

Дата ухвалення рішення05.10.2010
Оприлюднено12.10.2010
Номер документу11550996
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7946/10/13/0170

Постанова від 05.10.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Ольшанська Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні