Ухвала
від 14.12.2023 по справі 916/4656/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про прийняття заяви про відкриття провадження

у справі про неплатоспроможність

"14" грудня 2023 р.м. Одеса Справа № 916/4656/23Господарський суд Одеської області у складі судді Райчевої Світлани Іванівни, дослідивши матеріали заяви (вх. ГСОО №5220/23 від 24.10.2023 р.) про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ),

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду Одеської області із заявою (вх. ГСОО №5220/23 від 24.10.2023 р.) про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність на підставі положень Кодексу України з процедур банкрутства, посилаючись на наявність заборгованості у сумі 2 456 071, 67 доларів США.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 30.10.2023р. заяву про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 залишено без руху. Зобов`язано Заявника надати суду заяву про усунення недоліків у строк, що не перевищує десяти днів з дня вручення даної ухвали; визначено перелік доказів, які слід надати до суду разом із заявою про усунення недоліків заяви про відкриття провадження у справі.

Вищезазначену ухвалу суду Боржнику було направлено засобами поштового зв`язку на адресу, зазначену ним у заяві про відкриття провадження у справі.

09.11.2023р. до господарського суду повернуто поштове відправлення суду із ухвалою Господарського суду Одеської області від 30.10.2023р. з відміткою АТ «УКРПОШТА» про те, що адресат відсутній за вказаною адресою.

Пунктом 4 ч. 6 ст. 242 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою суду.

15.11.2023р. копію ухвали Господарського суду Одеської області від 30.10.2023р. у приміщенні суду отримано представником Боржника адвокатом Шарковою Н.Р.

27.11.2023р. до господарського суду надійшла заява ОСОБА_1 про усунення недоліків заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність.

До заяви надано клопотання про поновлення пропущеного процесуального строку. У вказаному клопотанні Заявником зазначено, що ухвала суду від 30.10.2023р. ним отримана не була у зв`язку із тим, що на його телефонний номер не надходило повідомлення АТ «УКРПОШТИ» про те, що на його адресу надійшла поштова кореспонденція суду.

Частиною 1 ст. 119 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Враховуючи викладені обставини, господарський суд вважає причини пропуску процесуального строку, встановленого ухвалою Господарського суду Одеської області від 30.10.2023р., ОСОБА_1 поважними та задовольняє вказану вище заяву про поновлення пропущеного процесуального строку.

Дослідивши заяву про усунення недоліків заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, господарським судом встановлено, що Заявником виконано вимоги та надано усі докази визначені ухвалою Господарського суду Одеської області від 30.10.2023р.

Статтею 113 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що провадження у справах про неплатоспроможність боржника - фізичної особи, фізичної особи - підприємця здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб, з урахуванням особливостей, встановлених четвертою книгою цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 117 Кодексу України з процедур банкрутства у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність або для повернення такої заяви господарський суд не пізніше п`яти днів з дня надходження заяви постановляє ухвалу про прийняття заяви до розгляду, в якій зазначаються: дата підготовчого засідання, яке має відбутися не пізніше 15 робочих днів з дня постановлення ухвали; прізвище, ім`я та по батькові арбітражних керуючих, визначених автоматизованим відбором для призначення керуючого реструктуризацією.

Підстав для відмови у прийнятті або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, передбачених ст. ст. 37, 38 Кодексу України з процедур банкрутства, судом не встановлено; поданих матеріалів достатньо для прийняття заяви до розгляду в підготовчому засіданні.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства у підготовчому засіданні господарський суд розглядає подані документи, з`ясовує наявність підстав для відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, а також вирішує інші питання, пов`язані з розглядом заяви. Підготовче засідання проводиться у порядку, передбаченому цим Кодексом.

Згідно ч. 2-1 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом. У разі якщо заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не містить пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією або до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не додано заяви цього арбітражного керуючого про участь у справі, або з підстав, визначених частиною третьою статті 28 цього Кодексу, цього арбітражного керуючого не може бути призначено розпорядником майна або керуючим реструктуризацією, або заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство подано боржником - юридичною особою, призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією здійснюється господарським судом самостійно з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, у порядку, що діяв до дня введення цього Кодексу в дію, шляхом застосування автоматизованої системи.

Відповідно до п. 17 ГПК України Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система починає функціонувати через 90 днів з дня опублікування Державною судовою адміністрацією України у газеті "Голос України" та на веб-порталі судової влади оголошення про створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

У газеті „Голос України (№42 (7048) від 01.03.2019р.) опубліковано повідомлення про відкликання Державною судовою адміністрацією України оголошення, опублікованого в газеті „Голос України (№229 (6984) від 01.12.2018) щодо створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Керуючись положення п. 2-1 розділу "Прикінцеві та перехідні положення" фізична особа ОСОБА_1 просить суд призначити керуючим реструктуризацією арбітражного керуючого Шаргородського Дмитра Вячеславовича Белінську Наталію Олександрівну (свідоцтво про здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майном, керуючого санацією, ліквідатора) №1913 від 03.05.2019р.), заяву якої додано до заяви про відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 120 ГПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

У зв`язку із з відключенням комп`ютерної мережі Господарського суду Одеської області через несанкціоноване втручання в інформаційну (автоматизовану) систему Суду з 30.11.2023 р. по 07.12.2023 р. включно, заяву ОСОБА_1 про усунення недоліків заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність було розглянуто 14.12.2023р.

Керуючись ст. ст. 2, 8, 28, 117 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 120, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання ОСОБА_1 про поновлення пропущеного процесуального строку задовольнити.

2. Прийняти до розгляду заяву (вх. ГСОО №5220/23 від 24.10.2023 р.) про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ).

3. Заяву призначити до розгляду у підготовчому засіданні господарського суду на "20" грудня 2023 р. о 09:00 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Одеської області за адресою: м. Одеса, пр-т. Шевченка, 29, у залі судових засідань № 9 тел. 0(482)307-997.

4. Явку Мисака Ігоря Олексійовича у судове засідання визнати обов`язковою. Викликати у судове засідання ОСОБА_1 для надання пояснень щодо обставин його неплатоспроможності.

Інформацію по справі можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://od.arbitr.gov.ua.

Ухвала набрала законної сили 14 грудня 2023 р. та не може бути оскаржена..

Копію ухвали надіслати до електронного кабінету користувача підсистеми "Електронний суд": представнику ОСОБА_1 адвокату Шарковій Н.Р.; арбітражному керуючому Шаргородському Д.В.

Копію ухвали в електронному вигляді надіслати: Приморському відділу державної виконавчої служби у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (info_pm2@od.od.dvs.gov.ua); Головному управлінню ДПС в Одеській області (od.official@tax.gov.ua); Відділу банкрутства Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (info@od.minjust.gov.ua).

Суддя С.І. Райчева

Дата ухвалення рішення14.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115653097
СудочинствоГосподарське
Сутьнеплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1

Судовий реєстр по справі —916/4656/23

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 22.02.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 31.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 31.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 20.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 14.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 30.10.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні