Ухвала
від 08.12.2023 по справі 695/1263/23
ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 695/1263/23

номер провадження 2/695/757/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 грудня 2023 рокум. Золотоноша

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого - судді Ушакової К.М.

за участю: секретаря судового засідання Коршуна Є.А.,

розглянувши у підготовчому засіданні клопотання експерта Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз про надання додаткових матеріалів у справі за позовом представника ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВІПОЛ» адвоката Дрогомана Олега Олександровича до ОСОБА_1 , третя особа - Зорівська сільська рада Золотоніського району Черкаської області, про усунення перешкод у користуванні майном та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВІПОЛ», третя особа Зорівська сільська рада Золотоніського району Черкаської області, про усунення перешкод у користуванні майном,

в с т а н о в и в:

у провадженні Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області перебуває на розгляді цивільна справа за позовом представника ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВІПОЛ» адвоката Дрогомана Олега Олександровича до ОСОБА_1 , третя особа - Зорівська сільська рада Золотоніського району Черкаської області, про усунення перешкод у користуванні майном та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВІПОЛ», третя особа Зорівська сільська рада Золотоніського району Черкаської області, про усунення перешкод у користуванні майном.

Ухвалою суду від 09.10.2023 провадження по справі зупинене у зв`язку з призначенням судової комплексної будівельно-технічної та земельно-технічної експертизи і справа направлена до експертної установи для проведення експертизи.

15 листопада 2023 року ухвалою судді Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області поновлено провадження у справі, у зв`язку з тим, що до суду надійшло клопотання експерта Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз про надання додаткових матеріалів, а саме: геодезичну (інструментальну) зйомку земельної ділянки кадастровий номер 7121586801:01:004:0525 по АДРЕСА_1 з нанесенням всіх будівель і споруд, що є на земельній ділянці станом на момент проведення експертизи; технічну документацію з землеустрою земельної ділянки кадастровий номер 7121586801:01:004:0525. Також просив погодити строк проведення експертизи понад 90 днів, у зв`язку з значною поточною завантаженістю фахівців Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз з будівельного напрямку виконанням експертиз різної категорії складності.

Представник позивача за первісним позовом ПП «ВІПОЛ» адвокат Дрогоман О.О. у підготовче судове засідання не з`явився. Про причини неявки суд не повідомив.

Представник відповідача за первісним позовом ОСОБА_1 адвокат Борзяк В.А. у підготовче судове засідання не з`явилася, але направила на адресу суду документи на виконання клопотання експерта, а саме: копію наявного проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення комунальної власності площею 1.2189 га ОСОБА_1 кадастровий номер 7121586801:01:004:0525; витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Вказала, що земельна ділянка кадастровий номер 7121586801:01:004:0525 розташована за адресою по АДРЕСА_1 . Просила судове засідання провести без її участі.

Представник третьої особи Зорівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області у підготовче судове засідання не з`явився. Про дату, час та місце розгляду клопотання повідомлялися належним чином. Про причини неявки суд не повідомили.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 107 ЦПК України, матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи. Суд може також заслухати призначених судом експертів з цього питання. Копії матеріалів, що надаються експерту, можуть залишатися у матеріалах справи. Експерт не має права з власної ініціативи збирати матеріали для проведення експертизи, розголошувати відомості, що стали йому відомі у зв`язку з проведенням експертизи, або повідомляти будь-кому, крім суду та учасника справи, на замовлення якого проводилася експертиза, про її результати.

Згідно з п. 10 ч. 2 ст.197ЦПКУкраїни у підготовчому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Згідно з п. 1.13 Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень та Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, строк проведення експертизи встановлюється залежно від складності дослідження з урахуванням експертного навантаження фахівців керівником експертної установи (або заступником керівника чи керівником структурного підрозділу) у межах: 10 календарних днів - щодо матеріалів з невеликою кількістю об`єктів та вирішуваних питань і простих за характером досліджень; 30 календарних днів - щодо матеріалів із середньою кількістю об`єктів та вирішуваних питань або середньої складності за характером досліджень; 60 календарних днів - щодо матеріалів з великою кількістю об`єктів та вирішуваних питань або складних за характером досліджень; понад 60 календарних днів - щодо матеріалів із великою кількістю об`єктів та вирішуваних питань (більше десяти), виходячи з фактично необхідного для експерта часу або особливо складних за характером досліджень (досліджень з використанням криміналістичного обладнання (лазерного, оптичного, електронного), проведення експериментальних досліджень, застосування декількох методів); понад 90 календарних днів - якщо експертиза є особливо складною чи багато об`єктною, потребує вирішення більше десяти питань або вирішення питань, які потребують декількох досліджень, чи налічує понад п`ять томів матеріалів справи або є комплексною чи потребує залучення фахівців з інших установ (у тому числі судово-медичних), підприємств, організацій і не може бути виконана в зазначені строки.

Більший розумний строк установлюється за письмовою домовленістю з органом (особою), який (яка) призначив(ла) експертизу (залучив(ла) експерта), після попереднього вивчення експертом наданих матеріалів.

У разі значного завантаження експерта та знаходження в нього на виконанні одночасно понад десяти експертиз, у тому числі комісійних та комплексних, вказані терміни можуть бути переглянуті або встановлені додатково з урахуванням необхідного реального часу на їх виконання.

У разі відмови органу (особи), який (яка) призначив(ла) експертизу (залучив(ла) експерта), у погодженні запропонованого розумного строку проведення експертизи матеріали справи повертаються з пропозицією призначити експертизу іншим суб`єктам судово-експертної діяльності, визначеним у статті 7 Закону України Про судову експертизу.

Враховуючи клопотання завідувача Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Антоніни Єфіменко та обставини, якими обґрунтовано необхідність продовження терміну проведення експертизи, беручи до уваги питання, поставлені на вирішення експертного дослідження, суд вважає за доцільне погодити термін виконання судової експертизи в цивільній справі №695/1263/23, проведення якої доручено Черкаському відділенню Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, у строк понад 90 днів.

Провадження у справі відновлювалося за клопотанням експертної установи з метою надання додаткових документів.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Керуючись ст.ст. 107, 252, 253 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

клопотання експерта задовольнити.

Надати експерту Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз: матеріали землевпорядного проектування; витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку №НВ-0500035212023 від 16.01.2023 з додатками; проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення комунальної власності площею 1,2189 га ОСОБА_1 в оренду для іншого сільськогосподарського призначення, розташовану в адміністративних межах Зорівської сільської ради (в АДРЕСА_1 (а.с. 232-264).

Погодити термін виконання судової комплексної будівельно-технічної та земельно-технічної експертизи по цивільній справі №695/1263/23, проведення якої доручено Черкаському відділенню Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (м. Черкаси, вул. Свято-Макаріївська 135 А), у строк понад 90 днів.

Надати експертам Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз матеріали цивільної справи №695/1263/23 (провадження 2/695/757/23).

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Черкаського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: К.М. Ушакова

СудЗолотоніський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення08.12.2023
Оприлюднено13.12.2023
Номер документу115544988
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: усунення перешкод у користуванні майном

Судовий реєстр по справі —695/1263/23

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні