Ухвала
від 07.12.2023 по справі 336/10445/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

ЄУН: 336/10445/23

Провадження №: 2-а/336/117/2023

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

7 грудня 2023 року м. Запоріжжя

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого судді Щасливої О.В.,

розглянувши справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Державної служби України з безпеки на транспорті, третя особа товариство з обмеженою відповідальністю «ЕКО-ТЕХНО ІННОВАЦІЯ» про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення,

В С Т А Н О В И В:

Адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Державної служби України з безпеки на транспорті, третя особа товариство з обмеженою відповідальністю «ЕКО-ТЕХНО ІННОВАЦІЯ» про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення перебуває в провадженні Шевченківського районного суду м. Запоріжжя.

Ухвалою суду від 06.10.2023 року справу прийнято до провадження, постановлено розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження, з повідомленням (викликом) сторін.

Позивач та його представник, будучи належним чином повідомлені про розгляд справи 22.11.2023 року та 07.12.2023 року, до суду повторно не з`явився без поважних причин, заяву про розгляд справи за його відсутності та відсутності позивача не подав.

Дослідивши матеріали справи, суд доходить висновку про залишення позову без розгляду, виходячи з такого.

Наслідки неявки без поважних причин позивача в судове засідання внормовані п. 4 ч. 1 ст. 240 КАС України, відповідно до якої у разі повторної неявки в судове засідання без поважних причин позивача, повідомленого належним чином, якщо від нього не надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, суд залишає позовну заяву без розгляду.

Неприпустимість зловживання процесуальними правами встановлена статтею 44 КАС України, а звернення до суду за захистом має грунтуватися виключно на добровільному волевиявленні особи, без ознак примушування.

Неявку позивача та його представника суд розцінює як втрату ними процесуального інтересу до розгляду справи та вирішення її по суті.

Прийняття вказаного процесуального рішення ґрунтується на положеннях закону, тому суд вбачає всі підстави для залишення позову без розгляду.

Залишаючи позов без розгляду, суд вважає за необхідне роз`яснити позивачу передбачене частиною 4 статті 240 КАС України право повторного звернення до суду з цим позовом після усунення обставин, що обумовили залишення позову без розгляду в загальному порядку.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 240, 295, 297 КАС України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов ОСОБА_1 до Державної служби України з безпеки на транспорті, третя особа товариство з обмеженою відповідальністю «ЕКО-ТЕХНО ІННОВАЦІЯ» про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу та його представнику право повторного звернення до суду з цим позовом після усунення умов, що були підставою для залишення позову без розгляду в загальному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана безпосередньо до Шевченківського районного суду м. Запоріжжя протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя О.В. Щаслива

СудШевченківський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення07.12.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115630912
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів, з них дорожнього руху

Судовий реєстр по справі —336/10445/23

Ухвала від 07.12.2023

Адміністративне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Щаслива О. В.

Ухвала від 06.10.2023

Адміністративне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Щаслива О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні