Ухвала
від 13.12.2023 по справі 921/817/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

13 грудня 2023 року м. ТернопільСправа №921/817/23

Суддя Гирила І.М.

розглянув матеріали позовної заяви №414/а від 08.12.2023 (вх. № 908)

за позовом Тернопільської міської ради, вул. Листопадова, 5, м. Тернопіль, 46001

до відповідача Державного агентства меліорації та рибного господарства та продовольчих програм, вул. Січових Стрільців, 45-а, м. Київ, 04053

про усунення перешкод в користуванні майном шляхом виселення

Встановив

08.12.2023 Тернопільська міська рада, далі позивач, звернулася до Господарського суду Тернопільської області з позовом до Державного агентства меліорації та рибного господарства та продовольчих програм, далі відповідач, про усунення на користь Тернопільської міської ради (код ЄДРПОУ 34334305, м. Тернопіль, вул. Листопадова, 5) перешкоди у користуванні та розпорядженні будівлею, що знаходиться за адресою: 46005, місто Тернопіль, вул. Микулинецька, 111а, площею 68, 7 кв. м, шляхом його звільнення.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що позивач, як власник майна, не має можливості останнім належним чином користуватись, оскільки відповідач чинить йому перешкоди (не звільняє зайняте приміщення по вул. Микулинецька, 111 у м. Тернопіль).

Позовні матеріали розподілено на розгляд судді Гирилі І. М. (протокол автоматизованого розподілу судових справ між суддями від 08.12.2023).

Подана позовна заява відповідає вимогам, викладеним у статтях 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України. Підстави для залишення без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Розглянувши матеріали позовної заяви, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

За відсутності встановлених главою 10 розділу ІІІ ГПК України обставин в сукупності, справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ст. 165 - 169, 176, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі 921/817/23.

2. Здійснювати розгляд справи 921/817/23 за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити у справі № 921/817/23 підготовче засідання на 14:00 год. 08.01.2024.

Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Тернопільської області за адресою: вул. Кн. Острозького, 14 А, м. Тернопіль, 46000, зал судових засідань № 3 (5-поверх).

4. Запропонувати сторонам подати/надіслати суду

Відповідачу:

- відзив на позов, оформлений з згідно вимогами ст. 165 ГПК України, разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких він ґрунтуються, якщо такі докази не надані позивачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу, протягом 15 днів з вручення ухвали про відкриття провадження у справі;

- заперечення на відповідь на відзив (у разі отримання відповіді на відзив), протягом 5 днів з дня її отримання, оформлені згідно з вимогами ст. 167 ГПК України, разом із документами, що підтверджують їх надіслання (надання) учасникам справи;

- заяви з процесуальних питань (при наявності).

Позивачу:

- відповідь на відзив (у разі отримання відзиву), протягом 5 днів з дня його отримання, оформлену згідно з вимогами ст. 166 ГПК України, разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких вона ґрунтується, якщо такі докази не надані відповідачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів відповідачу;

- заяви з процесуальних питань (при наявності).

5. Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання (14.12.2023) та оскарженню не підлягає.

6. Копію ухвали направити Тернопільській міській раді до її електронного кабінету в електронній формі із застосуванням ЄСІТС в порядку, визначеному ГПК України, Положенням про ЄСІТС, Державному агентству меліорації та рибного господарства та продовольчих програм, вул. Січових Стрільців, 45-а, м. Київ, 04053 - рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення.

Суд звертає увагу Державного агентства меліорації та рибного господарства та продовольчих програм на те, що згідно ч. 6 ст. 6 ГПК України (в редакції Закону України від 29.06.2023 № 3200-IX Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами) адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

З метою усунення негативних наслідків у вигляді повернення письмової заяви (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду у разі, якщо її подано особою, яка відповідно до ч. 6 ст. 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, суд роз`яснює стороні щодо необхідності здійснити реєстрацію електронного кабінету в ЄСІТС (реєстрація електронного кабінету за посиланням: https://id.court.gov.ua/).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: https://te.court.gov.ua/sud5022.

Суддя І.М. Гирила

Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115653481
СудочинствоГосподарське
Сутьусунення перешкод в користуванні майном шляхом виселення

Судовий реєстр по справі —921/817/23

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 13.12.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні