Ухвала
від 12.12.2023 по справі 527/2404/23
ГЛОБИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 527/2404/23

провадження № 2/527/739/23

УХВАЛА

12 грудня 2023 року м.Глобине Глобинський районний суд Полтавської області у складі:

головуючий суддя Свістєльнік Ю.М.,

секретар Тюлюбаєвої К.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , який подано представником позивача адвокатом Завезіоном Євгеном Леонідовичем до Глобинської міської ради, Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Пузиківська» про припинення дії договору оренди землі,-

ВСТАНОВИВ:

26 вересня 2023 року представник позивачки звернувся до суду з позовом до відповідачів про припинення дії договору оренди землі.

28 листопада 2023 року до початку судового розгляду, позивачка подала заяву, в якій просила прийняти відмову позивача від позову та закрити провадження по вищевказаній цивільній справі.

Сторони в судове засідання не з`явилися.

Суд, вивчивши заяву позивача, матеріали справи, вважає, щопровадження у справі підлягає закриттю, виходячи з наступного.

За ч.3 ст. 13 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Частиною 1 статті 206 ЦПК України встановлено, що позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Відповідно до ч.2 ст. 255 ЦПК України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з державного бюджету.

З огляду на те, що позивачка подала заяву, в якій просила прийняти відмову позивача від позову та закрити провадження, суд вважає за можливе закрити провадження у справі у зв`язку із відмовою позивача від позову, роз`яснивши сторонам, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

На підставі вищевикладеного, суд приходить до висновку про задоволення заяви позивачки та закриття провадження по даній справі.

Водночас, судом встановлено, що закриття провадження по справі у зв`язку із відсутністю предмета спору між сторонами, не суперечить закону та не порушує прав, свобод та інтересів інших осіб.

Наслідки закриття провадження у справі, передбаченіст.256 ЦПК України, позивачу відомі.

Враховуючи викладене, оскільки відсутній предмет спору, провадження у справі підлягає закриттю.

Керуючись п.4 ч.1 ст.255, ст.260 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 ,який поданопредставником позивачаадвокатом Завезіоном ЄвгеномЛеонідовичем доГлобинської міськоїради,Товариства зобмеженою відповідальністю«Агрофірма «Пузиківська»про припиненнядії договоруоренди землізакрити у зв`язку із відмовою позивача від позову.

Роз`яснити позивачу, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Ухвала можебути оскарженадо Полтавськогоапеляційного судупротягом п`ятнадцятиднів здня їїпроголошення. У разі якщо ухвалу постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Ю. М. Свістєльнік

Дата ухвалення рішення12.12.2023
Оприлюднено14.12.2023
Номер документу115603876
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення дії договору оренди землі

Судовий реєстр по справі —527/2404/23

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Свістєльнік Ю. М.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Свістєльнік Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні