Ухвала
від 24.11.2023 по справі 740/7620/23
НІЖИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 740/7620/23

Провадження № 2/740/1505/23

УХВАЛА

24 листопада 2023 року м.Ніжин

Суддя Ніжинськогоміськрайонного судуЧернігівської областіОлійник В.П.,ознайомившись ізпозовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Управління активами</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору,- Прилуцький міськрайонний відділ державної виконавчох служби головного територіального управління юстиції в Чернігівській області, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євгеній Михайлович, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,

встановив:

22 листопада 2023 року ОСОБА_1 звернувся до Ніжинського міськрайонного суду із позовом до ТОВ ФК Управління активами про визнання таким, що не підлягає виконанню, виконавчий напис від 27 червня 2021 року, виданого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенком Є.М., зареєстрованого в реєстрі за №243667, про стягнення на користь ТОВ "ФК Управління активами із ОСОБА_1 12621,80 грн. заборгованості за кредитним договором 3327744 від 04 січня 2021 року. В позовній заяві зокрема зазначено, що зареєстроване місце проживання позивача в АДРЕСА_1 , що належить до юрисдикції Ніжинського міськрайонного суду.

Пунктом 3-1 розділу ХІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України «Про судоустрій та статус суддів» встановлено, що до набрання чинності законом України щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв`язку з утворенням (ліквідацією) районів відповідні місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинності Постановою Верховної Ради України "Про утворення та ліквідацію районів" від 17 липня 2020 року №807-IX, але не довше ніж один рік з дня припинення чи скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженого Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року № 2102-IX.

Відповідно до листа Ради суддів України від 22 липня 2020 року № 9рс-466/20-вих,-до зміни системи судоустрою та приведення її у відповідність до нового адміністративно-територіального устрою шляхом утворення, реорганізації чи ліквідації судів, місцеві загальні суди продовжують здійснювати розгляд справ в межах раніше утворених районів та раніше визначеного адміністративно-територіального устрою.

Склад учасників зазначений у позовній заяві, зокрема позивач ОСОБА_1 зареєстрований в с.Новий Биків Ніжинського (до зміни районів-Бобровицький) району, вул.Шевченка, 113, місцезнаходження інших учасників в м.Києві та м.Прилуки, при цьому Бобровицький районний суд Чернігівської області продовжує здійснювати розгляд справ в межах раніше утвореного району та раніше визначеного адміністративно-територіального устрою, тобто дана справа не підсудна Ніжинському міськрайонному суду Чернігівської області.

Положеннями п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України визначено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

За такихобставин встановлені підставидля передачісправи нарозгляд Бобровицькому районному суду Чернігівської області.

Розгляд даної справи Ніжинським міськрайонним судом буде свідчити про вихід суду за межі своїх процесуальних повноважень щодо підсудності, порушення принципу верховенства права, проголошеногоКонституцією України та вимогст.6 Конвенціїпро захист прав людини і основоположних свобод щодо вирішення справи судом, встановленим законом.

Керуючись ст.31 Цивільно-процесуального кодексу України, суддя,-

ухвалив:

Передати позовнузаяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Управління активами</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору,- Прилуцький міськрайонний відділ державної виконавчох служби головного територіального управління юстиції в Чернігівській області, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євгеній Михайлович, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, на розгляд Бобровицькому районному суду Чернігівської області.

Передачу справи здійснити на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги-не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя В.Олійник

Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено12.12.2023
Номер документу115522258
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —740/7620/23

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Бойко В. І.

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Бойко В. І.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Бойко В. І.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Бойко В. І.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Бойко В. І.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Бойко В. І.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Олійник В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні