Ухвала
від 12.12.2023 по справі 635/61/21
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/61/21

Провадження №2/635/2939/2023

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

12 грудня 2023 року смт Покотилівка Харківського району Харківської області

Суддя Харківського районного суду Харківської області Даниленко Т.П., отримавши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , треті особи: Міськрайонне управління у Харківському районі та м. Люботині ГУ Держгеокадастру у Харківській області, Бабаївська селищна рада Харківського району Харківської області, ОСОБА_4 , про визнання недійсними документів, на підставі яких проведено державну реєстрацію прав на земельну ділянку та скасування державної реєстрації прав на земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ :

05.01.2021 до Харківського районного суду Харківської області надійшла вищевказана позовна заява та прийнята до провадження.

Відповідно до розпорядження голови Верховного суду від 08.03.2022 № 2/0/9-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану» та Закону України «Про внесення зміни до частини сьомої статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус судді» справу передану за підсудністю відповідно акту приймання-передачі справ та речових доказів від 01.04.2022.

Ухвалою Полтавського районного суду Полтавської області від 24.10.2023 справу передано за підсудністю до Харківського районного суду Харківської області.

Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 32 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Визначення судді або колегії суддів для розгляду конкретної справи здійснюється автоматизованою системою документообігу суду під час реєстрації відповідних документів за принципом вірогідності, який ураховує кількість справ, що перебувають у провадженні суддів, заборону брати участь у перегляді рішення для судді, який брав участь в ухваленні судового рішення, про перегляд якого ставиться питання, перебування суддів у відпустці, на лікарняному, у відрядженні та закінчення терміну повноважень.

Так, для розгляду даної цивільної справи, на підставі протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 06.12.2023 зазначена справа передана судді Харківського районного суду Харківської області Даниленко Т.П.

Підстав для повернення чи передачі за підсудністю, відмови у відкритті провадження при відкритті провадження судом не встановлено.

Враховуючи обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, зазначена справа не підпадає під ознаки малозначної справи, клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження відсутнє, а тому суддя вважає за необхідне призначити розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст.184-187 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти до провадження судді Харківського районного суду Харківської області Даниленко Т.П. цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , треті особи: Міськрайонне управління у Харківському районі та м. Люботині ГУ Держгеокадастру у Харківській області, Бабаївська селищна рада Харківського району Харківської області, ОСОБА_4 , про визнання недійсними документів, на підставі яких проведено державну реєстрацію прав на земельну ділянку та скасування державної реєстрації прав на земельну ділянку.

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , треті особи: Міськрайонне управління у Харківському районі та м. Люботині ГУ Держгеокадастру у Харківській області, Бабаївська селищна рада Харківського району Харківської області, ОСОБА_4 , про визнання недійсними документів, на підставі яких проведено державну реєстрацію прав на земельну ділянку та скасування державної реєстрації прав на земельну ділянку.

Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Призначити проведення підготовчого засідання на 10.01.2024 о 12 год 30 хв.

Встановити відповідачу та третім особам п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1 ст.193ЦПКУкраїни у встановлений строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу та третім особам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: hr.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Т.П.Даниленко

Дата ухвалення рішення12.12.2023
Оприлюднено14.12.2023
Номер документу115574272
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними документів, на підставі яких проведено державну реєстрацію прав на земельну ділянку та скасування державної реєстрації прав на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —635/61/21

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 22.12.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

Ухвала від 22.12.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

Ухвала від 01.10.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

Ухвала від 28.05.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

Ухвала від 06.01.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні