Ухвала
від 14.12.2023 по справі 681/1252/23
ПОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 681/1252/23

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

"14" грудня 2023 р. м.Полонне

Полонський районний суд Хмельницької області в складі:

головуючої судді Горгулько Н.А.,

за участю секретаря судових засідань Олійник Л.А.,

позивача - ОСОБА_1 ,

розглянувши упідготовчому судовомузасіданні взалі судум.Полонного справуза позовомОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання батьківства, третя особа - Баранівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Звягельському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ),

в с т а н о в и в:

У провадженні суду перебуває вищевказана цивільнасправа.

Ухвалою суду від 18.10.2023 у справі відкрито загальне позовне провадження.

В підготовчому судовому засіданні позивач ОСОБА_1 заперечувала щодо зупинення провадження у справі у зв`язку з перебуванням відповідача ОСОБА_2 на військовій службі.

Відповідач в підготовче судове засідання не з`явився.

Як вбачається з інформації другого відділу Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки №2/3295 від 20.11.2023 ОСОБА_2 20.06.2022 призваний у військову частину НОМЕР_1 по загальній мобілізації на військову службу в Збройні Сили України.

Відповідно до положень ч. 2ст. 247 ЦПК Українифіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснювалось.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що провадження у справі слід зупинити, з огляду на таке.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 251 ЦПК України суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 253 ЦПК України провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених п. 2 ч. 1 ст. 251 цього Кодексу - до припинення перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Враховуючи, що відповідач ОСОБА_2 на даний момент перебуває на військовій службі, суд приходить до висновку, що наявні передбачені п. 2 ч. 1 ст. 251 ЦПК України підстави для зупинення провадження у даній справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 251, 253 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Провадження у цивільній справі за позовом зупинити до припинення перебування до ОСОБА_2 у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Хмельницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Н.А.Горгулько

СудПолонський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення14.12.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115638693
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —681/1252/23

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горгулько Н. А.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горгулько Н. А.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горгулько Н. А.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горгулько Н. А.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горгулько Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні