Ухвала
від 12.12.2023 по справі 760/29172/23
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/29172/23

1-кс/760/12059/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 грудня 2023 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у закритому судовому засіданні, в залі суду в м. Києві клопотання слідчого слідчого відділу Солом`янського УП Головного управління Національної поліції у м. Києві старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Солом`янської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023100090002973 від 19.10.2023, за ознакою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

До Солом`янського районного суду м. Києва надійшло клопотання про надання дозволу на проведення огляду, подане в рамках кримінального провадження № 12023100090002973 від 19.10.2023, що розслідується за ч. 1 ст. 366 КК України.

Клопотання обґрунтовується тим, що до Солом`янського управління поліції головного управління Національної поліції у місті Києві надійшли матеріали з департаменту кіберполіції відділу протидії кіберзлочинам в Київській області з приводу наступних обставин: ФОП ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , підготував технічний паспорт приміщення, що за адресою: АДРЕСА_2 із завідомо неправдивими даними, вказавши завищену площу, а саме 50.1 кв.м., внаслідок чого невстановлена досудовим слідством службова особа ТОВ «Подорожник Київ» код ЄДРПОУ 41199650 скористалася технічним паспортом із завідомо не правдими даними для отримання ліцензії на відкриття аптеки.

Окрім цього встановлено, що ФОП ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 підготував технічний паспорт приміщення, що за адресою: АДРЕСА_3 із завідомо неправдивими даними, вказавши завищену площу, внаслідок чого невстановлена досудовим слідством службова особа ТОВ «Подорожник Київ» код ЄДРПОУ 41199650 скористалася технічним паспортом із завідомо е правдивими даними для отримання ліцензії на відкриття аптеки.

Відповідно до постанови кабінету міністрів України від 30 листопада 2016 року № 929 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)» пункту 167. Для забезпечення діяльності з роздрібної торгівлі аптека повинна:

1) розміщуватися у виведеному із житлового фонду окремому будинку або вбудованому (прибудованому) ізольованому приміщенні на першому поверсі з окремим самостійним виходом назовні із торговельного залу, крім випадків, передбачених цим підпунктом.

Дозволяється розміщення аптек лише на об`єктах нерухомого майна, речові права на які підлягають державній реєстрації відповідно до законодавства.

Дозволяється влаштування загального вхідного тамбура в будинках громадського призначення (крім шкіл, закладів дошкільної освіти та під`їздів житлових будинків) за умови забезпечення вільного доступу до аптеки та дотримання в тамбурі санітарно-гігієнічних вимог, установлених для аптек. Площа загального вхідного тамбура не включається до мінімальної та загальної площі аптеки.

Якщо аптека займає ізольоване кількаповерхове (в тому числі підвальне, напівпідвальне чи цокольне) приміщення і має кілька залів для обслуговування населення, один із таких залів розташовується на першому поверсі з обов`язковою організацією одного робочого місця для відпуску лікарських засобів.

Дозволяється розміщення залу для обслуговування населення не тільки на першому поверсі, якщо рівень його підлоги не нижче/вище планувального рівня землі більше ніж на 0,5 метра.

Допускається розміщення аптеки у приміщеннях санаторно-курортних закладів, готелів, аеропортів, вокзалів, ізольованому приміщенні на першому поверсі без улаштування окремого самостійного виходу назовні за умови дотримання вимог пункту 165 цих Ліцензійних умов.

У приміщеннях торговельних центрів допускається розміщення аптеки в ізольованому приміщенні на будь-якому поверсі та без улаштування окремого самостійного виходу назовні за умови обладнання торговельного центру пасажирськими ліфтами та/або підйомниками (нахиленими або вертикальними піднімальними платформами тощо) у технічно справному стані з дотримання вимог пункту 165 цих Ліцензійних умов.

У приміщеннях лікувально-профілактичних закладів допускається розміщення аптеки в ізольованому приміщенні на будь-якому поверсі та без улаштування окремого самостійного виходу назовні.

У сільській місцевості дозволяється також розміщення аптеки у будинках громадського призначення (крім шкіл, закладів дошкільної освіти та під`їздів житлових будинків), у приміщеннях сільської (селищної) ради, підприємств поштового зв`язку без улаштування окремого самостійного виходу назовні;

2) мати зал для обслуговування населення та виробничі приміщення (необхідну зону та/або приміщення для приймання лікарських засобів, приміщення (зони) для зберігання різних груп лікарських засобів відповідно до вимог, визначених виробником). Прохід до виробничих приміщень не може здійснюватися через приміщення загального користування (коридори, тамбури тощо). Мінімальна загальна площа приміщень для зберігання лікарських засобів не може бути меншою 10 кв. метрів.

Допускається облаштування залу для обслуговування населення з вільним доступом споживачів до лікарських засобів, які відпускаються без рецептів згідно з переліком лікарських засобів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються без рецептів аптеками та їх структурними підрозділами, затвердженим МОЗ, та супутніх товарів за наявності в залі фахівців-консультантів (провізорів, фармацевтів).

Для аптек, які розташовані у лікувально-профілактичних закладах і здійснюють виготовлення (виробництво) лікарських засобів в умовах аптеки та відпуск готових лікарських засобів лише у відділення лікувально-профілактичних закладів, допускається відсутність залу для обслуговування населення за умови наявності експедиційного приміщення. Для здійснення роздрібної торгівлі лікарськими засобами в цих лікувально-профілактичних закладах такі аптеки можуть створювати аптечні пункти;

3) мати службово-побутові приміщення - приміщення для персоналу, вбиральню з рукомийником (для аптек, розташованих в сільській місцевості та населених пунктах, де відсутні комунікації (водопровід, каналізація), дозволяється розташування вбиральні поза межами аптеки, при цьому в аптеці обов`язково обладнується окреме місце для санітарної обробки рук), приміщення або шафу для зберігання інвентарю для прибирання. Прохід до службово-побутових приміщень не може здійснюватися через виробничі приміщення. Під час використання персоналом аптеки окремого службового входу ззовні дозволяється прохід у технологічному одязі та взутті із службово-побутових і додаткових приміщень до залу для обслуговування населення через приміщення для зберігання лікарських засобів та у зворотному напрямку.

Загальна мінімальна площа приміщень для персоналу не може бути меншою 8 кв. метрів.

168. Загальна мінімальна площа аптек, які здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами, становить:

?для аптек, розташованих у містах, - не менше ніж 50 кв. метрів (площа торговельного залу - не менше ніж 18 кв. метрів);

?для аптек, розташованих у селищах та селищах міського типу, - не менше ніж 40 кв. метрів (площа торговельного залу - не менше ніж 18 кв. метрів);

?для аптек, розташованих у селі, - не менше ніж 30 кв. метрів (площа торговельного залу - не менше ніж 10 кв. метрів, приміщення для зберігання лікарських засобів - не менше ніж 6 кв. метрів; кімната для персоналу - не менше ніж 4 кв. метри).

Окрім цього встановлено, що між ТОВ «КАПІТАЛ-СЕРВІС» в особі в.о. директора ОСОБА_6 та ТОВ «Подорожник Київ» в особі директора ОСОБА_7 було заключено договір суборенди приміщення від 20 березня 2023 року, предметом договору є приміщення загальною площею 50,1 квадратних метрів, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 загальною площею 554,70 кв.м.

Відповідно до інформації з державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 15.11.2023, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 1961933580000, нежитлове приміщення група нежитлових приміщень №2 загальною площею 51 кв.м. літ а вхідна група, площею 12,2 кв. м. що за адресою: АДРЕСА_4 , що згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на праві власності належить ТОВ «ЛамаХауз» (код ЄДРПОУ 44935463).

Слідчий на судове засідання не прибув але надав заяву в якій просив розглянути клопотання без його участі та клопотання підтримав й наполягав на його задоволенні.

Дослідивши долучені матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на наступне.

За змістом ст. ст. 223, 237 КПК України, огляд є різновидом слідчої (розшукової) дії, спрямованої на виявлення та фіксацію відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Згідно із ч. 2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами КПК України, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно з ч. 2 ст. 223 КПК України, підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ч. 3 ст. 237 КПК України, для участі в огляді може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, законний представник та інші учасники кримінального провадження. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів.

Відповідно до ч. 7 ст. 237 КПК України, при огляді слідчий, прокурор або за їх дорученням залучений спеціаліст має право проводити вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення оглянутого місця чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, що не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майно.

Таким чином, слідчим доведено, що вчинене кримінальне правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування відповідних слідчих (розшукових) дій, потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, а також за встановлених обставин на час здійснення таких дії було можливе виконання завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням.

Враховуючи вищевикладене, приходжу до висновку щодо необхідності задоволення клопотання слідчого, щодо проведення огляду нежитлового приміщення групи нежитлових приміщень №2 загальною площею 51 кв.м. літ а вхідна група, площею 12,2 кв. м. що за адресою: м. Київ, вул. Маршала Тимошенка 28, що згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на праві власності належить ТОВ «ЛамаХауз» (код ЄДРПОУ 44935463)

Керуючись ст. 30 Конституції України, ст. ст. 36, 40, 233, 237 КПК України слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого слідчого відділу Солом`янського УП Головного управління Національної поліції у м. Києві старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Солом`янської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023100090002973 від 19.10.2023, за ознакою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України - задовольнити.

Надати, слідчим слідчого відділу Солом`янського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , ОСОБА_8 прокурорам Солом`янської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_4 із залученням працівників Міністерства надзвичайних ситуацій України, спеціалістів, судових експертів відділу будівельних, земельних досліджень та оціночної діяльності Київського НДЕКЦ МВС України, дозвіл на огляд нежитлового приміщення групи нежитлових приміщень №2 загальною площею 51 кв.м. літ а вхідна група, площею 12,2 кв. м. що за адресою: АДРЕСА_4 , що згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на праві власності належить ТОВ «ЛамаХауз» (код ЄДРПОУ 44935463) та фактично використовується ТОВ «Подорожник Київ» (код ЄДРПОУ 41199650) з метою фіксації фактичної загальної площі приміщень за вказаною адресою із застосування фото та відео-фіксації, без мети вилучень будь-яких речей та документів.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на огляд, обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.12.2023
Оприлюднено14.12.2023
Номер документу115576232
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023100090002973 від 19.10.2023, за ознакою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України

Судовий реєстр по справі —760/29172/23

Ухвала від 14.12.2023

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 12.12.2023

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні