Ухвала
від 12.12.2023 по справі 728/2990/23
БАХМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 728/2990/23

Номер провадження 2/728/501/23

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

12 грудня 2023 року Бахмацький районний суд Чернігівської області в складі:

головуючої судді - Лободи Н.В.

за участі секретаря судового засідання - Кулик Л.І.

представника позивачки - адвоката Антоненка І.Є.

у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м.Бахмач у цивільній справі, яка розглядається у порядку загального позовного провадження за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача територіальна громада в особі Батуринської міської ради Ніжинського району Чернігівської області про визнання права власності,-

В С Т А Н О В И В :

26.10.2023 до Бахмацького районного суду Чернігівської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 (далі Позивачка) до ОСОБА_2 (далі Відповідачка), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача територіальна громада в особі Батуринської міської ради Ніжинського району Чернігівської області (далі Третя особа) про визнання права власності, у якій Позивачка просить визнати за нею у порядку спадкування за заповітом після смерті матері ОСОБА_3 право власності на 1/2 частину житлового будинку з надвірними будівлями, розташованими в АДРЕСА_1 , та у порядку спадкування за законом після смерті батька ОСОБА_4 право власності на 1/4 частину вказаної нерухомості.

Позов мотивований тим, що Позивачка є спадкоємицею за заповітом після смерті своєї матері ОСОБА_3 та за законом після смерті свого батька ОСОБА_4 , яким на праві власності належав вищевказаний житловий будинок. У встановленому законом порядку Позивачка звернулася до нотаріуса із заявами про прийняття спадщини після смерті батьків, однак, не має можливості отримати у нотаріуса свідоцтва про право на спадщину на вищевказане спадкове майно і належним чином зареєструвати своє право власності, оскільки правовстановлюючий документ на успадковану нерухомість у неї відсутній.

Згідно з ухвалою Бахмацького районного суду Чернігівської області від 30.10.2023 вказану позовну заяву було прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання на 23.11.2023.

23.11.2023 підготовче засідання було відкладено до 12.12.2023 у зв`язку із задоволенням відповідного клопотанням Відповідачки для надання їй можливості скористатися правовою допомогою.

У підготовчому засіданні представник Позивачки адвокат Антоненко І.Є. позов підтримав, не заперечував проти призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідачка у підготовче засідання повторно не з`явилася, причини неявки не повідомила, заяви про відкладення розгляду справи та відзиву на позов не подала.

Представник Третьої особи у судове засідання також не з`явився, надав заяву про розгляд справи без його участі, письмових пояснень щодо позову не подав.

У підготовчому засіданні встановлено, що підстави для закриття провадження чи ухвалення судового рішення відповідно до положень ч.4 ст.200 ЦПК України, відсутні; судом визначено дату, час і місце проведення судового засідання, установлено порядок з`ясування обставин, на які учасники справи посилаються і порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються, під час розгляду справи по суті, розглянуто заяву про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору ОСОБА_5 , здійснено інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті. Перешкоди для призначення справи до судового розгляду по суті відсутні.

Окрім того, з огляду на характер та підстави спору, а також позиції учасників справи, суд приходить до висновку про недобросовісність здійснення останніми своїх процесуальних прав та виконання обов`язків щодо доказів і вважає за необхідне, відповідно до положень ч.7 ст.81 ЦПК України, витребувати у приватного нотаріуса Ніжинського районного нотаріального округу Чернігівської області Кухти Д.О. копії спадкових справ, відкритих після смерті ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , оскільки інформація, що у них міститься, має значення для повного та об`єктивного встановлення обставин справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.81, 197-200, 260 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача територіальна громада в особі Батуринської міської ради Ніжинського району Чернігівської області про визнання права власності до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Бахмацького районного суду Чернігівської області на 11.01.2024 на 10:30 год.

Справу розглядати суддею одноособово в порядку загального позовного провадження.

У судове засідання викликати сторони та третю особу.

Витребувати у приватного нотаріуса Ніжинського районного нотаріального округу Кухти Дмитра Олександровича копії спадкових справ, відкритих після смерті ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 в м.Бахмач Ніжинського району Чернігівської області та ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 в м.Чернігів.

Строк надання приватним нотаріусом Ніжинського районного нотаріального округу Кухтою Дмитром Олександровичем вищевказаної документації суду встановити до 11.01.2024.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Бахмацького районного суду Н.В.Лобода

Дата ухвалення рішення12.12.2023
Оприлюднено14.12.2023
Номер документу115580831
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності

Судовий реєстр по справі —728/2990/23

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Євстафієв О. К.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Євстафієв О. К.

Рішення від 06.02.2024

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні