Рішення
від 12.12.2023 по справі 561/1422/23
ЗАРІЧНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

іменем України

смт Зарічне

12 грудня 2023 року Справа № 561/1422/23

Зарічненський районний суд Рівненської області в складі:

головуючого судді Зейкан Н. М.

з участю секретаря судових засідань Левчук І. О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Зарічне справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Зарічненський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про надання права на шлюб,-

встановив:

ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою, у якій просила надати їй право на шлюб з ОСОБА_3 .

В заяві вказувала, що вона бажає одружитися з ОСОБА_3 проте зареєструвати з ним шлюб не має можливості, оскільки не досягла шлюбного віку. Вона вагітна, а тому, з метою створення повноцінної сім`ї та державної реєстрації шлюбу, ОСОБА_1 просила надати їй право на шлюб.

ОСОБА_1 в судове засідання не з`явивлась. В заяві, адресованій суду, просила розглянути справу без її участі. Просила задовольнити її вимоги.

Заінтересовані особи ОСОБА_2 та ОСОБА_3 в судове засідання не з`явились. Надіслали суду заяви, в яких просили розглянути заяву ОСОБА_1 без їх участі. Не заперечують про ти надання права на шлюб.

Представник Зарічненського відділу реєстрації актів цивільного стану в судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив.

Суд, дослідивши матеріали справи вважає, що заява ОСОБА_1 підлягає до задоволення, з наступних підстав.

У відповідності до ч. 1 ст. 27 СК України, державна реєстрація шлюбу встановлена для забезпечення стабільності відносин між жінкою та чоловіком, охорони прав та інтересів подружжя, їхніх дітей, а також в інтересах держави та суспільства.

Згідно ст. 22 СК України, шлюбний вік для чоловіків та жінок встановлюється у вісімнадцять років. Особи, які бажають зареєструвати шлюб, мають досягти шлюбного віку на день реєстрації шлюбу.

З дослідженого в судовому засіданні свідоцтва про народження заявниці ОСОБА_1 вбачається, що остання народилась ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Дібрівськ Зарічненського району Рівненської області.

Згідно довідки КНП «Зарічненська багатопрофільна лікарня» №827 від 07.11.2023 року, ОСОБА_1 , 2007 року народження знаходиться під наглядом лікувальної станови 07.11.2023 року, з діагнозом - вагітність 12 тижнів.

У відповідності до ч. 2 ст. 23 СК України, за заявою особи, яка досягла шістнадцяти років, за рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.

Судом встановлено, що заявниця ОСОБА_1 бажає зареєструвати шлюб з ОСОБА_3 для створення сім`ї, а тому це відповідає інтересам заявниці.

Враховуючи викладене, суд вважає, що заява ОСОБА_1 підлягає до задоволення.

На підставі ч. 2 ст. 23 СК України, керуючись ст.ст. 293, 294 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 задовольнити.

Надати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 право на шлюб з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Рівненського апеляційного суду.

Заявниця: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , місце народження: с.Острівськ, ЗАрічненського району, Рівненської області, паспорт НОМЕР_1 виданий 07.06.2022 року органом 5618.

Заінтересована особа: ОСОБА_2 , АДРЕСА_1 , РНОКПП: невідомий.

Заінтересована особа: ОСОБА_3 , АДРЕСА_2 , РНОКПП: невідомий.

Заінтересована особа: Зарічненський відділ державної реєстраівції актів цивільного стану Західного міжрегіонального управління юстиції (м. Львів), смт Зарічне, Вараського району, Рівненської області, вул. Центральна, 6А, ЄДРПОУ: 35067851.

Головуючий Н. М. Зейкан

Дата ухвалення рішення12.12.2023
Оприлюднено13.12.2023
Номер документу115564701
СудочинствоЦивільне
Сутьнадання права на шлюб

Судовий реєстр по справі —561/1422/23

Рішення від 12.12.2023

Цивільне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Зейкан Н.М.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Зейкан Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні