Ухвала
від 14.12.2023 по справі 473/6756/23
ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/6756/23

Номер провадження 1-кс/473/1390/2023

УХВАЛА

Іменем України

"14" грудня 2023 р. місто Вознесенськ

Слідчий суддяВознесенського міськрайонногосуду Миколаївськоїобласті ОСОБА_1 ,за участюсекретаря судовихзасідань ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Вознесенська без застосування фіксації процесу технічними засобами на підставі ч.4 ст.107 КПК України подання начальника державної установи «Вознесенська виправна колонія (№72)» про конфіскацію заборонених предметів в дохід держави,

В С Т А Н О В И В:

04.12.2023 року до суду надійшло подання начальника державної установи «Вознесенська виправна колонія (№72)» про конфіскацію заборонених предметів в дохід держави.

В поданні зазначено, що 13.11.2023 року об 11 годині 15 хвилин в державній установі «Вознесенська виправна колонія (№72)» під час обходу оперуповноваженим оперативного відділу периметру внутрішньої забороненої зони на ділянці №3 сектору №3 в районі котельні житлової зони було виявлено та вилучено пакунок, загорнутий у поліетилен та перемотаний прозорою клейкою стрічкою.

В ході огляду вмісту даного пакунку було встановлено, що в середині знаходяться заборонені для зберігання та використання засудженими предмети, а саме: 4 мобільні телефони: «G» модель не відома imel: не відомий, був у використанні; «ERGO», модель А-503 Optima, imel 1: НОМЕР_1 , був у використанні; «TECHNO», модель - не відома, imel НОМЕР_2 , був у використанні; «MEIZU» модель не відома, imel: не відомий, був у використанні.

В поданні вказано, що ці заборонені предмети потрапили на охороняєму територію установи шляхом перекиду їх через основну загорожу. Всі вказані заборонені речі були описані, запаковані та передані до каси установи для збереження до подальшого вирішення питання.

На підставі положень п.7 ст.102, п.4 ст.107 КВК України, Наказу Міністерства юстиції України від 28.08.2018 року №2823/5 «Про затвердження Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань», адміністрація колонії просить вирішити про конфіскацію заборонених предметів в дохід держави.

В судове засідання представник ВК №72 не з`явився, надав заяву, в якій просив розглядати подання в його відсутності. З огляду на зазначене судом прийнято рішення про проведення засідання у відсутність представника ВК №72 та без застосування засобів фіксації процесу.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що подання підлягає задоволенню.

Так,ч.7ст.102КВК Українивизначено,що перелікі кількістьпредметів іречей,які засудженіможуть матипри собі,визначається нормативно-правовимиактами Міністерстваюстиції України. Зберігання засудженими при собі речей, а також предметів, які заборонено використовувати в колоніях, не допускається. Виявлені у засуджених речі та предмети, які заборонено використовувати в колоніях, вилучаються, про що посадовою особою колонії складається протокол. За клопотанням установи виконання покарання слідчий суддя розглядає питання про конфіскацію таких речей та предметів або про передачу їх на зберігання до звільнення засудженого відповідно до положеньрозділу VIIIКримінального процесуального кодексу України.

Пунктом 4 Розділу ІІ Наказу Міністерства юстиції України від 28.08.2018 року № 2823/5 «Про затвердження Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань» засудженим забороняється: придбавати, виготовляти, зберігати і використовувати предмети, речі, речовини і вироби, заборонені до використання в установах виконання покарань за переліком предметів, виробів і речовин, зберігання і використання яких засудженими заборонено (додаток 3), в тому числі, згідно із Додатком 3 мобільні телефони та зарядні пристрої до них.

Враховуючи те, що факт виявлення заборонених предметів на території ДУ «Вознесенська виправна колонія (№72)» підтверджується рапортами, протоколом огляду від 13.11.2023 року, слідчий суддя вважає, що виявлені на території ВК 72 4 мобільні телефони слід конфіскувати в дохід держави.

Керуючись ст.102 КВК України, ст.372 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В:

Подання начальника державної установи «Вознесенська виправна колонія (№72)» про конфіскацію забороненого предмету в дохід держави задовольнити

Чотири мобільнітелефони:«G»модель невідома,imel:не відомий,був увикористанні;«ERGO»модель А-503Optima,imel1: НОМЕР_1 ,був використанні;«TECHNO»,модель невідома,imel НОМЕР_2 ,був увикористанні;«MEIZU»модель невідома,imel:не відомий,був увикористанні, - конфіскувати в дохід держави.

Ухвала оскарженню не підлягає з огляду на положення ст.309 КПК України.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115650050
СудочинствоКримінальне
Сутьконфіскацію заборонених предметів в дохід держави

Судовий реєстр по справі —473/6756/23

Ухвала від 14.12.2023

Кримінальне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Зубар Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні