Постанова
від 29.11.2023 по справі 914/2441/22
ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

79010, м.Львів, вул.Личаківська,81


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"29" листопада 2023 р. Справа №914/2441/22

Західний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого суддіО.С. Скрипчук

суддівН.М. Кравчук

О.І. Матущака,

розглянувши матеріали апеляційної скарги Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Квітка-2 б/н від 27.09.2023 (вх. № 01-05/3035/23 від 28.09.2023)

на рішення Господарського суду Львівської області від 29.08.2023 (повний текст рішення складено 08.09.2023, м. Львів, суддя Ю.О. Сухович)

у справі № 914/2441/22

за позовом: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Квітка-2, м. Львів

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю Пивоварна група Вавілон, м. Львів

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: ОСОБА_1 , м. Львів

про заборону товариству вчиняти дії, демонтаж вентиляційних каналів та допоміжного обладнання.

за участю представників:

від позивача: Галайко І.В. голова правління; Глуховський А.Ю. - адвокат;

від відповідача: Барна О.О. - директор; Бердар С.В. - адвокат;

від третьої особи: Гелетій Г.М.

ВСТАНОВИВ:

Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Квітка-2» звернулось до Господарського суду Львівської області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Пивоварна група «Вавілон» за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача ОСОБА_1 про заборону товариству з обмеженою відповідальністю «Пивоварна група «Вавілон», ЄДРПОУ 42657762, використовувати самостійно чи передавати у користування третім особам нежитлове приміщення № 118, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , для ведення (здійснення) будь-якого виду підприємницької діяльності, яке передбачає промислове виробництво, зокрема по виготовленню пива та інших алкогольних напоїв (коди КВЕД: 11.02 Виробництво виноградних вин, 11.03 Виробництво сидру та інших плодово-ягідних вин, 11.04 Виробництво інших недистильованих напоїв із зброджуваних продуктів, 11.05 Виробництво пива, 11.06 Виробництво солоду, 11.07 Виробництво безалкогольних напоїв; виробництво мінеральних вод та інших вод, розлитих у пляшки) та демонтаж вентиляційного каналу та будь-якого допоміжного приладдя розміщеного на житловому будинку № 27 по вул. Карла Мікльоша у м. Львові та яке відноситься до приміщення №118.

Позовні вимоги мотивовані тим, що користувачем одного з нежитлових приміщень житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 , приміщення 118 є Товариство з обмеженою відповідальністю «Пивоварна група «Вавілон», основним видом діяльності якого є виробництво пива. У житловому будинку товариство розмістило обладнання для виробництва пива, та не оформивши належним чином дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами у встановленому Законом порядку здійснює пивоваріння.

Приміщення в якому відповідач розмістив обладнання пивоварні належить на праві приватної власності ОСОБА_1 (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача).

Відповідач змонтував на фасаді житлового будинку вентиляційну витяжку з приміщення пивоварні. До витяжки примикає електричний двигун. Жодних дозвільних документів на монтаж двигуна та витяжки на фасаді житлового будинку відповідач не отримував. ОСББ «Квітка-2» жодних згод/дозволів/погоджень на використання стін фасаду житлового будинку не надавала. Дане обладнання встановлено без дотримання законодавчих норм, відтак на думку позивача повинно бути демонтовано.

Позивач зазначає, що під час виробництва пива відбуваються процеси які негативно впливають на якість проживання в будинку, а саме: відбувається шумове забруднення від роботи технологічних установок та машин, викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, встановлення повітропроводу для викидів.

Покликаючись на положення статті 385, 1166 Цивільного кодексу України, статті 1, 4, Закону України «Про Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку», статті 1, 68, 69 Закону України «Про охорону природного навколишнього середовища», статті 10, 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», статтю 7 Закону України «Про дозвільну систему господарської діяльності», статті 4, 11 Закону України «Про основні заходи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» при поданні позову первісно позивач просив зупинити повністю діяльність Товариства з обмеженою відповідальністю «Пивоварна група «Вавілон» (код 42657762) зареєстрованого за адресою: 79031, місто Львів, вулиця Карла Мікльоша, будинок 27, приміщення 118 до моменту отримання у встановленому порядку дозволу на викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Демонтувати вентиляційний канал та будь-яке допоміжне приладдя розміщене на житловому будинку Мікльоша, будинок 27, яке належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Пивоварна група «Вавілон».

Ухвалою місцевого господарського суду від 01.02.2023 прийнято до розгляду заяву позивача про зміну предмету позову, в якій позивач просить заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю «Пивоварна група «Вавілон», використовувати самостійно чи передавати у користування третім особам нежитлове приміщення № 118, що знаходиться за адресою: вулиці Карла Мікльоша, 27, у місті Львові, для ведення (здійснення) будь-якого виду підприємницької діяльності, яке передбачає промислове виробництво, зокрема по виготовленню пива та інших алкогольних напоїв (коди КВЕД: 11.02 Виробництво виноградних вин, 11.03 Виробництво сидру та інших плодово-ягідних вин, 11.04 Виробництво інших недистильованих напоїв із зброджуваних продуктів, 11.05 Виробництво пива, 11.06 Виробництво солоду, 11.07 Виробництво безалкогольних напоїв; виробництво мінеральних вод та інших вод, розлитих у пляшки) та демонтувати вентиляційний канал та будь-яке допоміжне приладдя розміщене на житловому будинку: вул. Карла Мікльоша, 27, у м. Львові,та яке відноситься до приміщення №118.

Рішенням Господарського суду Львівської області від 29.08.2023 у задоволенні позовних вимог Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Квітка-2» відмовлено повністю.

Рішення суду мотивовано тим, що позовна вимога про заборону відповідачу використовувати самостійно чи передавати у користування третім особам нежитлове приміщення для ведення (здійснення) будь-якого виду підприємницької діяльності, яка передбачає промислове виробництво, містить ознаки втручання у господарську діяльність товариства.

Власником нежитлового приміщення, в якому проводить свою господарську діяльність відповідач є третя особа, а не відповідач. Відтак позивач, не будучи власником нежитлового приміщення за адресою: вул. Карла Мікльоша, 27, у м. Львові, не може вимагати від орендаря (відповідача) забороняти вчиняти певні дії.

Разом з тим, господарський суд першої інстанції зазначає, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Пивоварна група «Вавілон» не є належним відповідачем щодо позовної вимоги про демонтаж вентиляційного каналу та будь-якого допоміжного приладдя оскільки не є його власником.

Не погодившись з даним рішенням суду Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Квітка-2» подало апеляційну скаргу за б/н від 27.09.2023 (вх. № 01-05/3035/23 від 28.09.2023), в якій просить скасувати ухвалу господарського суду Львівської області від 29.08.2023.

Апелянт посилаючись на Наказ МОЗ України від 19.06.1996р. №173 «Про затвердження державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів» вказує, що судом першої інстанції не досліджено фактів здійснення промислового виробництва. При цьому зазначає, що позовна вимога про заборону Відповідачу використовувати приміщення для здійснення будь-якого виду підприємницької діяльності продиктована необхідністю захисту порушених прав співвласників ОСББ «Квітка-2».

Разом з тим, позивач в апеляційній скарзі зазначає, що судом першої інстанції не досліджено законність монтажу вентиляційного каналу і приміщенні №118 по вул.. Карла Мікльоша, 27 у м. Львові та не надана цьому факту відповідна правова оцінка.

Товариства з обмеженою відповідальністю «Пивоварна група «Вавілон» подало до суду відзив на апеляційну скаргу (Вх № 01-04/7010/23), в якому просить апеляційну скаргу залишити без задоволення, а рішення Господарського суду Львівської області залишити без змін.

Відзив на апеляційну скаргу мотивований тим, що апеляційна скарга є необґрунтованою та висновків місцевого господарського суду не спростовує.

У судове засідання 29.11.2023 з`явився представник позивача, надав пояснення, доводи апеляційної скарги підтримав.

У судове засідання 29.11.2023 з`явився представник відповідача, надав пояснення, проти доводів апеляційної скарги заперечив.

У судове засідання 29.11.2023 з`явилась третя особа, надала пояснення, проти доводів апеляційної скарги заперечла.

Відповідно до п. 4 ст. 269 ГПК України суд апеляційної інстанції не обмежений доводами та вимогами апеляційної скарги, якщо під час розгляду справи буде встановлено порушення норм процесуального права, які є обов`язковою підставою для скасування рішення, або неправильне застосування норм матеріального права.

Розглянувши матеріали справи, з`ясувавши всі фактичні обставини, об`єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи, суд встановив наступне.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Пивоварна група «Вавілон» здійснює свою діяльність за адресою: місто Львів, вулиці Мікльоша К., будинок 27, приміщення 118.

Нежитлове приміщення за вищевказаною адресою Товариство з обмеженою відповідальністю «Пивоварна група «Вавілон» використовує для розміщення закладу громадського харчування (бар, ресторан) з міні-пивоварнею, на підставі договору оренди від 02.05.2019 №2/05-19 укладеного з Гелетієм Григорієм Миколайовичем, власником вказаного приміщення.

Позивач зазначає, що під час технологічного процесу виробництва пива відбуваються негативні процеси, а саме: створення шумового забруднення від роботи технологічних установок та машин, викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Внаслідок звернення ОСББ «Квітка-2» до Державної екологічної інспекції у Львівській області із скаргами на роботу пивоварні, остання винесла:

- припис № 183 від 21.05.2020 на отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Термін усунення до 21.11.2020 року;

- припис № 5-05 від 12.01.2021 року на отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Термін усунення до 20.06.2021 року;

- припис № 340-05 від 09.08.2021 року на отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Термін усунення до 09.11.2021 року;

- акт про недопущення на об`єкт для проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства № 33.1.3 від 31.12.2021 року.

На запит позивача Державна екологічна інспекція у Львівській області листом від 07.09.2022 року за № 05-2920 повідомила про накладення штрафних санкцій на відповідача:

- за невиконання припису № 183-05 від 21.05.2020 року на посадову особу ТзОВ «Пивоварна група «ВАВІЛОН» винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в сумі 102 грн, за ч. 1 ст. 78 КУпАП;

- за повторне невиконання припису № 183-05 від 21.05.2020 року на посадову особу ТзОВ «Пивоварна група «ВАВІЛОН» винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в сумі 255 грн;

- за повторне невиконання припису № 5-05 від 12.01.2021 року на посадову особу ТзОВ «Пивоварна група «ВАВІЛОН» винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в сумі 510 грн, за ст, 188-5 КУпАП;

- через припинення планових та позапланових заходів державного нагляду і державного ринкового нагляду на період дії воєнного стану відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 року № 303) екологічна інспекція направила на адресу Львівської обласної прокуратури колективну скаргу жителів будинку № 27 по вул. Мікльоша у м. Львова для вжиття заходів в межах компетенції.

Покликаючись на лист Департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА №ЗВГ-ВИХ-31-22/0/22 від 14.07.2022 позивач зазначає, що відповідач не оформив дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

Покликаючись на лист Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області №27.2/9187 позивач зазначає, що дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки відсутні.

Позивач зазначає, що відповідач змонтував на фасаді житлового будинку вентиляційну витяжку з приміщення пивоварні. До витяжки примикає електричний двигун невідомого походження. Жодних дозвільних документів на монтаж двигуна та витяжки на фасаді житлового будинку відповідач не отримував. ОСББ «Квітка-2» жодних згод/дозволів/погоджень на використання стін фасаду житлового будинку не надавала. Дане обладнання встановлено без дотримання законодавчих норм, відтак повинно бути демонтовано.

При винесенні постанови колегія суддів виходила з наступного.

Щодо позовної вимоги про заборону Товариству з обмеженою відповідальністю «Пивоварна група «Вавілон», використовувати самостійно чи передавати у користування третім особам нежитлове приміщення № 118, що знаходиться за адресою: вулиця Карла Мікльоша, 27, у місті Львові, для ведення (здійснення) будь-якого виду підприємницької діяльності, яке передбачає промислове виробництво, зокрема по виготовленню пива та інших алкогольних напоїв (коди КВЕД: 11.02 Виробництво виноградних вин, 11.03 Виробництво сидру та інших плодово-ягідних вин, 11.04 Виробництво інших недистильованих напоїв із зброджуваних продуктів, 11.05 Виробництво пива, 11.06 Виробництво солоду, 11.07 Виробництво безалкогольних напоїв; виробництво мінеральних вод та інших вод, розлитих у пляшки), колегія суддів вказує наступне.

Згідно статті 42 Господарського кодексу України підприємництво - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб`єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

Стаття 43 Господарського кодексу України регулює свободу підприємницької діяльності. Так, підприємці мають право без обмежень самостійно здійснювати будь-яку підприємницьку діяльність, яку не заборонено законом.Особливості здійснення окремих видів підприємництва встановлюються законодавчими актами.Перелік видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, а також перелік видів діяльності, підприємництво в яких забороняється, встановлюються виключно законом.

ТзОВ «Пивоварна група «Вавілон» 29.11.2018 зареєстроване як юридична особа, що підтверджено інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань видами діяльності товариства є: 11.02 Виробництво виноградних вин, 11.03 Виробництво сидру та інших плодово-ягідних вин, 11.04 Виробництво інших недистильованих напоїв із зброджуваних продуктів, 11.05 Виробництво пива (основний), 11.06 Виробництво солоду, 11.07 Виробництво безалкогольних напоїв; виробництво мінеральних вод та інших вод, розлитих у пляшки, 46.34 Оптова торгівля напоями, 47.11 Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, 47.19 Інші види роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах, 47.25 Роздрібна торгівля напоями в спеціалізованих магазинах, 47.26 Роздрібна торгівля тютюновими виробами в спеціалізованих магазинах, 47.29 Роздрібна торгівля іншими продуктами харчування в спеціалізованих магазинах, 47.81 Роздрібна торгівля з лотків і на ринках харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами, 49.42 Надання послуг перевезення речей (переїзду), 56.10 Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування, 56.21 Постачання готових страв для подій, 56.29 Постачання інших готових страв, 56.30 Обслуговування напоями, 68.20 Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Пивоварна група «Вавілон» здійснює свою діяльність за адресою: місто Львів, вулиці Мікльоша К., будинок 27, приміщення 118.

Нежитлове приміщення за вищевказаною адресою Товариство з обмеженою відповідальністю «Пивоварна група «Вавілон» використовує для розміщення закладу громадського харчування (бар, ресторан) з міні-пивоварнею, на підставі договору оренди від 02.05.2019 №2/05-19 укладеного з ОСОБА_1 , власником вказаного приміщення.

Відтак, відповідач у своїй діяльності використовує нежитлове приміщення, що підтверджено належними та допустимим доказами.

Нежитлове приміщення - це приміщення, яке належить до житлового комплексу, але не відноситься до житлового фонду і є самостійним об`єктом цивільно-правових відносин.

Згідно з п.2.50 ДБН В.2.2-15:2019 «Житлові будинки. Основні положення» нежитлове приміщення - приміщення в структурі житлового будинку, що не належить до житлового фонду і є самостійним об`єктом цивільно-правових відносин. Згідно вказаних ДБН у першому, другому, третьому та цокольних поверхах житлових будинків допускається розміщення нежитлових приміщень, в тому числі і закладів громадського харчування.

Відповідно, Товариство з обмеженою відповідальністю «Пивоварна група «Вавілон» має в нежитловому приміщенні за адресою АДРЕСА_1 розміщений заклад громадського харчування (пивний паб).

На підтвердження розміщення закладу громадського харчування за адресою АДРЕСА_2 відповідач надав копію погодженого режиму роботу Департаментом економічного розвитку Львівської міської ради (том 1, а/с 186) з якого вбачається, що за вказаною адресою відповідачем розміщено ресторанне господарство, кафе.

22.12.2022, вже після відкриття провадження у справі, відповідач отримав дозвіл №UA46060250010457177-30 на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, виданий Департаментом екологічної інспекції та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації (том 1, а/с 146).

Окрім того, позивач долучив до позовної заяви лист-відповідь Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області від 06.12.2019 №27.2/9187 громадянці ОСОБА_2 в якому вказано, що відповідно до протоколу досліджень №86 від 20.11.2019 року еквівалентний та максимальний рівні шуму в житловій кімнаті №33а по АДРЕСА_3 від роботи холодильного агрегату Товариства з обмеженою відповідальністю «Пивоварна група «Вавілон», що знаходиться по АДРЕСА_1 не перевищують допустимі рівні шуму в денний період доби згідно вимог наказу №463 від 22.02.2019 «Про затвердження Державних санітарних норм допустимих рівнів шуму в приміщеннях житлових та громадських будинків і на території житлової забудови».

Відтак, твердження позивача про існування «шумового забруднення» від діяльності відповідача є необгрунтованим. Інших належних та допустимих доказів на підтвердження факту створення відповідачем «шумового забруднення» суду не надано.

Тобто, публічні інституціями визнано законною діяльність закладу громадського харчування (пивного пабу).

Відтак, відповідач здійснює свою діяльність відповідно до норм чинного законодавства.

Разом з тим, суд першої інстанції дійшов правильного висновку про те, що позовна вимога про заборону відповідачу використовувати самостійно чи передавати у користування третім особам нежитлове приміщення для ведення (здійснення) будь-якого виду підприємницької діяльності, яка передбачає промислове виробництво, містить ознаки втручання у господарську діяльність товариства.

Власником нежитлового приміщення, в якому проводить свою господарську діяльність відповідач є третя особа, а не відповідач. Відтак позивач, не будучи власником нежитлового приміщення за адресою: АДРЕСА_2 , не може вимагати від орендаря (відповідача) вчинення дій пов`язаних з використанням приміщення, оскільки такі дії врегульовані договором оренди приміщення, стороною якого позивач не є.

Враховуючи все вищенаведене, колегія суддів зазначає, що позовна вимога про заборону відповідачу використовувати самостійно чи передавати у користування третім особам нежитлове приміщення для ведення (здійснення) будь-якого виду підприємницької діяльності, яка передбачає промислове виробництво не підлягає до задоволення.

Щодо позовної вимоги про демонтаж вентиляційного каналу та будь-якого допоміжного приладдя розміщеного на житловому будинку, колегія суддів вказує наступне.

Як встановлено з матеріалів справи за замовленням ОСОБА_1 , ТзОВ «Проектний центр гірничо-хімічної промисловості» було розроблено проект для влаштування спірного вентиляційного каналу та було укладено договір підряду від 07.02.2019 з підрядником, який виконав роботи по влаштуванню вентиляційного каналу, про що свідчить акт виконаних робіт від 29.03.2019 (том 2 а/с 8-14).

Відтак, встановлений на житловому будинку АДРЕСА_1 вентиляційний канал не належить відповідачу, він монтувався власником нежитлового приміщення ОСОБА_1 .

Колегією суддів встановлено, що згідно акту приймання-передачі згаданого приміщення від 02.05.2019 останнє було передано відповідачу ОСОБА_1 в тому числі з вентиляційним каналом.

Отже, по вказаній вимозі Товариство з обмеженою відповідальністю «Пивоварна група «Вавілон» є неналежним відповідачем.

Позивач подавав заяву про залучення до участі у справі в якості співвідповідача ОСОБА_1 , однак суд двічі відмовляв у задоволенні вказаних клопотань ухвалами від 01.02.2023 та від 11.05.2023, з підстав наведених у вказаних ухвалах.

Статтею 73 ГПК України встановлено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування.

Згідно з ст. 74 ГПК України обов`язок доказування і подання доказів покладається на сторони. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Відповідно до ст. 86 ГПК України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

За приписами ч. 1 ст. 269 ГПК України суд апеляційної інстанції переглядає справу за наявними у ній і додатково поданими доказами та перевіряє законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції в межах доводів та вимог апеляційної скарги.

Суд апеляційної інстанції залишає апеляційну скаргу без задоволення, а судове рішення без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права (ч. 1 ст. 276 ГПК України).

На підставі викладеного колегія суддів Західного апеляційного господарського суду вважає, що рішення Господарського суду Львівської області від 29.08.2023 у справі №914/2441/22 ґрунтується на матеріалах справи та чинному законодавстві і підстав для його скасування немає, а зазначені в апеляційній скарзі доводи скаржника не обґрунтовані і не визнаються такими, що можуть бути підставою для скасування чи зміни оскаржуваного судового рішення.

Судові витрати в суді апеляційної інстанції.

Оскільки суд апеляційної інстанції не змінює рішення, та не ухвалює нового рішення, розподіл судових витрат судом апеляційної інстанції не здійснюється (частина 14 статті 129 ГПК України). Відтак, згідно з ст.129 ГПК України сплачений судовий збір за подання апеляційних скарг слід залишити за скаржниками.

Керуючись ст.ст. 86, 129, 236, 254, 269, 270, 275, 276, 281, 282 ГПК України, Західний апеляційний господарський суд

П О С Т А Н О В И В :

1.Апеляційну скаргу Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Квітка-2 б/н від 27.09.2023 (вх. № 01-05/3035/23 від 28.09.2023) залишити без задоволення.

2.Рішення Господарського суду Львівської області від 29.08.2023 у справі № 914/2441/22 залишити без змін.

3. Судовий збір сплачений за апеляційну скаргу покласти на апелянта.

4. Постанова набирає законної сили з дня її прийняття. Строки та порядок оскарження постанов апеляційного господарського суду визначені в § 1 глави 2 Розділу IV ГПК України.

Повний текст постанови складено 11.12.2023.

Головуючий суддя О.С. Скрипчук

СуддяН.М. Кравчук

Суддя О.І. Матущак

Дата ухвалення рішення29.11.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115612450
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/2441/22

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Погребняк В.Я.

Ухвала від 20.03.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Погребняк В.Я.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Погребняк В.Я.

Ухвала від 24.01.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Погребняк В.Я.

Повістка від 13.12.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Постанова від 29.11.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 30.11.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 02.10.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Рішення від 12.09.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 29.08.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні