Ухвала
від 13.12.2023 по справі 346/7351/23
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/7351/23

Провадження № 2-а/346/99/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 грудня 2023 р.м. Коломия Коломийський міськрайонний суд Івано - Франківської області

Суддя Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області Махно Н.В., вивчивши адміністративний позов ОСОБА_1 до Коломийського об`єднаного управління Пенсійного фонду України, про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області з адміністративним позовом до Коломийського об`єднаного управління Пенсійного фонду України, про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії, у якому просить визнати незаконною бездіяльність Коломийського об`єднаного управління Пенсійного фонду України щодо непроведення перерахунку разової грошової допомоги та зобов`язати дане управління здійснити перерахунок та виплатити щорічну разову грошову допомогу.

Вивчивши матеріали адміністративного позову, суд вважає необхідним передати адміністративну справу за підсудністю до належного суду, виходячи з такого.

Згідно ч.1 ст.20 КАС України, яка передбачає розмежування предметноїюрисдикції адміністративнихсудів, місцевимзагальним судамяк адміністративнимсудам підсудні: адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності; адміністративні справи, пов`язані з виборчим процесом чи процесом референдуму; адміністративні справи, пов`язані з перебуванням іноземців та осіб без громадянства на території України; адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби щодо виконання ними рішень судів у справах, визначених пунктами 1-3 частини першої цієї статті; адміністративні справи щодо оскарження рішень Національної комісії з реабілітації у правовідносинах, що виникли на підставі Закону України "Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років". Відповідно до ч.3 ст.20 КАС України, Вищому антикорупційному суду підсудні справи про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України "Про санкції". Згідно ч.2 ст.20 КАС України, окружним адміністративним судам підсудні всі адміністративні справи, крім визначених частинами першою та третьою цієї статті.

Таким чином, взявши до уваги вищенаведені чинні норми законодавства України, суд приходить до висновку дана справа предметно не відноситься до юрисдикції Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області, як адміністративного суду, тобто не є підсудна цьому суду, оскільки предметно підсудна, за ч.2 ст.20 КАС України, - Івано-Франківському окружному адміністративному суду.

Статтею 29 КАС України встановлено, що суд передає адміністративну справу на розгляд до іншого адміністративного суду, якщо буде встановлено її підсудність іншому суду.

Спори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються. Адміністративна справа, передана з одного адміністративного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 29 КАС України, повинна бути прийнята до провадження адміністративним судом, до якого вона надіслана (ч.ч. 1, 2 ст.30 КАС України).

З огляду на викладене, суд прийшов до висновку, що дана адміністративна справа предметно не є підсудна Коломийському міськрайонному суду Івано-Франківської області, як адміністративному суду, в зв`язку з чим суд приходить до висновку про передачу даної справи на розгляд Івано-Франківському окружному адміністративному суду, якому дана справа підсудна.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.20, 29, 294 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Коломийського об`єднаного управління Пенсійного фонду України, про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії, - передати до Івано-Франківського окружного адміністративного суду (76018, м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46), - за підсудністю .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

Суддя Махно Н. В.

СудКоломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено14.12.2023
Номер документу115602863
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них

Судовий реєстр по справі —346/7351/23

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

Ухвала від 15.01.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

Ухвала від 13.12.2023

Адміністративне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Махно Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні