Ухвала
від 11.12.2023 по справі 309/5703/23
ХУСТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 309/5703/23

Провадження № 2/309/1139/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 грудня 2023 року м. Хуст

Хустський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючого судді Орос Я.В.

секретаря судового засідання Гаклик Л.О.

позивача ОСОБА_1

представника позивача Мацола А.В.

представника третьої особи Цірик М.В.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в місті Хуст цивільну справу за позовом ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Мацола Аліна Володимирівна до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа орган опіки і піклування виконавчого комітету Вишківської селищної ради про позбавлення батьківських прав ,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Мацола А.В. звернулась в суд з позовом до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа орган опіки і піклування виконавчого комітету Вишківської селищної ради про позбавлення батьківських прав.

В підготовчому судовому засідання позивач та її представник просять суд зобов`язати орган опіки і піклування виконавчого комітету Вишківської селищної ради надати суду висновок щодо доцільності або недоцільності позбавлення батьківських прав відповідачів батьківських прав відносно їх неповнолітніх дітей.

Заслухавши думку учасників процесу, суд вважає, що клопотання слід задоволити виходячи з наступного.

Згідно з ч. 4.5 ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

За наведених обставин , суд вважає за необхідне зобов`язати орган опіки і піклування виконавчого комітету Вишківської селищної ради надати суду висновок щодо розв`язання спору про доцільність чи недоцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_3 , ОСОБА_4 батьківських прав відносно ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 .

З урахуванням наведеного, керуючись ст. ст.197,199,200,258,260-261 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Зобов`язати орган опіки і піклування виконавчого комітету Вишківської селищної ради надати суду висновок щодо розв`язання спору про доцільність чи недоцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_3 , ОСОБА_4 батьківських прав відносно ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвала, у відповідності до ст. 353 ЦПК України, оскарженню не підлягає.

Суддя Хустського

районного суду: Орос Я.В.

СудХустський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення11.12.2023
Оприлюднено13.12.2023
Номер документу115559199
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —309/5703/23

Рішення від 08.05.2024

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Орос Я. В.

Рішення від 08.05.2024

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Орос Я. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Орос Я. В.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Орос Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні