Вирок
від 07.12.2023 по справі 296/6315/23
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/6315/23

1-кп/296/773/23

Вирок

Іменем України

07 грудня 2023 року м.Житомир

Корольовський районний суд м. Житомира в складі

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участі:

секретарів судового засідання ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

прокурорів ОСОБА_4 , ОСОБА_5 ,

захисника ОСОБА_6 ,

обвинуваченого ОСОБА_7 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням:

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Житомира, громадянина України, з середньою освітою, не одруженого, не працюючого, на утриманні неповнолітніх дітей не маючий, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , який перебуває в ДУ «Житомирська установа виконання покарань №8», раніше судимиго:

17.02.2023 Корольовським районним судом м. Житомира за ч. 4 ст. 185 КК України до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 1 рік;

16.05.2023 Богунським районним судом м. Житомира за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 185, ст. 71 КК України до 5 років 6 місяців позбавлення волі;

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

07.06.2023, приблизно о 16 годині 40 хвилин, у ОСОБА_7 , який перебував в приміщенні магазину «Квара» ПП «Бролія», що розташований у приміщенні буд. АДРЕСА_3 , виник злочинний умисел, направлений на таємне, повторне викрадення продуктів харчування, які знаходились на полицях вказаного магазину, вчинене в умовах воєнного стану.

Реалізуючи свій злочинний умисел, у цей же день, час та місці та за вказаних обставин, ОСОБА_7 , пересвідчившись, що за його діями ніхто зі сторонніх осіб не спостерігає та вони залишаються таємними, повторно таємно викрав із полиць вказаного магазину шоколадки торгівельної марки «Milka зі шматочками печива «Opeo», вагою 300 г, в кількості 6 шт., вартістю 103 грн 88 коп. без ПДВ за 1 шт. та загальною вартістю 623 гривні 28 копійок без ПДВ, та шоколадки торгівельної марки «Milka молочний», вагою 270 г, в кількості 4 шт., вартістю 90 грн 47 коп. без ПДВ за 1 шт., а загальною вартістю 361 гривні 88 копійок без ПДВ та заховав під футболку, в яку був одягнений.

У подальшому, утримуючи викрадене майно при собі, ОСОБА_7 за межі касової лінії вийшов з приміщення магазину, не розрахувавшись за вказаний товар, спричинивши ПП «Бролія» майнової шкоди на загальну суму 985 гривень 16 копійок.

Крім того, 10.06.2023 приблизно о 14 годині 42 хвилин, у ОСОБА_7 , який перебував в приміщенні магазину «Квара» ПП «Бролія», що розташований у приміщенні буд. №54А по вул. Космонавтів у м. Житомирі, виник злочинний умисел, направлений на таємне, повторне викрадення продуктів харчування, які знаходились на полицях вказаного магазину, вчинене в умовах воєнного стану.

Реалізуючи свій злочинний умисел, у цей же день, час та місці та за вказаних обставин, ОСОБА_7 , пересвідчившись, що за його діями ніхто зі сторонніх осіб не спостерігає та вони залишаються таємними, повторно таємно викрав із полиць вказаного магазину шоколадки торгівельної марки «Milka 3 арахісом та карамеллю» вагою 276 г, в кількості 11 шт., вартістю 1142 грн 69 коп. без ПДВ за 1 шт., загальною вартістю 1142 гривні 68 копійок без ПДВ, та ковбасу «Президентська (білкова)», вагою 1,196 г, в кількості 3 шт., вартістю 354 гривні 85 копійок без ПДВ та заховав до одягу в який був одягнений.

В подальшому, утримуючи викрадене майно при собі, ОСОБА_7 перетнув межі касової лінії та вийшов із приміщення магазину, не розрахувавшись за вказаний товар, спричинивши ПП «Бролія» майнової шкоди на загальну суму 1497 гривень 53 копійок.

Крім того, 20.06.2023, приблизно о 17 годині 22 хвилин, у ОСОБА_7 , який перебував в приміщенні магазину «Продукти-1029» ТОВ «АТБ-Маркет», що розташований у приміщенні буд. № 6, по площі Житній ринок у м. Житомир, виник злочинний умисел, направлений на таємне, повторне викрадення продуктів харчування, які знаходились на полицях вказаного магазину, вчинене в умовах воєнного стану.

Реалізуючи свій раптовий злочинний умисел, у цей же день, час та місці ОСОБА_7 , пересвідчившись, що за його діями ніхто зі сторонніх осіб не спостерігає та вони залишаються таємними, повторно таємно викрав з полиць вказаного магазину шоколад торгівельної марки «Milka» шоколад молочний з начинкою зі смаком карамелі, вагою 276 г, в кількості 3 шт., загальною вартістю

339 гривень 75 копійок без ПДВ, та шоколад торгівельної марки «Milka» шоколад молочний з цілими лісовими горіхами, вагою 300 г, в кількості 1 шт., вартістю 119 гривень 92 копійки без ПДВ, які заховав під одяг, в який був одягнений.

В подальшому, утримуючи викрадене майно при собі, ОСОБА_7 перетнув межі касової лінії та вийшов із приміщення магазину, не розрахувавшись за вказаний товар, спричинивши ПП «АТБ-Маркет» майнової шкоди на загальну суму 1497 гривень 53 копійки.

Крім того, 30.06.2023 приблизно о 14 годині 45 хвилин, у ОСОБА_7 , який перебував в приміщенні магазину «Сільпо» ТОВ «Сільпо-фуд», що розташований у приміщенні будинку №1 по площі Житній ринок у м. Житомир, виник злочинний умисел, направлений на таємне, повторне викрадення продуктів харчування, які знаходились на полицях вказаного магазину, вчинене в умовах воєнного стану.

Реалізуючи свій раптовий злочинний умисел, у цей же день, час та місці ОСОБА_7 , пересвідчившись, що за його діями ніхто зі сторонніх осіб не постерігає та вони залишаються таємними, повторно таємно викрав із холодильника вказаного магазину ковбасу торгівельної марки «Casaponsa» Салямi 80/С вагою 1 кг 95 г, в кількості 1 шт., вартістю 1 071 гривня 36 копійок без ПДВ, яку заховав під одяг, в який був одягнений.

В подальшому, утримуючи викрадене майно при собі, ОСОБА_7 перетнув межі касової лінії та вийшов із приміщення магазину, не розрахувавшись за вказаний товар, спричинивши ТОВ «Сільпо-фуд» майнової шкоди на загальну суму 1 071 гривня 36 копійок.

Крім того, 02.07.2023 приблизно о 14 годині 49 хвилин, у ОСОБА_7 , який перебував в приміщенні магазину «Сільпо» ТОВ «Сільпо-фуд», що розташований у приміщенні будинок №1 по площі Житній ринок у м. Житомир, виник злочинний умисел, направлений на таємне, повторне викрадення продуктів харчування, які знаходились на полицях вказаного магазину, вчинене в умовах воєнного стану.

Реалізуючи свій раптовий злочинний умисел, у цей же день, час та місці ОСОБА_7 , пересвідчившись, що за його діями ніхто зі сторонніх осіб не спостерігає та вони залишаються таємними, повторно таємно викрав холодильника вказаного магазину ковбасу торгівельної марки «Casaponsa» Салямі 80/С вагою 2 кг 08 г, в кількості 1 шт., вартістю 1 128 гривень 08 копійок без ПДВ, яку заховав під одяг, в який був одягнений.

В подальшому, утримуючи викрадене майно при собі, ОСОБА_7 перетнув межі касової лінії та вийшов із приміщення магазину, не розрахувавшись за вказаний товар, спричинивши ТОВ «Сільпо-Фуд» майнової шкоди на загальну суму 1 128 гривень 08 копійок.

У судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_7 свою вину у вчиненні даних злочинів по всім епізодам визнав повністю, визнав фактичні обставини та погодився з їх юридичною кваліфікацією.

Щиро розкаявся у скоєному.

У матеріалах справи містяться заява представників потерпілих ПП «Бролія» в особі представника ОСОБА_8 , ТОВ «АТБ-Маркет» в особі представника ОСОБА_9 , ТОВ «СІЛЬПО-ФУД» в особі представника ОСОБА_10 про визначення покарання ОСОБА_7 на розсуд суду, згідно з чинним законодавством.

Оскільки учасники судового провадження вважали недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорювалися, і судом встановлено, що вони правильно розуміють зміст цих обставин, немає сумнівів у добровільності їх позиції, судовий розгляд кримінального провадження було проведено відповідно до вимог ч. 3 ст. 349 КПК України.

При цьому судом було роз`яснено, що в такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

Таким чином, суд вважає, що вина ОСОБА_7 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 185 КК України є доведеною та кваліфікує його дії, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненому повторно, в умовах воєнного стану.

Обираючи вид та міру покарання, суд враховує ступінь тяжкість вчинених кримінальних правопорушень, що належить до категорії тяжких злочинів, особу обвинуваченого та обставини, що пом`якшують і обтяжують його покарання.

Так, обтяжуючих покарання обвинуваченого обставин судом не встановлено. В якості пом`якшуючих обставин суд визнає щире каяття.

Крім того, суд також враховує і те, що ОСОБА_7 раніше судимий, враховуючи кількість інкримінованих епізодів, те, що на обліку у лікаря психіатра, лікаря нарколога не перебуває, його соціальні зв`язки, не одружений, дітей немає, не працює, враховуючи думку прокурора, у зв`язку з чим суд приходить до висновку про те, що виправлення та перевиховання обвинуваченого ОСОБА_7 можливе лише і виключно із призначенням покарання в межах санкції статті обвинувачення у виді позбавлення волі, яке належить відбувати реально.

Разом з тим, судом також враховуються приписи закону про те, що покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених та запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень, а також те, що призначене судом покарання буде необхідне й достатнє для виправлення ОСОБА_7 та запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень.

Остаточне покарання ОСОБА_7 суд призначає з урахуванням вироку Богунського районного суду м. Житомира від 16.05.2023 року.

Витрати за проведення експертизи, відповідно до ст.124 КПК України підлягають стягненню з обвинуваченого.

Долю речових доказів вирішити на підставі приписів ст. 100 КПК України.

Арешт на майно не накладався.

Цивільний позов не заявлений.

На підставі викладеного, керуючись ч. 3 ст. 349, ст. ст. 368-371, 373-376, ч. 15 ст. 615 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Визнати ОСОБА_7 винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України та призначити йому покарання у виді 05 (п`ять) років 07 (сім) місяців позбавлення волі.

На підставі ч.1 ст.71 КК України, шляхом часткового приєднання до вказаного покарання невідбутої частини покарання за вироком Богунського районного суду м.Житомира від 16.05.2023 призначити остаточне покарання ОСОБА_7 у виді 05 (п`ять) років 08 (вісім) місяців позбавлення волі.

Строк відбування покарання ОСОБА_7 рахувати з 16.06.2023 року.

Стягнути з ОСОБА_7 на користь держави витрати на проведення судової портретної експертизи в сумі 1912 (одна тисяча дев`ятсот дванадцять) грн.

Речові докази: DVD-R диск із записами з камер відеоспостереження з магазину « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_3 ; DVD-R диск із записами з камер відеоспостереження з магазину « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_3 ; DVD-R диск із записами з камер відеоспостереження з магазину « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_3 ; DVD-R диск із записами з камер відеоспостереження з магазину « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_3 ; DVD-R диск від 29.06.2023; DVD-R диск від 18.07.2023; DVD-R диск від 13.07.2023 - залишити в матеріалах кримінального провадження.

Вирок може бути оскаржений до Житомирського апеляційного суду через Корольовський районний суд м. Житомира протягом 30 днів, починаючи з дня його проголошення, а особою, яка перебуває під вартою, - в той же строк з моменту вручення копії вироку.

Копію вироку негайно видати прокурору, захиснику, направити обвинуваченому, потерпілим.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.12.2023
Оприлюднено13.12.2023
Номер документу115563261
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —296/6315/23

Ухвала від 18.12.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Дідоренко А. Е.

Вирок від 07.12.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Дідоренко А. Е.

Ухвала від 10.08.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Дідоренко А. Е.

Ухвала від 03.07.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Дідоренко А. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні