Ухвала
від 13.12.2023 по справі 380/23186/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

з питань закриття провадження у справі

13 грудня 2023 рокусправа № 380/23186/23

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Желік О.М., розглянувши у письмовому провадженні клопотання представника позивача про закриття провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області до Підприємства теплових мереж «Самбіртеплокомуненерго» про стягнення заборгованості з фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, -

в с т а н о в и в:

на розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Підприємства теплових мереж «Самбіртеплокомуненерго» про стягнення заборгованості з фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 10296,40 грн..

Ухвалою від 09.10.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Вирішено проводити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, без повідомлення сторін.

07.12.2023 від представника позивача надійшло клопотання про закриття провадження у справі на підставі пункту 2 частини 1 статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України з огляду на погашення відповідачем податкового боргу.

Відповідно до ч.1 ст.189 КАС України позивач може відмовитися від позову, а відповідач визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Згідно ч.3 ст. 189 КАС України про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. У разі часткової відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі щодо частини позовних вимог.

Відповідно до ч.3 ст.166 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі по тексту - КАС України), заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

В даній справі відмова позивача від позову з наведених ним мотивів не суперечить закону та не порушує чиїх-небудь прав, свобод або інтересів.

У зв`язку з цим, суд приймає відмову позивача від позову та вважає, що провадження підлягає закриттю.

Суд роз`яснює позивачеві, що відповідно до ч.2 ст. 239 КАС України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Відповідно до ч.2 ст.238 КАС України, про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Відповідно до ч. 1 ст. 142 КАС України у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Відповідно до ч. 3 ст. 7 Закону України «Про судовий збір», у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Оскільки, позивачем подано клопотання про відмову від позову та відмова від позову вимогам чинного законодавства не суперечить, охоронюваних законом прав, свобод та інтересів сторін, третіх осіб і держави не порушує, то враховуючи приписи ч. 1 ст. 142 КАС України, суд дійшов висновку, що сплачений судовий збір підлягає повернення з державного бюджету на користь позивача в сумі п`ятдесяти відсотків від сплаченого судового збору, а саме 1342,00 грн.

Керуючись ст.ст.132, 140, 142, 238, 239, 243, 248, 256, 294, пп.15.5 п.15 розділу VІІ «Перехідні положення» КАС України, суд,

п о с т а н о в и в:

клопотання представника позивача про закриття провадження у справі задовольнити.

Провадження в адміністративній справі №380/23186/23 за позовом Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області до Підприємства теплових мереж «Самбіртеплокомуненерго» про стягнення заборгованості з фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій закрити.

Повернути Головному управлінню Пенсійного фонду України у Львівській області (код ЄДРПОУ: 13814885) з державного бюджету сплачений відповідно до платіжної інструкції №4018 від 26.09.2023 судовий збір в розмірі п`ятдесяти відсотків від сплаченої суми 1342 (одна тисяча триста сорок дві) грн. 00 коп.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

СуддяЖелік О.М.

Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115624257
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —380/23186/23

Ухвала від 13.12.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Желік Олександра Мирославівна

Ухвала від 09.10.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Желік Олександра Мирославівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні