Ухвала
від 06.12.2023 по справі 138/3506/23
МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 138/3506/23

Провадження №:2/138/1021/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2023 року м. Могилів-Подільський

Суддя Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області, Цибульський О.Є., розглянувши матеріали за позовом представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Білянського Миколи Ігоровича до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інвест Хаус», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Львівська регіональна філія держаного підприємства «Національні інформаційні системи» про усунення перешкод в користуванні власністю шляхом зняття обмеження з рухомого майна, -

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача звернувся до Могилів-Подільського міськрайонного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інвест Хаус», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Львівська регіональна філія держаного підприємства «Національні інформаційні системи» про усунення перешкод в користуванні власністю шляхом зняття обмеження з рухомого майна.

Вважаю, що подана заява не підсудна Могилів-Подільському міськрайонному суду з наступних підстав:

Відповідно дост. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до нормЦПК Україниіснує загальна підсудність справ за місцезнаходженням відповідача,ст. 27 ЦПК України, альтернативна підсудність за вибором позивачаст. 28 ЦПК України, та виключна підсудність ст.30 ЦПК України.

Згідно з вимогамист.27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом. Позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Згідно з частиною другоюст.30 ЦПК Українипозови про зняття арешту з майна пред`являються за місцезнаходженням цього майна або основної його частини.

Оскільки спір виник з приводу зобов`язання відповідача усунути перешкоди в користуванні транспортним засобом шляхом припинення обтяження рухомого майна, а не зняття арешту з цього майна, підстав для застосування правил виключної підсудності передбаченої ч.2ст.30 ЦПК Українине вбачається.

Як вбачаєтьсяз поданоїзаяви, місцезнаходження відповідача зазначено: площа Солом`янська, буд. 2, м. Київ, Київської області.

В даному випадку позовна заява належить до територіальної юрисдикції Солом`янського районного суду міста Києва.

Згідно п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України,суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно ст.32ЦПК України,спори міжсудами пропідсудність недопускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленомустаттею 31цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Враховуючи вище викладене, суд приходить до висновку передати справу на розгляд до Солом`янського районного суду міста Києва за підсудністю.

Керуючись Законом України«Про судоустрійі статуссуддів»,ст.27,28,31,32,258-261, 353-355 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву представника позивача ОСОБА_1 -адвоката БілянськогоМиколи Ігоровичадо Товаристваз обмеженоювідповідальністю «Фінансовакомпанія «ІнвестХаус»,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна сторонівідповідача:Львівська регіональнафілія держаногопідприємства «Національніінформаційні системи»про усуненняперешкод вкористуванні власністюшляхом зняттяобмеження зрухомого майна -передати до Солом`янського районного суду міста Києва (03680, м. Київ, вул. Максима Кривоноса, 25), в зв`язку з непідсудністю Могилів-Подільському міськрайонному суду Вінницької області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Вінницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення або складення. Учасник справи якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: О.Є.ЦИБУЛЬСЬКИЙ

Дата ухвалення рішення06.12.2023
Оприлюднено13.12.2023
Номер документу115558423
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —138/3506/23

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Жовноватюк В. С.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Жовноватюк В. С.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Цибульський О. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні