Ухвала
від 11.12.2023 по справі 463/7421/23
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/7421/23

Провадження №2/463/1684/23

УХВАЛА

про розгляд клопотань

11 грудня 2023 року Личаківський районний суд м. Львова

в складі головуючого судді - Мармаша В.Я.

з участю секретарі судового засідання - Гавц О.Б.,

розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін у заяву представника відповідача адвоката Матушка В.В. про перехід від розгляду справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма «Львівський домобудівний комбінат»</a>, третя особа: ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди в порядку спрощеного позовного провадження до розгляду справи в порядку загального провадження, -

в с т а н о в и в:

позивач звернувся до суду з позовом, просив стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма «Львівський домобудівний комбінат»</a> на користь ОСОБА_1 матеріальну шкоду в розмірі 34 566 грн., моральну шкоду в розмірі 5000 грн., та судові витрати у справі.

Ухвалою судді від 02.10.2023 вищезазначену цивільну справу прийнято до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Від представника відповідача до суду надійшов відзив на позов у якому представник відповідача просить відмовити у задоволенні позовних вимог. Від представника позивача до суду надійшла відповідь на відзив у якому представник позивача просить позов задовольнити.

Враховуючи що наведені вище документи, які надійшли від представників сторін відповідають вимогам ЦПК України, підстав для повернення їх без розгляду судом не встановлено, а тому такі підлягають долученню до матеріалів справи.

Крім цього, від представника відповідача до суду надійшла заява в якій він заперечує проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження та просив призначити справу до розгляду в порядку загального провадження з тих підстав, що існує необхідність у зібранні додаткових доказів перелічених у заяві, при цьому, через складність справи таку недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ст.274ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Статтею 277ЦПК України визначено, що питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі. Якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про: 1) залишення заяви відповідача без задоволення; 2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням. Частини друга - шоста цієї статті не застосовуються, якщо відповідно до цього Кодексу справа підлягає розгляду тільки в порядку спрощеного провадження.

Дослідивши зміст вищевказаної заяви відповідача, судом встановлено, що ціна позову не перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (671 000 грн. у 2023 році), такі справи розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, що не позбавляє відповідача подати суду клопотання про витребування судом інших доказів. Жодних доказів на підтвердження резонансності та складності справи представником відповідача до заяви не долучено та жодним чином не обґрунтовано, а тому правові підстави для задоволення заяви про розгляд справи в порядку загального позовного провадження відсутні.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 274, 277 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

долучити до матеріалів цивільної справи відзив напозов тавідповідь навідзив

В задоволені клопотання представника відповідача адвоката Матушка В.В. про перехід від розгляду справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма «Львівський домобудівний комбінат»</a>, третя особа: ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди в порядку спрощеного позовного провадження до розгляду справи в порядку загального провадження відмовити.

Копію ухвали направити для відома сторонам у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Мармаш В.Я.

Дата ухвалення рішення11.12.2023
Оприлюднено13.12.2023
Номер документу115556919
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної та моральної шкоди в порядку спрощеного позовного провадження до розгляду справи в порядку загального провадження

Судовий реєстр по справі —463/7421/23

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні