Ухвала
від 22.11.2023 по справі 504/5076/23
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 504/5076/23

Номер провадження 2/504/2439/23

УХВАЛА

22.11.2023смт.Доброслав

Суддя Комінтернівського районного суду Одеської області Вінська Н.В., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 до Курісовської сільської ради Березівського району Одеської області про визнання права на земельну частку(пай), -

установив:

До Комінтернівського районного суду Одеської області надійшла вказана позовна заява ОСОБА_1 до Курісовської сільської ради Березівського району Одеської області про визнання права на земельну частку(пай).

Перевіривши позовну заяву та додані до неї матеріали, вважаю за необхідне залишити її без руху з огляду на таке.

Частиною 3 ст. 175 ЦПК України передбачено, що позовна заява повинна містити, зокрема, зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці.

Однак зазначеним вимогам процесуального закону позовна заява не відповідає, оскільки не містить зазначення ціни позову.

У супереч вищевказаному позовна заява не містить зазначення ціни позову, додатки до позову також не містять відомостей про грошову оцінку майна на яке позивач просить визнати право власності.

Відповідно до вимог п. 9, 10 ч. 1 ст. 176 ЦПК України ціна позову визначається, зокрема, у позовах про право власності на нерухоме майно, що належить фізичним особам на праві приватної власності, - дійсною вартістю нерухомого майна. Якщо визначена позивачем ціна позову вочевидь не відповідає дійсній вартості спірного майна або на момент пред`явлення позову встановити точну його ціну неможливо, розмір судового збору попередньо визначає суд з наступним стягненням недоплаченого або з поверненням переплаченого судового збору відповідно до ціни позову, встановленої судом при вирішенні справи; у позовах, що складаються з кількох самостійних вимог, - загальною сумою всіх вимог.

Окрім того як вбачається із поданих матеріалів позивачем, в обґрунтування своїх вимог, до позовної заяви надано суду ряд документів у копіях. Однак, додатки до позовної заяви неналежної якості (нечитабельні).

В суду можуть виникнути труднощі при вивченні позовної заяви, оскільки, подані додатки до позовної заяви є неякісного друку та нечитабельні, що в сукупності з матеріалами справи не надають можливості встановити фактичних обставити справи, які б документально підтверджували позовні вимоги позивача, що є порушенням ст.175 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин відповідно до ст. 185 ЦПК України позовну заяву необхідно залишити без руху та надати позивачу строк для усунення вищевказаних недоліків шляхом подання позовної заяви в новій редакції із зазначенням ціни позову, з копією для відповідача.

Керуючись ст. 175-177, 185 ЦПК України, -

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Курісовської сільської ради Березівського району Одеської області про визнання права на земельну частку(пай),-залишити без руху, про що повідомити позивача, і надати йому для усунення викладених у мотивувальній частині ухвали недоліків строк, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі усунення недоліків у встановлений строк позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Інакше заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Вінська Н. В.

СудКомінтернівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено14.12.2023
Номер документу115581727
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —504/5076/23

Рішення від 07.03.2024

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Вінська Н. В.

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Вінська Н. В.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Вінська Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні