Ухвала
від 11.12.2023 по справі 450/5945/23
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/5945/23 Провадження № 2/450/1910/23

УХВАЛА

про залишення без руху

11 грудня 2023 року суддя Пустомитівського районного суду Львівської області Мусієвський В.Є., розглянувши матеріали позовної заяви Давидівської сільської ради Львівського району Львівської області, як органу опіки та піклування, до ОСОБА_1 , третьої особи Служби у справах дітей Давидівської сільської ради Львівського району Львівської області, про позбавлення батьківських прав і стягнення аліментів,

в с т а н о в и в:

07 грудня 2023 року до Пустомитівського районного суду Львівської області надійшла позовна заява Давидівської сільської ради Львівського району Львівської області, як органу опіки та піклування, до ОСОБА_1 , третьої особи Служби у справах дітей Давидівської сільської ради Львівського району Львівської області, про позбавлення батьківських прав і стягнення аліментів.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї документи, приходжу до висновку, що заява не відповідає вимогам ст. 177 ЦПК України.

Згідно з ч. 1 ст. 177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Проте, як вбачається з матеріалів позовної заяви, у такій відсутні її копії та копії доданих документів для відповідача і третьої особи.

Відповідно дост. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити). Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями175і177цьогоКодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

З врахуванням викладеного, позовну заяву слід залишити без руху та зобов`язати позивача усунути недоліки, зазначені в ухвалі суду протягом десяти днів з дня отримання ухвали, шляхом надання суду копій позовної заяви та належним чином засвідчених копій доданих до неї документів для відповідача і третьої особи.

У випадку неусунення недоліків заява вважатиметься неподаною і буде повернута.

Керуючись ст. ст. 177, 185 ЦПК України, суддя,

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву Давидівської сільської ради Львівського району Львівської області, як органу опіки та піклування, до ОСОБА_1 , третьої особи Служби у справах дітей Давидівської сільської ради Львівського району Львівської області, про позбавлення батьківських прав і стягнення аліментів залишити без руху.

Надати позивачу десятиденний строк, який обчислюється з дня отримання даної ухвали, для усунення недоліків, вказаних в ухвалі.

У разі невиконання вимог ухвали суду в зазначений строк, позовну заяву Давидівської сільської ради Львівського району Львівської області, як органу опіки та піклування, до ОСОБА_1 , третьої особи Служби у справах дітей Давидівської сільської ради Львівського району Львівської області, про позбавлення батьківських прав і стягнення аліментів вважати неподаною та повернути позивачу з усіма доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Мусієвський В.Є.

Дата ухвалення рішення11.12.2023
Оприлюднено12.12.2023
Номер документу115521321
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —450/5945/23

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні