Рішення
від 29.11.2023 по справі 445/2334/23
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 445/2334/23

провадження № 2-о/445/115/23

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 листопада 2023 року Золочівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Сивака В. М.

секретаря судового засідання Захарчук Н.Я.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Золочеві Львівської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа КП ЛОР "Золочівське МБТІ" про встановлення факту належності правовстановлюючого документу,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про встановлення факту належності їй свідоцтва на право особистої власності на житловий будинок, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , виданого КП ЛОР "Золочівське МБТІ" 16.05.1995 року на ім`я ОСОБА_1 . В обгрунтуання заяви вказала, що вона є власником вищезазначеного житлового будинку. 16.05.1995 року КП ЛОР «Золочівське МБТІ» їй, на підставі рішення виконкому Золочівської міської ради народних депутатів №193 від 17.04.1995 року, було видане свідоцтво на право особистої власності на зазначений вище житловий будинок. Однак, в даному правовстановлюючому документі міститься помилка в її прізвищі та вказано невірно ОСОБА_2 замість вірного ОСОБА_3 . Помилковість її прізвища у даному документі підтверджується витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності № 307351528 від 15.08.2022 року, згідно якого земельна ділянка кадастровий номер 4621810100:07:028:0104, площею 0,1 га, цільове призначення для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, яка знаходиться за вказаною вище адресою: АДРЕСА_1 , та належить їй на праві власності на підставі державного акту на право приватної власності на землю серії ІІ-ЛВ №006148, виданого 15.01.1997 року виконавчим комітетом Золочівської міської ради народних депутатів. Окрім того, довідкою Золочівського районного відділу ГУ ДМС України у Львівській області підтверджується, що у зв`язку з виявленням помилки в інформації, внесеній до паспорта серії НОМЕР_1 , виданого 15.10.2002 року Золочівським РВ УМВС України у Львівській області на прізвище ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , Золочівським РВ ГУ ДМС України у Львівській області 12.11.2020 року їй ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , видано паспорт громадянина України у формі ID-картки № НОМЕР_2 взамін на попередній, а підставою слугували свідоцтво про народження та свідоцтво про смерть її чоловіка ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 . Після одруження з ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , вона змінила прізвище на ОСОБА_3 , що підтверджується свідоцтвом про одруження.

В судове засідання заявниця не з`явилася, в заяві просила справу розглядати у її відсутності, вимоги заяви підтримує.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явився, причин неявки не повідомив, заяви про відкладення розгляду справи не подав.

На підставі ч.2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового засідання технічними звукозаписувальними засобами не здійснювалося.

З`ясувавши обставини справи, дослідивши наявні у справі докази та оцінивиши їх у сукупності, суд дійшов до висновку, що заява підлягає задоволенню на підставі встановлених фактичних обставин справи та відповідних їм правовідносин.

Відповідно до п. 6 ч.1 ст. 315 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Із копії свідоцтва про шлюб серії НОМЕР_3 , судом встановлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , 24.11.1960 року зареєструвала шлюб із ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , після чого дружині присвоєно прізвище ОСОБА_3 .

Згідно інформаційної довідки Золочівського відділу ГУ ДМС України у Львівській області, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , видавався паспорт громадянина України у формі ID картки № НОМЕР_2 з обміном у зв`язку з виявленням помилки в інформації, внесеній до паспорта серії НОМЕР_1 , виданого 15.10.2002 року Золочівським РВ УМВС України у Львівській області на прізвище ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Підстава : свідоцтво про народження та свідоцтво про смерть чоловіка.

Як встановлено судом з копії свідоцтва на право особистої власності на житловий будинок, що знаходиться за адресою : АДРЕСА_1 , таке видане КП ЛОР "Золочівське МБТІ", на підставі рішення виконкому Золочівської міської Ради народних депутатів від 17.04.1995 року №193, на ім`я ОСОБА_1 .

Разом з тим, судом встановлено, що ОСОБА_1 належить на праві власності земельна ділянка кадастровий номер 4621810100:07:028:0104, площею 0,1 га, цільове призначення для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , та належить їй на праві власності на підставі державного акту на право приватної власності на землю серії ІІ-ЛВ №006148, виданого 15.01.1997 року виконавчим комітетом Золочівської міської ради народних депутатів.

Таким чином, судом встановлено, що дійсно існує розбіжність в прізвищі власника житлового будинку, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , однак в інших правовстановлюючих документах, в тому числі в паспорті громадянина України, в державному акті на право власності на земельну ділянку, на якій знаходиться зазначений вище житловий будинок, в свідоцтві про шлюб- прізвище заявника зазначено - ОСОБА_3 .

Зазначену обставину суд розцінює, як орфографічну помилку допущену в свідоцтві на право особистої власності на житловий будинок, що в сукупності з іншими вищевказаними доказами дозволяє встановити факт належності зазначеного правовстановлюючого документу заявнику.

Враховуючи те, що встановлення факту належності правовстановлюючого документу заявниці, необхідно їй для повноцінного володіння, користування та розпорядження своєю власністю, суд приходить до висновку, що заява є підставною та підлягає до задоволення.

Керуючись ч.2 ст. 247, ст.315,319,263-265 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа КП ЛОР "Золочівське МБТІ" про встановлення факту належності правовстановлюючого документу - задовольнити.

Встановити факт належності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , свідоцтва на право особистої власності на житловий будинок, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , виданого КП ЛОР «Золочівське МБТІ» 16.05.1995 року на ім`я ОСОБА_1 .

Учасникам справи, які не були присутні в судовому засіданні, надіслати копію судового рішення рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та/або обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Львівського апеляційного суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції. До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повний текст рішення складено 29.11.2023 року.

Суддя В. М. Сивак

Дата ухвалення рішення29.11.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115611386
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту належності правовстановлюючого документу

Судовий реєстр по справі —445/2334/23

Рішення від 29.11.2023

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні