Ухвала
від 14.12.2023 по справі 464/7457/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/7457/23

Провадження № 2/466/2638/23

У Х В А Л А

іменем України

14 грудня 2023 року м. Львів

Шевченківський районний суд м. Львова у складі:

головуючого судді Федорової О.Ф.

секретар судового засідання Сирватка Н.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні зали судових засідань Шевченківського районного суду м. Львова заяву ОСОБА_1 про виправлення описки в Ухвалі Шевченківського районного суду м. Львова від 13.12.2023 року по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_2 до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «5-те АВЕНЮ Львів» про зобов`язання вчинити певні дії, -

встановив:

В провадженні Шевченківського районного суду м. Львова перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_2 до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «5-те АВЕНЮ Львів» про зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Львова 07.12.2023 року прийнято до провадження, відкрито провадження у справі та призначенодо підготовчого розгляду цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_2 до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «5-те АВЕНЮ Львів» про зобов`язання вчинити певні дії.

На адресу Шевченківського районного суду м. Львова надійшла заява ОСОБА_2 про виправлення описки в ухвалі суду. У обгрунтування заяви зазначає, що наявна описка оскільки в ухвалі вказано «… до Обслуговуючого кооперативу«Житлово-будівельнийкооператив «5-теАВЕНЮ Львів»» замістьвірного «… доОбслуговуючого кооперативу«Житлово-будівельнийкооператив «6-теАВЕНЮ Львів».Просить внести виправлення.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Львова 13.12.2023 року постановлено ухвалу про виправлення описки.

На адресу Шевченківського районного суду м. Львова 13.12.2023 року надійшла заява ОСОБА_2 , у якій зазначає що суд не вірно виправив описку, оскільки помилково назва відповідача вказана у повістці. Вірна назва відповідача обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельний кооператив «5-те АВЕНЮ Львів».

Згідностатті 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

В судове засідання учасники процесу не з`явились, заяв чи клопотань на адресу суду не надходило.

Таким чином, виявлено що при написанні тексту ухвали судом зроблено технічну описку.

За таких обставин, враховуючи, що допущено технічну описку, суд вважає за необхідне внести відповідні виправлення.

Відповідно до вимог ст. 247 ЦПК України фіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання. У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

На підставі вищевикладеного та керуючись: ст. ст. 247, 269, ЦПК України, -

постановив:

Заяву ОСОБА_1 про виправлення описки в Ухвалі Шевченківського районного суду м. Львова від 13.12.2023 року по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_2 до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «5-те АВЕНЮ Львів» про зобов`язання вчинити певні дії, - задовольнити.

В Ухвалу Шевченківського районного суду м. Львова від 13.12.2023 року по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_2 доОбслуговуючого кооперативу«Житлово-будівельнийкооператив «5-теАВЕНЮ Львів»про зобов`язаннявчинити певнідії -внести виправлення.

Вважати вірним назву відповідача Обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельний кооператив «5-те АВЕНЮ Львів».

Ухвала про виправлення описки є невід`ємною частиною судового рішення (ухвали) по цивільній справі.

Ухвалу про внесення виправлень надіслативсім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

На ухвалу про внесення виправлень у рішення суду, може бути подана апеляційна скарга окремо від рішення суду.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути поданапротягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Львівського апеляційного суду.

До початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарги подаються учасниками справи через Шевченківський районний суд м. Львова.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України

- http://sh.lv.court.gov.ua/sud1328/.

Суддя: О. Ф. Федорова

Дата ухвалення рішення14.12.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115638102
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —464/7457/23

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Шашуріна Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні