Ухвала
від 11.12.2023 по справі 209/6976/23
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

Справа № 209/6976/23

Провадження № 2-о/209/94/23

У Х В А Л А

11 грудня 2023 року м. Кам`янське

Дніпровський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Лобарчук О.О.

при секретарі Золотих Л.М.

за участі присяжних Максютенко О.О.

Зеленко Д.А.

заявника ОСОБА_1

представника заінтересованої особи Чуйко Ж.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу в порядку окремого провадженняза заявою ОСОБА_1 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересовані особи: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Кам`янської міської ради, Дніпровське управління соціального захисту населення Кам`янської міської ради,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Дніпровського районного суду м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області знаходиться цивільна справа за заявою ОСОБА_1 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересовані особи: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Кам`янської міської ради, Дніпровське управління соціального захисту населення Кам`янської міської ради.

В судовому засіданні заявник ОСОБА_1 заявив клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи для встановлення психічного стану ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ч.1 ст. 298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Приймаючи до уваги, що в матеріалах справи наявні дані про те, що ОСОБА_2 є інвалідом з дитинства безстроково, потребує нагляду у лікаря психіатра тому, необхідно вирішення питання про те, чи може він розуміти значення своїх дій та керувати ними потребує спеціальних знань в області психіатрії, маються підстави для призначення судово-психіатричної експертизи.

Керуючись ст.ст. 107, 84, 260, 293, 294, 298, 299, 300, 353 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Призначити у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересовані особи: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Кам`янської міської ради, Дніпровське управління соціального захисту населення Кам`янської міської ради, судово-психіатричну експертизу.

Проведення експертизи доручити експертам Дніпровської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи "Інститут психіатрії, судово-психіатричних експертиз та моніторингу наркотиків" МОЗ України» (49115, м. Дніпро, вул. Бехтерева, 1), попередивши їх про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок експерта або відмову без поважної причини від виконання обов`язку експерта.

Визначити чи не заперечує особа (щодо якої призначена психіатрична експертиза) про розгляд справи за її відсутності або у режимі відеоконференції.

На вирішення експертів поставити наступні питання:

1. Чи хворіє психічним захворюванням ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

2. Чи розуміє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в силу свого психічного стану здоров`я значення своїх дій та чи може керувати ними?

3. Чи необхідний ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , постійний сторонній догляд?

Витребувати від лікаря психіатра Комунального некомерційного підприємства Кам`янської міської ради Міська лікарня №1 інформацію щодо знаходження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , на обліку у лікаря-психіатра. Якщо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , знаходиться на обліку у лікаря-психіатра витребувати оригінал медичної карти амбулаторного хворого стосовно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

В розпорядження експертів надати копію даної ухвали, матеріали цивільної справи та медичні документи.

До надходження в суд висновку експерта провадження по справі зупинити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду.

Суддя: О.О.Лобарчук

присяжні: О.О. Максютенко

Д.А. Зеленко

Дата ухвалення рішення11.12.2023
Оприлюднено13.12.2023
Номер документу115566169
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересовані особи: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Кам`янської міської ради, Дніпровське управління соціального захисту населення Кам`янської міської ради

Судовий реєстр по справі —209/6976/23

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Лобарчук О. О.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Лобарчук О. О.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Лобарчук О. О.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Лобарчук О. О.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Лобарчук О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні