Ухвала
від 24.11.2023 по справі 691/1505/23
ГОРОДИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОРОДИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 691/1505/23

провадження № 2/691/510/23

УХВАЛА

про відкриття провадження

24 листопада 2023 рокум. Городище

Суддя Городищенського районного суду Черкаської області Синиця Л.П., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Авансар"</a>, треті особи без самостійних вимог на стороні відповідача: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, Приватний виконавець виконавчого округу Черкаської області Плесюк Олексій Степанович, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,

ВСТАНОВИВ:

23.11.2023 до Городищенського районного суду Черкаської області надійшли матеріали позовної заяви, про визнання виконавчого напису від 01.06.2021 № 76686, вчиненого приватним нотаріусом Київського нотаріального округу Остапенком Є.М., сума, що підлягає стягненню з ОСОБА_1 за виконавчим написом становить 45 399,74 грн., стягувачем є Товариство з обмеженою відповідальністю "Авансар"</a>, таким, що не підлягає виконанню.

Форма і зміст позовної заяви, додані до неї документи, відповідають вимогам ст. ст. 175 -177 ЦПК України, та дають підстави до відкриття провадження у справі.

Позовна заява підсудна Городищенському районному суду Черкаської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, або відмови у відкритті провадження відсутні.

За таких обставин, вважаю за можливе прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до частини 2 статті 19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (пукнт 2 частини 4 статті 187 ЦПК України).

З урахуванням вимог ст. 19, ч. 4 ст. 247, ч. 5 ст. 279 ЦПК України, клопотання позивача, зазначена справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з викликом (повідомленням) сторін.

Керуючись ст. ст. 19, 175, 177, 187, 258, 260, 261, 274, 279, 353 - 355 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Авансар"</a>, треті особи без самостійних вимог на стороні відповідача : Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, Приватний виконавець виконавчого округу Черкаської області Плесюк Олексій Степанович, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Розгляд зазначеної цивільної справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити цивільну справу № 691/1505/23 до судового розгляду на 09 годину 00 хвилин 19 січня 2024 року в Городищенському районному суді Черкаської області за адресою: м. Городище, вул. 1 Травня, 9, Черкаський район, Черкаська область.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання цієї ухвали подати до суду відзив на позов, який має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

Запропонувати позивачу протягом десяти днів з дня отримання копії відзиву відповідача надати до суду відповідь на відзив, який має відповідати вимогам, встановленим ч. ч. 3 - 5 ст. 178 ЦПК України, разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву відповідачу.

Запропонувати відповідачу протягом десяти днів з дня отримання відповіді на відзив подати до суду заперечення, які мають відповідати вимогам, встановленим ч. ч. 3 - 5 ст. 178 ЦПК України, разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) заперечень позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що він має право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання цієї ухвали, подати до суду заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження з наведенням обґрунтувань такої вимоги.

Запропонувати третій особі протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення цієї ухвали подати до суду пояснення щодо позову, а також протягом п`яти днів з дня отримання копії відзиву, подати суду пояснення щодо відзиву, які мають відповідати вимогам, встановленим ч. ч. 3 - 5 ст. 178 ЦПК України разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет.

Роз`яснити, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення Городищенського районного суду Черкаської області.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала про відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності може бути оскаржена безпосередньо до Черкаського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Л. П. Синиця

Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115607206
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —691/1505/23

Рішення від 19.01.2024

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Синиця Л. П.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Синиця Л. П.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Синиця Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні