Ухвала
від 29.11.2023 по справі 766/2870/23
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/2870/23

н/п 2/766/5888/23

УХВАЛА

про заміну відповідача у справі

29 листопада 2023 року Херсонський міський суд Херсонської області у складі: головуючого судді Єпішина Ю.М. секретар Царенко Д.Р., розглянувши у підготовчому судовому засіданні у порядку загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Херсоні цивільну справу за позовом адвоката Царьової Олени Сергіївни в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Організації адміністрації Соборного району Дніпровської міської ради як орган опіки та піклування, органу опіки та піклування Херсонської районної державної адміністрації про позбавлення батьківських прав,

в с т а н о в и в :

До Херсонського міського суду Херсонської області надійшла позовна заява адвоката Царьової Олени Сергіївни в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Організації адміністрації Соборного району Дніпровської міської ради як орган опіки та піклування, органу опіки та піклування Херсонської районної державної адміністрації про позбавлення батьківських прав.

Ухвалою від 10.11.2023 року відкрито провадження у справі за правилами загального провадження та призначено підготовче судове засідання у справі.

Представником позивача через систему «Електронний суд» подано заяву в якій вона просить замінити неналежну особу Організація адміністрації Соборного району Дніпровської міської ради як орган опіки та піклування на належну особу орган опіки та піклування Самарської районної у м.Дніпрі ради (ЄДРПОУ 25724070, м.Дніпро, Самарський район, вул.20 річчя Перемоги, буд. 51). Окрім того просить доручити органу опіки та піклування Самарської районної у м. Дніпрі ради надати письмовий висновок про доцільність/недоцільність позбавлення ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , батьківських прав по відношенню до малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та акт обстеження житлових умов ОСОБА_3 .

Відповідно до ч.ч.1-2 ст.51 ЦПК України Суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Відповідно до ст.ст. 42, 48 ЦПК України визначено, що до складу учасників справи відносяться сторони, характерною ознакою яких є наявність у них як учасників правової заінтересованості в результатах вирішення судом справи та в реалізації ухваленого судом рішення, яке може вплинути на їх права або обов`язки.

Тому клопотання про заміну неналежного відповідача належним відповідачем підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст.42, 48, 51ЦПК України,-

у х в а л и в :

Замінити первинного відповідача Організація адміністрації Соборного району Дніпровської міської ради як орган опіки та піклування на належного відповідача орган опіки та піклування Самарської районної у м.Дніпрі ради (ЄДРПОУ 25724070, м.Дніпро, Самарський район, вул.20 річчя Перемоги, буд. 51).

Доручити органу опіки та піклування Самарської районної у м.Дніпрі ради надати письмовий висновок про доцільність/недоцільність позбавлення ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , батьківських прав по відношенню до малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та акт обстеження житлових умов ОСОБА_3 .

Надати відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали для подання відзиву. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Надати позивачу семиденний строк з дня надходження відзиву на позов для надання відповіді на відзив.

Встановити відповідачу строк подання заперечення протягом трьох днів з дня отримання відповіді на відзив.

Оголосити перерву у підготовчому судовому засіданні до 04.01.2024року о14:30год., викликати сторони.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: https://ksm.ks.court.gov.ua.

У відповідності до вимог ст.353 ЦПК Україниухвала оскарженню не підлягає, але заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Ю.М.Єпішин

Дата ухвалення рішення29.11.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115631137
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —766/2870/23

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Єпішин Ю. М.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Єпішин Ю. М.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Єпішин Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні