Ухвала
від 13.09.2021 по справі 760/7269/20
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/7269/20

2-р/760/12/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 вересня 2021 року суддя Солом`янського районного суду м. Києва Кушнір С.І., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 про роз`яснення судового рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «КОЛЛЕ ІНВЕСТ», Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, третя особа: державний реєстратор Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Орел Лариса, про визнання припиненими трудових відносин та зобов`язання вчинити дії, -

в с т а н о в и в:

29 червня 2021 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про роз`яснення судового рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «КОЛЛЕ ІНВЕСТ», Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, третя особа: державний реєстратор Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Орел Лариса, про визнання припиненими трудових відносин та зобов`язання вчинити дії.

Відповідно до протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду, 10.09.2021 року заяву передано в провадження судді Солом`янського районного суду м. Києва Кушнір С.І.

Суддя, дослідивши матеріали заяви про роз`яснення судового рішення, встановив наступне.

За змістом положень ч. 3 ст. 3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення викладені у статті 183 ЦПК України.

Так, відповідно до частини першої статті 183 ЦПК України, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України);

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

Згідно із частиною 1 статі 271 ЦПК України за заявою учасників справи, державного виконавця, приватного виконавця суд роз`яснює судове рішення, яке набрало законної сили, не змінюючи змісту судового рішення.

Відповідно до пункту 1.4 частини 2 статті 4 Закону України «Про судовий збір» за подання до суду фізичною особою заяви про роз`яснення судового рішення судовий збір становить 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Встановлено, що в порушення п. п. 6 ч. 1 ст. 183 ЦПК України та Закону України «Про судовий збір» заявником не долучено до заяви про роз`яснення судового рішення доказів сплати судового збору.

Частиною четвертою ст.183 ЦПК України передбачено, що суд, встановивши, що письмову заяву (подання, клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої та другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Встановивши невідповідність поданої заяви вимогам частин першої та другої статті 182 ЦКП України, суддя доходить висновку про повернення заяви про роз`яснення судового рішення без розгляду у відповідності до ч. 4 ст. 182 ЦПК України.

Згідно з ч. 7 ст. 185 ЦПК України, повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Враховуючи викладене та керуючись ст. ст. 183, 260, 271, 353-355 ЦПК України, суддя,-

у х в а л и в :

Заяву ОСОБА_1 про роз`яснення судового рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «КОЛЛЕ ІНВЕСТ», Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, третя особа: державний реєстратор Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Орел Лариса, про визнання припиненими трудових відносин та зобов`язання вчинити дії повернути без розгляду.

Апеляційна скарга на ухвалу подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Київського апеляційного суду.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя С.І. Кушнір

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.09.2021
Оприлюднено11.12.2023
Номер документу115515692
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про роз’яснення судового рішення

Судовий реєстр по справі —760/7269/20

Ухвала від 13.09.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Рішення від 23.09.2020

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Рішення від 23.09.2020

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Ухвала від 23.03.2020

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні