Ухвала
від 04.12.2023 по справі 910/24323/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

04.12.2023 Справа № 910/24323/16 (910/15733/23)За позовом Комунального підприємства "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району міста Києва" (03039, м. Київ, пр-т. Голосіївський, 17Б)

до Публічного акціонерного товариства "Мостобуд" (01033, м. Київ, вул. Паньківська, буд. 5)

про зобов`язання вчинити дії

В межах справи № 910/24323/16

За заявою Публічного акціонерного товариства "Альфа-Банк"

до Публічного акціонерного товариства "Мостобуд"

про банкрутство

Суддя Чеберяк П.П.

Представники сторін:

Від позивача Мелліт Ю.І. - представник

Директор позивача Латанюк Н.В.

Перший заступник позивача Цінішвілі О.Г

Від відповідача Салашна Л.М. - представник

Від Голосівської р-н. в м. Києві державної адміністрації Журавель Д.В. - представник

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У провадженні Господарського суду м. Києва перебуває справа № 910/24323/16 за заявою Публічного акціонерного товариства "Альфа-Банк" про банкрутство Публічного акціонерного товариства "Мостобуд" на стадії процедури розпорядження майном, введеної ухвалою Господарського суду м. Києва від 08.02.2017.

09.10.2023 до Господарського суду м. Києва звернулось Комунальне підприємство "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району міста Києва" з позовом до Публічного акціонерного товариства "Мостобуд" про зобов`язання вчинити дії, а саме зобов`язання відповідача передати технічну документацію на будинки № 3, 7, 9, 13, 17 на вул. Боренбойма в м. Києві шляхом складання та підписання акту приймання-передачі.

Ухвалою Господарського суду м. Києва 16.10.2023 прийнято позовну заяву Комунального підприємства "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району міста Києва" до Публічного акціонерного товариства "Мостобуд" про зобов`язання вчинити дії до розгляду в межах справи № 910/24323/16 про банкрутство Публічного акціонерного товариства "Мостобуд", здійснюється розгляд справи в порядку загального позовного провадження, залучено Голосіївську районну у місті Києві державну адміністрацію у м. Києві до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача та підготовче засідання призначено на 04.12.2023.

27.11.2023 до Господарського суду м. Києва надійшов відзив відповідача на позовну заяву.

01.12.2023 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання відповідача про залишення позовної заяви без руху.

04.12.2023 до Господарського суду м. Києва надійшла відповідь позивача на відзив відповідача.

04.12.2023 до Господарського суду м. Києва надійшли клопотання відповідача про витребування доказів.

У судовому засіданні 04.12.2023 представник відповідача надав пояснення по суті поданого клопотання про залишення позовної заяви без руху.

Представник позивача заперечував щодо здоволення клопотання відповідача про залишення позовної заяви без руху.

Протокольною ухвалою в задоволенні клопотання відповідача про залишення позовної заяви без руху залишити без розгляду.

Крім того у судовому засіданні 04.12.2023 розглядались клопотання відповідача про витребування доказів.

У поданому клопотанні відповідач просить зобов`язати Комунальне підприємство "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району міста Києва (03039, м. Київ, пр-т. Голосіївський, 17б) та Голосіївську районну в місті Києві державну адміністрацію ( 03039, м. Київ, пр-т. Голосіївський, 42), надати необхідні для розгляду справи докази, а саме: інформацію щодо того чи укладався між Комунальним підприємством "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району міста Києва (як управителем) та Голосіївською районною в місті Києві державною адміністрацією (як власником) договори про надання послуг з управління багатоквартирними будинками № 3, 7, 9, 13, 17 на вул. Беренбойма у м. Києві у порядку ЗУ "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", копії договорів про надання послуг з управління багатоквартирними будинками № 3, 7, 9, 13, 17 на вул. Беренбойма у м. Києві між Комунальним підприємством "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району міста Києва (як управителем) та Голосіївською районною в місті Києві державною адміністрацією (як власником) у порядку ЗУ "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" (уразі укладення), документальне підтвердження щодо попереднього власника (замовникам будівництва) будинків № 3, 7, 9, 13, 17 на вул. Беренбойма у м. Києві.

Статтею 42 Господарського процесуального кодексу України визначено, що учасник справи мають право: ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень, подавати докази, брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом, брати участь у дослідженні доказів, ставити питання іншим учасникам справа, а також свідкам, експертам, спеціалістам, подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб, ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження х приводу їх неправильності чи неповноти, оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках, користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

Згідно ч. 1 ст. 81 Господарського процесуального кодексу учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Керуючись пунктом 3 частиною другою статті 183 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках коли питання, визначені частиною другою статті 182 Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Відповідно до ч. 7 ст. 183 Господарського процесуального кодексу України, у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Відповідно до ст. 216 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає розгляд справи,у випадках встановлених частиною другою статті 202 Кодексу.

Частиною 2 статті 216 Господарського процесуального кодексу України встановлено, якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або в ухвалі.

Відповідно до частини 3 статті 216 Господарського процесуального кодексу України про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засіданні або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутні в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому засіданні, повідомляються про судове засідання ухвалами.

Згідно п.1 ч.2 ст. 202 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого Кодексом строку у разі неявки в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про направлення йому ухвали з повідомленням про дату, час і місце судового засідання.

З огляду на викладене, суд вважає за доцільне задовольнити клопотання відповідача про витребування доказів та відкласти розгляд справи.

УХВАЛИВ:

1. Клопотання відповідача про витребування доказів задовольнити.

2. Зобов`язати Комунальне підприємство "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району міста Києва (03039, м. Київ, пр-т. Голосіївський, 17б) надати необхідні для розгляду справи докази, а саме: інформацію щодо того чи укладався між Комунальним підприємством "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району міста Києва (як управителем) та Голосіївською районною в місті Києві державною адміністрацією (як власником) договори про надання послуг з управління багатоквартирними будинками № 3, 7, 9, 13, 17 на вул. Беренбойма у м. Києві у порядку ЗУ "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", копії договорів про надання послуг з управління багатоквартирними будинками № 3, 7, 9, 13, 17 на вул. Беренбойма у м. Києві між Комунальним підприємством "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району міста Києва (як управителем) та Голосіївською районною в місті Києві державною адміністрацією (як власником) у порядку ЗУ "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" (уразі укладення), документальне підтвердження щодо попереднього власника (замовникам будівництва) будинків № 3, 7, 9, 13, 17 на вул. Беренбойма у м. Києві.

3. Зобов`язати Голосіївську районну в місті Києві державну адміністрацію (03039, м. Київ, пр-т. Голосіївський, 42), надати необхідні для розгляду справи докази, а саме: інформацію щодо того чи укладався між Комунальним підприємством "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району міста Києва (як управителем) та Голосіївською районною в місті Києві державною адміністрацією (як власником) договори про надання послуг з управління багатоквартирними будинками № 3, 7, 9, 13, 17 на вул. Беренбойма у м. Києві у порядку ЗУ "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", копії договорів про надання послуг з управління багатоквартирними будинками № 3, 7, 9, 13, 17 на вул. Беренбойма у м. Києві між Комунальним підприємством "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району міста Києва (як управителем) та Голосіївською районною в місті Києві державною адміністрацією (як власником) у порядку ЗУ "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" (уразі укладення), документальне підтвердження щодо попереднього власника (замовникам будівництва) будинків № 3, 7, 9, 13, 17 на вул. Беренбойма у м. Києві.

4. Відкласти розгляд справи на 15.01.2024 о 10:30 год. год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 1 .

5. Викликати для участі у судовому засіданні представників сторін та розпорядника майна боржника.

6. Повідомити сторін про можливість взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення EasyCon у порядку ст. 197 Господарського процесуального кодексу України.

7. Запропонувати учасникам судового процесу для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання подати до суду заяву (засобами поштового зв`язку, на електронну пошту суду (підписану, за наявності, електронним підписом) або до скриньки для кореспонденції, встановленої у приміщенні канцелярії суду) про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення EasyCon із зазначенням його облікового запису (логіну).

8. Копію ухвали направити учасникам провадження у справі.

Ухвала набрала законної сили 04.12.2023 та оскарженню не підлягає.

Суддя П.П. Чеберяк

Дата ухвалення рішення04.12.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115616126
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —910/24323/16

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 18.04.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Білоус В.В.

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Білоус В.В.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 27.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 12.02.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Білоус В.В.

Ухвала від 06.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 28.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 15.01.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні