Ухвала
від 13.12.2023 по справі 916/3050/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про витребування доказів

"13" грудня 2023 р.м. Одеса Справа № 916/3050/23Господарський суд Одеської області у складі судді Райчевої Світлани Іванівни, дослідивши матеріали справи,

За заявою кредитора: Товариства з обмеженою відповідальністю Оператор газотранспортної системи України (03065, м. Київ, просп. Любомира Гузара, 44; код ЄДРПОУ 42795490);

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю ШПАК ТРЕЙД ГРУП (65005, м. Одеса, вул. Дальницька, 25; код ЄДРПОУ 40710017),

про банкрутство,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю Оператор газотранспортної системи України звернулось до Господарського суду Одеської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ШПАК ТРЕЙД ГРУП, посилаючись на заборгованості останнього у розмірі 976 851,62 грн. та на положення Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 14.08.2023 р. відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ШПАК ТРЕЙД ГРУП (65005, м. Одеса, вул. Дальницька, 25; код ЄДРПОУ 40710017); введено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю ШПАК ТРЕЙД ГРУП строком на 170 календарних днів до 31.01.2024 р.; розпорядником майна боржника Товариства з обмеженою відповідальністю ШПАК ТРЕЙД ГРУП призначено арбітражну керуючу Степаненко Ірину Євгеніївну (свідоцтво про здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майном, керуючого санацією, ліквідатора №1818 від 03.07.2017р.).

15.08.2023 р. на офіційному сайті Касаційного господарського суду України опубліковано повідомлення про відкриття провадження у справі №916/3050/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ШПАК ТРЕЙД ГРУП (публікація №71201 від 15.08.2023 р.).

20.10.2023 р. господарським судом постановлено ухвалу попереднього засідання, якою визначено розмір та перелік визнаних господарським судом вимог конкурсних кредиторів для внесення розпорядником майна боржника до реєстру вимог кредиторів.

12.12.2023 р. до господарського суду надійшло клопотання (вх. ГСОО №44565/23) розпорядника майном Боржника арбітражної керуючої Степаненко І.Є. про витребування у Юридичного департаменту Одеської міської ради реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю ШПАК ТРЕЙД ГРУП.

Дослідивши зазначене клопотання, господарським судом встановлено наступне.

В межах свої повноважень, а саме під час виїзду на місце юридичної реєстрації Товариства з обмеженою відповідальністю ШПАК ТРЕЙД ГРУП, а саме: м. Одеса, вул. Дальницька, 25, арбітражною керуючою було встановлено факт відсутності Боржника за місцем реєстрації, що підтверджується наявним у матеріалах справи Актом від 17.11.2023 р., який складено та підписано розпорядником майна Боржника у присутності представника Головного управління ДПС в Одеській області.

Крім того, арбітражною керуючою Степаненко І.Є. було вжито заходи щодо повідомлення та витребування у керівника Боржника бухгалтерської та іншої документації Боржника та направлено на адресу проживання засновника Товариства з обмеженою відповідальністю ШПАК ТРЕЙД ГРУП ОСОБА_1 відповідні запити, а саме:

- запит (вих. №02-01/228 від 24.08.2023 р.) щодо надання документації Боржника;

- повторний запит (вих. №02-01/312 від 12.09.2023 р.) щодо надання документації Боржника.

Однак зазначені запити арбітражної керуючої Степаненко І.Є. та залишені без відповідей та повернуті за зворотною адресою відправника, що підтверджується наявними у матеріалах справи роздруківками з АТ «Укрпошта».

Додатком до клопотання про витребування реєстраційної справи, арбітражною керуючою надано Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 20.12.2023 р., з якого вбачається, що Товариством з обмеженою відповідальністю ШПАК ТРЕЙД ГРУП неодноразово було здійснено/внесено зміни щодо зміни засновників/керівників, зміни назви юридичної особи та зміни місця юридичної реєстрації.

При підготовці до розгляду справи, господарським судом встановлено додаткова необхідність у дослідженні відомостей щодо господарської діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю ШПАК ТРЕЙД ГРУП та встановлення інформації щодо засновників/керівників Боржника зокрема підстав зміни назви та місця реєстрації юридичної особи.

Пунктом 5 ч. 1 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право звертатися із запитами арбітражного керуючого, у тому числі щодо отримання копій документів, до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, підприємств, установ, у тому числі банків, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей, депозитарних установ та інших професійних учасників ринків капіталу, організацій, громадських об`єднань, а також до фізичних осіб.

Положеннями ч. 8 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що під час виконання повноважень арбітражний керуючий має право на безпосередній доступ до інформації про боржників, їхнє майно, доходи та кошти, у тому числі конфіденційної, що міститься в державних базах даних і реєстрах, у тому числі електронних. Порядок доступу до такої інформації з баз даних та реєстрів встановлюється центральними органами виконавчої влади, які забезпечують їх ведення.

Відповідно до ч. ч. 1, 4 ст. 74 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

Відповідно до ч. 1 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Частинами 7 9 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України витребування доказів передбачено, що будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Враховуючи вищезазначене, господарський суд частково задовольняє клопотання (вх. ГСОО №44565/23 від 12.12.2023 р.) розпорядника майном Боржника арбітражної керуючої Степаненко І.Є. про витребування у Юридичного департаменту Одеської міської ради документів.

Керуючись ст. ст. 81, 234 Господарського процесуального кодексу України, ст. ст. 44, 49 Кодексу України з процедур банкрутства, суд -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання (вх. ГСОО №44565/23 від 12.12.2023 р.) розпорядника майном Боржника арбітражної керуючої Степаненко Ірини Євгеніївни про витребування у Юридичного департаменту Одеської міської ради реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю ШПАК ТРЕЙД ГРУП задовольнити частково.

2. Витребувати у Юридичного департаменту Одеської міської ради (65026, м. Одеса, Думська площа, буд. 1; код ЄДРПОУ: 26302537) належним чином засвідчену копію реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю ШПАК ТРЕЙД ГРУП (65005, м. Одеса, вул. Дальницька, 25; код ЄДРПОУ 40710017).

3. Встановити Юридичному департаменту Одеської міської ради строк для подання до суду витребуваних доказів протягом п`яти днів з дня вручення даної ухвали суду.

4. У разі неможливості подання витребуваних доказів у встановлений судом строк - повідомити суд про це письмово протягом 5 днів з дня вручення даної ухвали суду.

5. Повідомити Юридичному департаменту Одеської міської ради, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд може застосувати до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Господарським процесуальним кодексом України.

6. У задоволенні іншої частини клопотання (вх. ГСОО №44565/23 від 12.12.2023 р.) розпорядника майном Боржника арбітражної керуючої Степаненко Ірини Євгеніївни про витребування у Юридичного департаменту Одеської міської ради реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю ШПАК ТРЕЙД ГРУП відмовити.

Ухвала набрала законної сили 13 грудня 2023 року та може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства, та ст. ст. 254, 255 Господарського процесуального кодексу України.

Копію ухвали надіслати до електронного кабінету користувача підсистеми "Електронний суд": розпоряднику майном Боржника арбітражній керуючій Степаненко І.Є.

Оригінал ухвали надіслати: Юридичному департаменту Одеської міської ради (65026, м. Одеса, Думська площа, буд. 1).

Суддя Райчева Світлана Іванівна

Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115652889
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/3050/23

Ухвала від 03.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Постанова від 03.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 24.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 26.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 24.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 24.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 13.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 13.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 13.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 13.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні