Ухвала
від 14.12.2023 по справі 918/1259/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про прийняття заяви про відкриття провадження у

справі про банкрутство

"14" грудня 2023 р. Справа № 918/1259/23

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Войтюка В.Р., розглянувши позовної заяви про відкриття провадження

у справі

про неплатоспроможність ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ).

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду Рівненської області із заявою про відкриття провадження у справі про свою неплатоспроможність в порядку Книги четвертої Кодексу України з процедур банкрутства.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

За приписами ч. 1 ст. 8 Кодексу України з процедур банкрутства, справи про банкрутство розглядаються господарським судом за місцезнаходженням боржника.

Згідно ч. 1 ст. 35 Кодексу України з процедур банкрутства, у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п`яти днів з дня її надходження постановляє ухвалу.

Дослідивши подані заявником заяву та долучені до неї документи, судом встановлено, що представлених матеріалів достатньо для прийняття заяви та призначення її до розгляду у підготовчому засіданні суду.

Статтею 28 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією визначається судом шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору.

Разом з тим, Законом України 5 червня 2020 року № 686-IX внесено зміни до Кодексу України з процедур банкрутства а саме до розділу "Прикінцеві та перехідні положення", доповнено пунктами 2-1 і 4-1 такого змісту: "2-1. До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією. У разі якщо заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не містить пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією або до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не додано заяви цього арбітражного керуючого про участь у справі, або з підстав, визначених частиною третьою статті 28 цього Кодексу, цього арбітражного керуючого не може бути призначено розпорядником майна або керуючим реструктуризацією, або заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство подано боржником - юридичною особою, призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією здійснюється господарським судом самостійно з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, у порядку, що діяв до дня введення цього Кодексу в дію, шляхом застосування автоматизованої системи".

Судом встановлено, що боржник подав заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника з дотриманням зазначених приписів пункту 2-1 розділу "Прикінцеві та перехідні положення" та подав пропозицію кандидатури арбітражного керуючого Белінської Н.О. та заяву арбітражного керуючого про участь у справі.

За таких обставин, господарським судом не здійснюється електронний запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого у відповідності до ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства та Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство.

Отже, дослідивши подані матеріали, враховуючи вищенаведене, суд дійшов висновку щодо прийняття заяви фізичної особи ОСОБА_1 , про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність.

Керуючись ст. ст. 2, 3, 4, 20, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, ст.ст. 28, 113, 115, 116, 117 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність до розгляду.

2. Підготовче засідання призначити на "10" січня 2024 р. об 12:00 год., Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Рівненської області за адресою: вул. Набережна, 26А, м. Рівне, зал судових засідань № 15.

3. Викликати для участі у судовому засіданні боржника, або повноважного представника.

4. Зобов`язати заявника надати у засідання суду оригінали документів, копії яких приєднано до поданої ним заяви, а також додаткові відомості, які свідчать про його неплатоспроможність (за їх наявності).

5. Заборонити Фізичній особі - ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) відчужувати майно.

6. Копію ухвали направити боржнику ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ); арбітражному керуючому Белінскьій Н.О. (21050, м. Вінниця, вул. Миколи Оводова, 38, кім. 305); Рівненський відділ державної виконавчої служби у рівненському районі рівненської області західного міжрегіонального управління міністерства юстиції (33001, Рівненська область, місто Рівне, вулиця Петра Могили, будинок 22б); Головному управлінню ДПС у Рівненській області (33023, м. Рівне, вул. Відінська, 12).

7. Суд звертає увагу сторін що подання доказів у справі здійснюється відповідно до ст. 80 ГПК України.

8. Попередити сторони, що за невиконання вимог господарського суду передбачена відповідальність у відповідності з ст. 135 Господарського процесуального кодексу України.

9. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі документи, що підтверджують повноваження представників, відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Войтюк В.Р.

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення14.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115653317
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —918/1259/23

Ухвала від 11.06.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 03.06.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 20.05.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 08.05.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 18.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 10.01.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні